Fundația Mihai Eminescu Trust va ajunge în 2020 la 2.500.000 de puieți plantați în cadrul proiectului „Plantăm pentru viitor”

20 februarie 2020, Sighișoara, Județul Mureș

 

Fundația Mihai Eminescu Trust va ajunge în 2020 la 2.500.000 de puieți plantați în cadrul proiectului „Plantăm pentru viitor”

 

Comunicat de presă

 

Este al 11 an consecutiv al programului de reîmpădurire „Plantăm pentru viitor” implementat de Fundația Mihai Eminescu Trust din Sighișoara, desfășurat în parteneriat cu Grupul Hotelier AccorHotels-Orbis Group. Acesta este unul dintre cele mai importante și durabile proiecte ale Fundației. În ediția de plantări din acest an, vor fi plantați încă 200.000 de puieți, iar numărul total al acestora va depăși în 2020 borna de 2.500.000.

 

„Plantăm pentru viitor” are la bază o colaborare solidă, un parteneriat puternic, cu impact de lungă durată. Împreună cu Grupul Hotelier AccorHotels – Orbis și Pur Projet (partenerul tehnic de implementare, coordonare și promovare a programelor de responsabilitate socială a companiei), Fundația Mihai Eminescu Trust a creat o strategie cu bătaie lungă, cele 2.342.750 de copaci plantați până în prezent refăcând ecosistemele naturale degradate și, în același timp, atrăgând atenția asupra unor importante probleme de mediu. Obiectivul Grupului AccorHotels-Orbis este plantarea unui număr de 10 milioane de copaci până în 2021 în toată lumea.

 

Ideea programului de responsabilitate socială a grupului AccorHotels-Orbis este simplă: hotelierii implicați în proiect își conving o parte dintre clienți să nu renunțe la prosop după o singură folosire, diminuând consumul de detergent și apă. Din economiile astfel obținute, jumătate merge către acest amplu program de împădurire și reîmpădurire care se desfășoară astăzi pe cinci continente, cu ajutorul a 40 de proiecte diferite. România a fost singurul partener european al grupului până în anul 2014.

 

„Plantăm pentru viitor” are două componente distincte. Prima dintre ele se concentrează pe împădurire, cea de-a doua pe educație ecologică. MET a reușit cu ajutorul proiectului să-i facă pe elevi să conștientizeze importanța pădurilor pentru bunăstarea comunității si a mediului înconjurător, dar și importanța conservării soiurilor tradiționale. Ei au fost implicați, alături de membri ai comunităților, voluntari și specialiști în domeniul silviculturii, în activitatea de plantare propriu-zisă. Includerea lor în proiect și entuziasmul cu care au participat au promovat proiectul la nivel local, regional și național.

 

Ediția de plantări din acest an va debuta în luna martie, selecțiile pentru potențialii beneficiari fiind încă deschise. Fundația vine cu un număr de 20.000 de puieți pentru fiecare beneficiar, unelte și un grup voios de elevi dornici de plantare. Reprezentanții composesoratelor care doresc să afle condițiile de eligibilitate sunt invitați să ia legătura cu Alexandru Neagu, responsabil de proiect, e-mail: aneagu@mihaieminescutrust.org

 

 

Pentru mai multe detalii despre acest proiect, vă invităm să luați legătura cu Alexandru Neagu, Responsabil proiect,

telefon: 0733 028 279, e-mail: aneagu@mihaieminescutrust.org

 

***

 

Înființată în anul 2000, Fundației Mihai Eminescu Trust are misiunea de a dezvolta

 

și implementa proiecte împreună cu comunitățile locale în care activează, pentru a proteja și valorifica patrimoniul cultural și natural al Transilvaniei. Satul de Sine Stătător este conceptul-umbrelă al Fundației, născut din nevoia de a crește capacitatea comunităților locale de a-și îngriji și valorifica durabil patrimoniul.

 

CONTACT

 

Strada Cojocarilor nr. 10,

Sighișoara, 545400, Județul Mureș,

 

Tel/fax: +40 265 50 60 24

 

E-mail: contact@mihaieminescutrust.ro

www.mihaieminescutrust.ro

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud