Lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din municipiul Sighișoara

Lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din municipiul Sighișoara

     S.C. Ecoserv Sig S.R.L., întreprindere publică aflată sub autoritatea tutelară a Municipiului Sighișoara care are delegată activitatea de amenajare și întreținere a spațiilor verzi, a executat diverse lucrări de amenajare și întreținere a spațiilor verzi din municipiul Sighișoara, astfel:

Pentru ca în această primăvară parcurile și scuarurile de pe raza municipiului Sighișoara să prindă culoare, în toamna anului 2017, s-au plantat 7.830 bucăți plante-bulbi ca: lalele, narcise, iris, crocus (Parc Central, Parc Sigma, Sens giratoriu, Parc Plopilor, ronduri str. Mihai Viteazu, Cetatea Medievală).

S-au plantat 1.875 bucăți de mușcate curgătoare și 1.875 bucăți de petunii curgătoare în ghivecele care vor fi amplasate pe stâlpii de iluminat public de pe str. Cornești, str. Zharaia Boiu, str. Consiliul Europei, str. 1 Decembrie 1918, str. Morii, str. Hermann Oberth, Cetate, precum și în jardinierele care vor fi amplasate pe Podul nr. 1, Pasarelă, Podul nr. 2 și str. Consiliul Europei.

În perioada următoare după dezghețarea solului, se vor planta 4.000 bucăți de plante bienale (panseluțe) în locațiile: Consiliul Europei (intersecția semaforizată), Parc Central, Parc Plopilor, ronduri Mihai Viteazu, în ghivece ceramice și în jardiniere care se vor regăsi în zona centrală a municipiului.

Pe aliniamentele stradale: Zaharia Boiu, Vlad Țepeș, Libertății, Gării, Gheorghe Lazăr, se vor înlocui golurile cu trandafiri butuci.

Producerea de material floricol în vederea înfrumusețării spațiilor verzi de pe raza municipiului Sighișoara: material floricol pentru covor floral – 4.580 buc. și butași flori curgătoare – 3.875 buc, urmând a fi plantate în rabate, scuaruri, parcuri și jardiniere stradale.

Toaletări de corecție echilibrare și egalaj la arbori ornamentali aflați pe străzile: Zaharia Boiu, Gării, Tăbăcarilor, Libertății, Vlad Țepeș, Aron Pumnul, Aleea Teilor, Viilor, Nicolae Bălcescu, Horia Teculescu, Mihai Eminescu, Ilarie Chendi, Ana Ipătescu și Cartier Târnava II.

În colaborare cu S.C. Electrica S.A. s-au inventariat arborii situați in spațiile verzi de pe domeniul public precum si cei aflați pe aliniamentele stradale (ex str. Cornești, str. Mihai Viteazu), care necesită lucrări de eliminare a ramurilor care afectează traseul rețelelor electirce, deoarece creșterea excesivă a vegetației în zona rețelelor electrice cauzează întreruperi în alimentarea cu energie electrică a consumatorilor. Aceste lucrări de eliminare a ramurilor care afecteaza traseul rețelelor elecrice, precum și siguranța traficului rutier și pietonal, se vor executa pe tot parcursul anului 2018.

Acolo unde s-au executat lucrările de tăiere a unor arbori ornamentali datorită îmbătrânirii acestora (putreziti, sau prezentau pericol de cădere), se vor planta în locul lor alți arbori și arbusti (ex. cireși, piersici și tei ornamentali).

În luna mai se vor planta 20.000 bucăți de plante anuale diferite specii cum ar fi: begonia, ageratum, dianthus, impatiens, tagetes, verbena, gazania, salvia în parcuri, scuaruri.

Pentru un oraș mai frumos și curat rugăm cetățenii municipiului să nu distrugă spațiile verzi amenajate, respectiv să nu smulgă florile din parcuri, scuaruri, precum și să nu vandalizeze mobilerul stradal, respectiv coșuri de gunoi, bănci și jardinierele cu flori amplasate pe Podul nr. 1, Podul nr. 2, Pasarelă și Consiliul Europei.