Adrian Ivanițchi, cetățean de onoare al municipiului Sighișoara

Adrian Ivanițchi, cetățean de onoare al municipiului Sighișoara

 

La propunerea domnului Luca Vasile și la inițiativa primarului municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, în ședința ordinară din data de 27 septembrie 2018, Consiliul Local Sighișoara i-a conferit domnului Adrian Ivanițchi titlul de „Cetăţean de onoare al municipiului Sighişoara” pentru aportul adus la promovarea culturii sighișorene și pentru activitatea desfășurată în domeniul cultural, precum și pentru toate realizările sale în folosul comunității sighișorene.

Adrian Ivanițchi s-a născut la Sighișoara, în data de 15 septembrie 1947. Fiind de profesie compozitor, textier, cant-autor predilect, interpret de muzică folk, a fost, de-a lungul anilor, componentul de bază a multor trupe de muzică. A cântat în celebra formație Sfinx, iar la Sighișoara a înființat formațiile Coral, Melody și Bastion.

La un moment dat, renunță la muzica rock, în favoarea muzicii folk, muzică ce îl și definește. Participă la diferite festivaluri și concursuri de muzică folk din țară, obținând de-a lungul anilor zeci de premii și diplome de merit ocupând podiumurile de premiere cele mai înalte. A fost unul dintre cei care și-s adus aportul în organizarea primelor ediții ale festivalului de Artă Medievală din Sighișoara, primul de acest gen din țară.

Adrian Ivanițchi a condus Clubul Tineretului unde a avut rezultatele meritorii, a fost președintele Cenaclului Agora și a făcut parte din Cenaclul Flacăra, fiind iubit, precum și în prezent, în aparițiile sale pe scenele atâtor spectacole, ultima fiind chiar la Zilele Sighișoarei.