Colindători sighişoreni în Italia

Colindători sighişoreni în Italia

Grupul Coral „Nicolae Bogdan”   a fost înfiinţat de regretatul profesor de muzică al cărui nume îl poartă de la dispariţia acestuia. Este un cor care o puternică tradiţie în viaţa culturală a municipiului Sighişoara. De la înfiinţare, acest grup coral  a avut o bogată activitate concertistică atât în ţară, dar şi în străinitate, când a avut posibilitatea să facă deplasare.
            Datorită frumuseţii repertoriului şi a calităţii interpretării, Grupul coral „Nicolae Bogdan” a fost selectat printre participanţii la evenimentul organizat de comunitatea românească din Aosta-Italia în 14 decembrie 2012, cu ocazia hramului bisericii al cărei părinte paroh este preotul de origine sighişoreană Alin Neagu.
Pentru a putea onora invitaţia transmisă de părintele paroh al Bisericii Române din Aosta-Italia, preşedintele acestui grup coral a solicitat sprijinul municipalităţii pentru acoperirea unei părţi a cheltuielilor pe care această deplasare le implică.
Capitalul de imagine pe care o astfel de participare o aduce Sighişoarei, precum şi importanţa schimburilor culturale în afirmarea identităţii europene a municipiului nostru au fost argumente puternice care au determinat conislierii locali să aprobe proiectul d ehotărâre prezentat de Primarul Municipiului în acest sens, astfel încât şi cu sprijinul generos al unor sponsori locali, deplasarea în Aosta va fi posibilă.
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud