Festivalul Național de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret „Vocea Cetății Sighişoara”, editia a doua – Sighișoara, 2 mai 2015

 

Conform Hotărârii Consiliului Local nr.  51/26.03.2015, în data de 2 mai a.c. se va desfășura Festivalul Național de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret „Vocea Cetății Sighişoara”  2015 eveniment organizat în parteneriat cu Fundația “Elan” Bucureşti.
 
 
Rămânând consecventă scopului cu care a pornit la drum în anul 1994, acela de a consacra orașul Sighișoara ca un veritabil Centru Cultural Plurivalent, Fundația „Elan” din București, partener al municipalităii, timp de 20 de ediții în organizarea Festivalului de Muzică Academică, s-a orientat începand din anul 2014 spre un alt segment al muzicii, și anume cel al muzicii ușoare.
Festivalul îsi propune descoperirea şi promovarea copiilor şi tinerilor talentați care n-au avut şansa până acum să-şi valorifice calitațile vocale, inițiatorii acestuia dorind “să scoată în prim - plan pe acei copii şi tineri care au cu adevărat ce arăta publicului”.
La fel ca și anul trecut acest festival concurs se doreste a fi o rampă de lansare pentru copiii şi tinerii talentaţi,  cărora să să le deschidă drumul spre o viitoare carieră artistică şi să îi încurajeze în demersul lor de a-şi urma visurile.
În linii generale, formatul festivalului va fi același ca la prima ediție, piesele prezentate în concurs fiind din repertoriul național iar  pentru minorități ele vor fi în limba maternă. Ca și la prima ediție se vor acorda premiile I, II şi III pentru fiecare grupă de concurs, trofeul grupelor pentru categoria 6 – 8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani și 14 – 18 ani, precum și marele trofeu “TROFEUL VOCEA CETĂȚII SIGHISOARA 2015”.
Printre obiectivele exprimate de dna dr. Luminița Tcacenco, director al Fundației „Elan” din București și dna Silvana Vasilescu, coordonator de proiect, la inițierea acestui festival:
crearea condițiilor optime în special pentru copiii și tineri din Transilvania, care prin cântec doresc să-și afirme în cadrul festivalului talentul vocal.
cultivarea spiritului de competiție, afirmarea și promovarea de noi talente în domeniul muzicii ușoare.
atragerea unui nou segment de turiști la Sighișoara, iubitori ai acestui gen de muzică.
“Ca urmare a succesului confirmat, în atâtea ocazii, festivalurile de muzică uşoară pentru copii sunt un prilej de mare bucurie atât pentru concurenţi, familiile acestora cât şi pentru publicul prezent la eveniment, de aceea, consider că, există toate premisele ca Fundaţia „Elan” din Bucureşti, în parteneriat, cu Municipiul Sighişoara, să dezvolte proiectul Festivalul Național de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret „Vocea Cetății Sighişoara” la un înalt nivel calitativ, astfel încât să devină un vector nemijlocit de cunoaştere şi promovare a valorilor istorice, culturale şi turistice ale Sighişoarei.”(Extras din referatul de aprobare al Viceprimarului Dan Eugen Bandea la HCL nr. 51/26.03.2006)
 
Detalii despre eveniment:
 
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud