Anunţuri

Anunţuri

La multi ani 2017!

Acum că roata timpului a mai țesut încă un an, iar cristalele fulgilor de zăpadă întregesc magia sărbătorilor, să ne bucurăm alături de cei dragi nouă, de minunea vieții și să așteptăm încrezători clipele viitorului! Anul Nou să vă dăruiască sănătate, pace în suflet și prosperitate! La mulți ani!

Citește tot articolul »

Dragi sighișoreni,

Împărtășindu-vă bucuria Nașterii Domnului, înconjurați de mireasma bradului, însoțiți de lumina sacră a candelei credinței strămoșești și a colindelor, vă doresc un Crăciun fericit alături de cei dragi, iar Anul Nou să vă aducă sănătate, fericire, prosperitate și împlinirea tuturor dorințelor! La Mulți Ani!

Citește tot articolul »

Primarului orașului Bruges (Belgia) în vizită la Sighisoara

În data de 17 decembrie 2016, primarul orașului Bruges (Belgia), domnul Renaat Landuyt, a avut o întâlnire cu primarul municipiului Sighișoara, domnul Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, în cadrul căreia au fost discutate aspecte legate de un posibil parteneriat între Sighișoara și Bruges, în cadrul proiectului-pilot "Managementul integrat al sitului UNESCO Sighișoara în contextul peisajului teritorial cultural și natural", proiect inițiat de Ministerul Culturii.

Citește tot articolul »

Târg de Crăciun 2016

MUNICIPIUL SIGHIȘOARA organizează, în perioada 21-28 decembrie a.c., ediția 2016 a Târgului de Crăciun, manifestare cultural-artistică ce vine în întâmpinarea praznicului împărătesc a Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos. Atelierul lui Moș Crăciun, întâlniri cu Moș Crăciun, spectacole tematice pentru copii, colinde, poezii, expoziții de pictură și concerte sunt doar unele dintre surprizele pregătite pentru a ne bucura împreună de marea Sărbătoare a Crăciunului.

Citește tot articolul »

În atenția agenților economici

Municipiul Sighișoara invită agenții economici să participe la Târgul de Crăciun care se va desfășura în perioada 21-28 decembrie 2016, în Piața Octavian Goga. Municipalitatea pune la dispoziție cu titlu gratuit un număr de 5 căsuțe de lemn în care agenții economici pot comercializa de la delicatese de sezon precum vinul fiert, ceaiuri aromate, cozonac, turtă dulce și prăjituri, la decorațiuni și ornamente de Crăciun.

Citește tot articolul »

Cadouri muzicale

Primarul Municipiului Sighișoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean invită sighișorenii la concertele care se vor avea loc în luna decembrie 2016, în Sala Festivă a Municipiului Sighișoara, după cum urmează: 7 decembrie 2016, ora 18.00 Trio – pian, violoncel și vioară, condus de maestrul Cristian Florea, director al Filarmonicii din Chișinău – Concert de muzică clasică “Cântec în jurul lumii” care cuprinde piese din repertoriul internațional și colinde

Citește tot articolul »

Reprezentanți ai Municipiului Sighișoara prezenți la Conferinţa regională a Asociaţiei

În perioada 21-24 noiembrie 2016 a avut loc la Zamość în Polonia conferinţa regională a Asociaţiei Oraşelor Patrimoniu Mondial din Europa Centrală şi de Est unde din cele 33 de oraşe membre au patricipat un număr de 13 oraşe şi anume: Zamość, Varşovia, Cracovia, Toruń din Polonia, Liov din Ucraina, Budapesta din Ungaria, Ćesky Krumlov şi Kutná Hora din Republica Cehă, Banská Stiavinca şi Bardejov din Sloviacia, Viena din Austria, Riga din Letonia şi nu în ultimul rând Sighişoara din România. Din partea Municipiului Sighişoara au participat domnul Ioan Fedor Pascu, consilier principal în cadrul Compartimentului Patrimoniu UNESCO şi domnul Nicolae Teşculă, director al Muzeului de Istorie Sighișoara.

Citește tot articolul »

Evaluarea dosarelor depuse în vederea obținerii unei locuințe construite prin A.N.L. în Municipiul Sighișoara

În ședința ordinară din data de 28.11.2016, Consiliul Local Sighișoara a aprobat Regulamentul privind cadrul, modalitatea și criteriile de analiză și soluționare a cererilor de atribuire a locuințelor pentru tineri construite prin A.N.L., administrarea, exploatarea și închirierea acestora în Municipiul Sighișoara și contractul cadru de închiriere a locuințelor construite prin A.N.L. în Municipiul Sighișoara.

Citește tot articolul »

Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor al Municipiului Sighișoara informează ...

In contextul procesului electoral din data de 11 decembrie 2016, reprezentat de alegerile parlamentare, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din Municipiul Sighişoara informează cetățenii români domiciliaţi in Municipiul Sighişoara şi în comunele arondate acestui serviciu (Viişoara, Daneş, Apold, Saschiz, Vînători, Albeşti) care deţin acte de identitate al căror termen de valabilitate a expirat, că au obligaţia să se prezinte la sediul nostru pentru eliberarea noilor cărţi de identitate.

Citește tot articolul »

Modificări în circulația rutieră pe strada Nouă

Începând cu data de 28 noiembrie 2016, în baza avizului favorabil primit de la Poliția Municipiului Sighișoara - Biroul Rutier, pe strada Nouă din municipiu va fi instituit sens unic de circulație, pe sensul de mers dinspre strada Florilor spre strada Târnavei. În acest sens vor fi montate indicatoare rutiere de informare cu semnificația "Sens unic" la intersecția str. Nouă cu str. Florilor și indicatoare rutiere de interzicere cu semnificația 'Accesul interzis" la intrarea pe strada Nouă, dinspre str. Târnavei.

Citește tot articolul »

Iluminat festiv

În data de 21 noiembrie 2016 au început lucrările de montare a ornamentelor luminoase pentru sărbătorile de iarnă. Sighișoara va fi iluminată festiv pe arterele principale și anume: str. Cornești, str. Zaharia Boiu, str. Consiliul Europei, str. Mihai Viteazu, Str. 1 Decembrie 1918, str. Hermann Oberth, str. Ana Ipătescu, în Parcul Central, în parcurile de pe str. Crizantemelor, str. Zaharia Boiu și str. Morii precum și în satul apartinător Hetiur.

Citește tot articolul »

Atenționare

În urma unei notificări primite de la Consiliul Județean Mureș cu privire la imposibilitatea obiectivă a acestei instituții de a asigura serviciile de deszăpezire pe drumurile județene din zona Sighișoara, Municipiul Sighișoara roagă cetățenii ca, în cazul unor condiții meteorologice nefavorabile – ninsoare abundentă sau căderi de precipitații mixte, să își limiteze deplasările în afara municipiului.

Citește tot articolul »

Dispoziția 792 / 09.11.2016

Dispoziția Nr.792/09.11.2016 - privind stabilirea locurilor speciale pentru afișaj electoral din Municipiul Sighișoara în vederea desfășurării și organizării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din 11 decembrie 2016

Citește tot articolul »

Serviciul Public Asistență Socială informează...

În perioada 26 septembrie – 10 noiembrie 2016, au fost preluate solicitările pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri pentru sezonul rece 2016-2017. Pentru acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței au fost preluate un număr de 319 de solicitări

Citește tot articolul »

Reprezentanți ai Ambasadei Federației Ruse în România în vizită la Sighișoara

În data de 10 noiembrie 2016, o delegație a Ambasadei Federației Ruse în România formată din secretarul Korshunov Dmitry și domnul Lanchikov Andrey, șeful Secției consulare, a fost prezentă la Sighișoara. Aceștia au fost primiți de executiv la sediul Municipiului Sighișoara, iar în cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte legate de mutarea și restaurarea Monumentului Skariatin.

Citește tot articolul »

Dispoziția 791 / 09.11.2016

Dispoziția 791/09.11.2016 - privind delimitarea, sediul și numerotarea secțiilor de votare din Municipiul Sighișoara în vederea desfășurării alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților din 11 decembrie 2016

Citește tot articolul »

Informare - Spitalul Municipal Sighișoara

În ședința ordinară a Consiliului Local Sighișoara din data de 27.10.2016, Primarul Municipiului Sighișoara, domnul Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, a prezentat o informare referitoare la demersurile întreprinse ca urmare a aspectelor sesizate de către cetățenii municipiului cu privire la managementul defectuos al Spitalului Municipal Sighișoara, precum și la starea acestuia.

Citește tot articolul »

PROIECT pentru Restaurarea, Consolidarea și punerea în valoare a Sălii "Mihai Eminescu"

La începutul anului 2014 Municipiul Sighișoara a comandat întocmirea unei Documentații de Avizare a Lucrărilor de Intervenție (D.A.L.I.) privind întregul corp de clădiri care găzduiesc Biblioteca municipală ”Zaharia Boiu” și Casa de Cultură ”Mihai Eminescu”. Această D.A.L.I. era necesară pentru depunerea unui dosar în vederea reabilitării imobilelor prin finanțare din granturi norvegiene. Însă, din cauza faptului că unul dintre corpurile construcției (cel al farmaciei) se afla în proprietate privată, dosarul a fost respins, deși acesta nu a fost nici studiat și nici propus spre finanțare. S-a făcut imediat o dezmembrare pe mai multe corpuri (opt), dar era deja prea târziu. O nouă oportunitate s-a ivit prin Programul Operațional Reginal 2014-2020. prioritatea de investiții 5.1– Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural

Citește tot articolul »

Informații de interes cetățenesc

Serviciul Tehnic, investiții - urmărire contracte, monitorizare de utilități publice , S.C. Ecoserv Sig S.R.L. - întreprindere publică al cărei Asociat Unic este Consiliul Local Sighişoara şi căreia i-a fost delegat serviciul public pentru administrarea domeniului public şi privat al Municipiului Sighişoara -, execută, în această perioadă, lucrări de: întreţinere drumuri – plombări cu mixturi asfaltice - pe str. Aurel Vlaicu, Cartier Venchi şi Sat Hetiur, reparaţii trotuare pe str. Izvorului,

Citește tot articolul »

Ziua Armatei Române

La data de 25 octombrie 1944 soldaţii români au eliberat nord-vestul Transilvaniei de sub ocupaţie străină, înlăturând astfel nedreptatea făcută neamului românesc prin Dictatul de la Viena de la 1940.

Citește tot articolul »

COMUNICAT privind evaluarea activității managerului Spitalului Municipal Sighișoara

Urmare a aspectelor sesizate în ședința ordinară a Consiliului Local Sighișoara din data de 28.07.2016 cu privire la situația Spitalului Municipal Sighișoara și a petiției înregistrată la Municipiul Sighișoara sub nr. 18.349/22.07.2016, formulată de un grup de cetățeni pe aceeași temă, am dispus constituirea Comisiei de evaluare a managerului Spitalului Municipal Sighișoara care să evalueze îndeplinirea indicatorilor de performanță ai managementului spitalului public stabiliți în Contractul de management nr. 11742/04.05.2016.

Citește tot articolul »

ANUNȚ în atenția solicitanților de subvenții de la bugetul local în baza Legii nr. 34/1998

Prin H.G. 725/2016, publicată în Monitorul Oficial al României nr. 792 din 7 octombrie 2016, a fost modificată şi completată H.G. nr. 1.153/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială.

Citește tot articolul »

Concurs de artă fotografică " Fii pregătit!"

Asociația Ghidelor și Ghizilor din România, în parteneriat cu Municipiul Sighișoara, Instituția Prefectului Municipiului București, Casa Corpului Didactic București și Inspectoratul Școlar Județean Ilfov organizează un Concurs de artă fotografică cu tema “Fii pregătit!” în scopul încurajării persoanelor pasionate de arta fotografică de a imortaliza momente unice din activitățile organizate cu copiii și tinerii care au legătură cu cultura, arta și creația, precum și orice alte activități care implică participarea unui grup de tineri și au impact asupra comunității din care fac parte. Obiectivele concursului sunt promovarea valorilor Ghidismului și Cercetășiei, prin intermediul artei fotografice și stimularea voluntariatului în rândul tinerilor

Citește tot articolul »
,

ANUNȚ

Instituția Prefectului - Județul Mureș informează că, în perioada 15 octombrie – 30 octombrie 2016, la nivelul județului Mureș se va desfășura acțiunea de vaccinare antirabică a vulpilor - campania de de toamnă.

Citește tot articolul »

ANUNȚ - SOLICITARE DE MEDIU

S.C. ,,GST AUTOMOTIVE SAFETY RO” S.A. cu sediul în Sighișoara, str. Mihai Viteazu, nr.92, jud. Mureș, punct de lucru Albești, Calea Baraților, nr. 17, anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul ,,Spor de putere la hala de producție”

Citește tot articolul »

ANUNȚ DE MEDIU

S.C. TEAM OIL S.R.L. pentru SNTGN TRANSGAZ S.A. Mediaș, titular al proiectului "Conducta de transport gaze natural Nadeș-Sighișoara" anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Mureș

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara informează cetățenii că, în luna octombrie a.c., S.C. Schuster Ecosal S.R.L. va colecta deșeurile voluminoase – deșeuri solide de dimensiuni mari (cu excepția deșeurilor și echipamentelor electrice și electronice) care nu pot fi preluate cu sistemele obișnuite de precolectare sau colectare a deșeurilor municipale. Colectarea se va face în fiecare zi de vineri, începând cu data de 7 octombrie 2016, după următorul grafic:

Citește tot articolul »

ANUNȚ

În data de 7 octombrie 2016, începând cu ora 15.00, la inițiativa Asociației Pentru Educație Deschisă – Sighișoara, în municipiul nostru se va desfășura evenimentul SIGHIȘOARA ÎNTINEREȘTE, în cadrul cărruia se va face o igienizare prin văruire a copacilor din centrul municipiului, a celor de pe str. Andrei Șaguna, în zona Bisericii “Sfânta Treime” , acțiune la care s-a alăturat și Municipiul Sighișoara.

Citește tot articolul »

ANUNȚ privind acordarea unor subvenţii în anul 2017, de la bugetul local, asociaţiilor şi fundaţiilor care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială

Potrivit prevederilor Legii nr. 34/1998 privind acordarea unor subvenţii asociaţiilor şi fundaţiilor române cu personalitate juridică, care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială, cu modificările și completările ulterioare și ale H.G. nr. 1153/2001 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 34/1998, pot primi subvenţii de la bugetul local asociaţiile şi fundaţiile care îndeplinesc următoarele condiţii:

Citește tot articolul »

ANUNŢ referitor la dosarele depuse în vederea repartizarii unei locuințe pentru tineri, construite prin programul A.N.L. în Municipiul Sighişoara

Solicitanţii de locuinţe A.N.L. construite în Municipiul Sighişoara în cadrul Programului de construcţii de locuinţe pentru tineri şi familii de tineri cu vârsta de până la 35 de ani, destinate închirierii, sunt invitaţi până la data de 14 octombrie 2016, la sediul Municipiului Sighişoara, str. Muzeului nr. 7, pentru actualizarea documentelor din dosarele depuse în vederea repartizării unei locuinţe.

Citește tot articolul »

Nunta de aur a sighişorenilor

Primarul Municipiului Sighisoara, Ovidiu Dumitru Mălăncrăvean, invita sighişorenii care au împlinit/vor împlini în cursul anului 2016, 50 de ani de căsătorie, să participe la tradiţionala sărbatoare „Nunta de aur a sighişorenilor”.

Citește tot articolul »

În atenția cetățenilor!

Pentru a veni în sprijinul identificării și depistării persoanelor lipsite de spirit civic care depozitează deșeuri pe domeniul public, la voia întâmplării, Municipiul Sighișoara face un apel către toți cetățenii de bună credință, ca în momentul în care sunt depistate asemenea persoane, să sesizeze aceste fapte la Serviciul Public Poliția Locală la numărul de telefon: 0265-770440.

Citește tot articolul »

A N U N Ţ

A N U N Ţ privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri

Citește tot articolul »

A N U N Ț

Municipiul Sighișoara organizează la data de 18.10.2016, respectiv 20.10.2016 concurs de recrutare pentru ocuparea funcției publice de conducere vacante de director executiv în cadrul Direcției Relații Publice și comunicare

Citește tot articolul »

Convocator

Prin dispoziţia nr. 570 din 31 august 2016, în conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2001, art. 53 alin. (2), republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se convoacă adunarea sătească a satului Hetiur pentru ziua de JOI, 15 septembrie 2016, orele 18,00, la Căminul cultural din satul Hetiur, cu următoarea:

Citește tot articolul »

Festivalul Fanfarelor Sighişoara 2016

Din 2004, fiecare început de toamnă este întâmpinat la Sighişoara cu muzică de promenadă. Prin acest eveniment, Sighişoara se înscrie pe harta localităţilor care nu numai că susţin o fanfară, dar şi creează cadrul de exprimare a acesteia, alături de cele mai reprezentative fanfare din România.

Citește tot articolul »

Raportul pentru anul 2015 privind activitatea operatorilor economici aflaţi sub tutela Primăriei Municipiului Sighişoara – S.C. Apă Termic Transport S.A. şi S.C. Ecoserv Sig S.R.L.

Primăria Municipiului Sighişoara, în calitate de autoritate publică tutelară, a elaborat, în conformitate cu prevederile art. 58 din O.U.G. nr. 109/2001 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, Raportul pentru anul 2015 privind activitatea operatorilor economici aflaţi sub tutela Primăriei Municipiului Sighişoara – S.C. Apă Termic Transport S.A. şi S.C. Ecoserv Sig S.R.L.,

Citește tot articolul »

ANUNT CONCURS

Municipiul Sighisoara organizeaza concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcţii contractuale de execuţie vacante, pe perioadă nedeterminată

Citește tot articolul »

CONVOCATOR

Prin dispoziţia nr. 492 din 09 august 2016, în conformitate cu prevederile Legii nr. 215/2001, art. 53, alin. (2), republicată, cu modificările şi completările ulterioare, se convoacă adunarea sătească a satului Hetiur pentru ziua de MIERCURI, 24 august 2016, orele 18,00, la Căminul cultural din satul Hetiur, cu următoarea:

Citește tot articolul »

Anunț

Școala Gimnazială ”Victor Jinga” Sighișoara, solicită ofertă de preț privind atribuirea contratului de achiziție publică a lucrărilor pentru ”Amenajare curte interioară”.

Citește tot articolul »

A N U N Ţ

În temeiul art. 47 alin. (4 ) și (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală cu modificările și completările ulterioare,

Citește tot articolul »

Anunț

Prin Dispoziția Primarului municipiului Sighișoara nr. 412 din 8 iulie 2016, a fost convocat Consiliul Local Sighișoara, în ședință extraordinară, pentru ziua de 12 iulie 2016, orele 14,00, în sala de şedinţe, cu următoarea:

Citește tot articolul »

COMUNICAT

privind sistarea procedurii de atribuire a contractelor de finanțare nerambursabilă de la bugetul local al Municipiului Sighișoara, pentru anul 2016

Citește tot articolul »

Anunț concurs

Municipiul Sighișoara organizează la data de 28.07.2016, respectiv 01.08.2016 concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcții contractuale de execuție vacante, pe perioadă nedeterminată:

Citește tot articolul »

Anunț de mediu

”A.P.M. Mureş anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului fără efectuarea evaluării impactului asupra mediului, pentru proiectul mediu Construire supermarket LIDL,

Citește tot articolul »

ANUNŢ

S.C. Schuster Ecosal S.R.L., cu sediul în Sighişoara, str. Viilor, nr.82 B, tel. 0265-774589, aduce la cunoştiinţa cetăţenilor municipiului Sighişoara că deşeurile vegetale de la populaţia care locuieşte la case particulare, se vor colecta în europubelele de 240 l.

Citește tot articolul »

COMUNICAT

cu privire la desfăşurarea în Municipiul Sighişoara, în perioada 26-29 mai 2016, a Festivalului Internaţional de Arte şi Film având ca temă vampirii

Citește tot articolul »

LA MULŢI ANI!

Doresc să transmit tuturor celor care poartă numele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena cele mai sincere urări de sănătate, pace şi linişte sufletească.

Citește tot articolul »

În atenția cetățenilor!

Municipiul Sighișoara informează cetățenii că în perioada 20 - 23 mai 2016, vor fi efectuate pe toate străzile din Sighișoara lucrări de înlocuire a becurilor și parțial a bobinelor din rețeaua de iluminat stradală

Citește tot articolul »

ANUNT CONCURS

Municipiul Sighișoara organizează la data de 14 iunie 2016 - proba scrisă, concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor funcției publice de execuţie vacante din cadrul Direcției Relații publice și comunicare

Citește tot articolul »

COMUNICAT

Decernarea titlului de cetățean de onoare al Sighișoarei ambasadorului Confederaţiei Elveţiene la Bucureşti, Jean-Hubert Lebet

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Primăria Muncipiului Sighișoara va închide circulația pe strada Română începând de joi 28 aprilie 2016, ora 8,00 până vineri 29 aprilie, ora 20,00.

Citește tot articolul »

ANUNŢ - EVIDENȚA PERSOANELOR

1. Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din Municipiul Sighişoara, cu sediul in Sighişoara, str. H. Oberth, nr. 15, judeţul Mureş, telefon 0265-771140, anunţă cetăţenii români domiciliaţi in Municipiul Sighişoara şi în comunele arondate acestui serviciu (Viişoara, Daneş, Apold, Saschiz, Vînători, Albeşti)

Citește tot articolul »
,

Informatii utile pentru cetateni din partea Compartimentului Urbanism din cadrul Municipiului Sighisoara

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care solicită eliberarea de certificate de urbanism și autorizații de construire, vă prezentăm conținutul cadru al acestor documentații în conformitate cu ANEXA Nr. 1 La Legea nr. 50/1991, privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, republicată, cu modificările și completările ulterioare

Citește tot articolul »

MUNICIPIUL SIGHIȘOARA aduce la cunoștință publică anunțul referitor la intensificarea controalelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor asupra produselor de origine animală în perioada Sărbătorilor Pascale 2016

MUNICIPIUL SIGHIȘOARA aduce la cunoștință publică anunțul referitor la intensificarea controalelor sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor asupra produselor de origine animală în perioada Sărbătorilor Pascale 2016

Citește tot articolul »

Anunț de mediu

"MUNICIPIUL SIGHIȘOARA titular al proiectului "Construire drum în zona cartierului Târnava II", anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către APM Mureș în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului pentru proiectul "Construire drum în zona cartierului Târnava II,

Citește tot articolul »

Urări de Paşti!

Tuturor sighişorenilor care sărbătoresc în zilele de 27 si 28 martie Sfintele Paști le urez sărbători fericite! Paşte fericit! Kellemes Húsvéti Ünnepeket! Frohe Ostern!

Citește tot articolul »

MUNICIPIUL SIGHIȘOARA aduce la cunoștință publică

Având în vedere: ANUNȚUL privind cererile de înscriere pe lista cu juriști în vederea participării la tragerea la sorți pentru desemnarea în funcțiile de președinte/locțiitor a Birourilor electorale de circumpscripție municipal, orășenești și comunale din județul Mureș, postat pe site-ul Tribunalului Mureș

Citește tot articolul »
,

A doua întâlnire a reţelei europene MUSTER

Municipiul Sighişoara lucrează, împreună cu alte patru oraşe, în cadrul proiectului MUSTER, „Administrarea pe mai multe nivele în vederea unei dezvoltări regionale integrate şi viabile”, program „Europa pentru Cetăţeni”, pe tema participării cetăţeneşti şi a problematicii comune ale unei dezvoltării locale durabile.

Citește tot articolul »

INFORMARE referitoare la termenul de eliberare a actelor de identitate și posibilitatea obținerii acestora într-un termen mai scurt

TERMEN LEGAL: Potrivit art. 14 alin (8) din O.U.G. nr. 97/2005 privind evidența, domiciliul, reședința și actele de identitate ale cetățenilor români, republicată, termenul de soluționare a cererilor pentru eliberarea unui act de identiate este de până la 30 de zile, termen care poate fi prelungit cu cel mult 15 zile de către șeful serviciului.

Citește tot articolul »

Sighişoara la Ora Pământului

În fiecare an, în luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. La îndemnul WWF - (World Wide Fund for Nature) - organizaţia care a iniţiat mişcarea Earth Hour, în anul 2007, 5200 de oraşe din peste 135 de ţări au stins lumina de Earth Hour în 2011, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale.

Citește tot articolul »

La mulţi ani!

Ziua de 8 martie îmi oferă plăcutul prilej de a adresa un cald salut, urări de bine și multă sănătate tuturor doamnelor și domnișoarelor din municipiul Sighișoara.

Citește tot articolul »

A N U N Ț - privind acordarea stimulentelor educaționale (tichete sociale pentru grădiniță)

Potrivit prevederilor Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, copiii pot beneficia de stimulente educaționale, sub formă de tichete sociale pentru grădiniță, având valoarea nominală lunară de 50 lei, în condiţiile în care sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele criterii:

Citește tot articolul »

Anunț de mediu

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul “Construire drum în zona cartierului Târnava II ”, propus a fi realizat în localitatea Sighişoara, str. Lalelelor.

Citește tot articolul »

Informații utile pentru cetățeni din partea Serviciul Public Comunitar Local Evidenţa Persoanelor Sighişoara

1. Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din Municipiul Sighişoara, cu sediul in Sighişoara, str. H. Oberth, nr. 15, judeţul Mureş, telefon 0265-771140, anunţă cetăţenii români domiciliaţi in Municipiul Sighişoara şi în comunele arondate acestui serviciu (Viişoara, Daneş, Apold, Saschiz, Vînători, Albeşti) care deţin acte de identitate al căror termen de valabilitate a expirat, că au obligaţia să se prezinte la sediul nostru pentru eliberarea noilor cărţi de identitate cu următoarele documente:

Citește tot articolul »

În atenția PERSOANELOR JURIDICE

Având în vedere prevederile Legii nr. 227/2015, privind Codul fiscal cu modificările și completările ulterioare și a H.G. nr. 1/2016 pentru aprobarea normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 227/2015, cu modificările și completările ulterioare, vă aducem la cunoștință principalele modificări legislative începând cu 01.01.2016.

Citește tot articolul »

ANUNȚ DE MEDIU

S.C. LIDL ROMANIA S.C.S. prin DACIANA STREINER anunță publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Construire supermarket LIDL

Citește tot articolul »

ANUNȚ CONCURS

Municipiul Sighișoara organizează la data de 29.02.2016, respectiv 03.03.2016, concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor posturi contractuale de execuție vacante:

Citește tot articolul »

Informații utile pentru cetățeni din partea Serviciul Public Comunitar Local Evidenţa Persoanelor Sighişoara

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din Municipiul Sighişoara, cu sediul in Sighişoara, str. H. Oberth, nr. 15, judeţul Mureş, telefon 0265-771140, anunţă cetăţenii români domiciliaţi in Municipiul Sighişoara şi în comunele arondate acestui serviciu (Viişoara, Daneş, Apold, Saschiz, Vînători, Albeşti) care deţin acte de identitate al căror termen de valabilitate a expirat, că au obligaţia să se prezinte la sediul nostru pentru eliberarea noilor cărţi de identitate cu următoarele documente:

Citește tot articolul »

ANUNȚ CONCURS

Municipiul Sighișoara organizează la data de 24.02.2016, respectiv 26.02.2016, concurs de recrutare pentru ocuparea funcției publice de execuţie vacante de inspector, clasa I, grad profesional superior în cadrul Compartimentului Resurse umane

Citește tot articolul »

În atenţia agenţilor economici!

Autorizaţiile de funcţionare eliberate de către Municipiul Sighişoara pentru desfăşurarea unor activităţi comerciale într-un anume loc se pot viza pentru anul 2016, la cerere, după data de 15 ianuarie 2016 si până cel târziu la data de 31 martie 2016.

Citește tot articolul »

Colindători la Primăria Sighișoara

În perioada 14-18 decembrie a.c. care coincide cu ultimele zile de şcoală înaintea vacanţei de iarnă, copiii de la școlile gimnaziale și grădinițele sighișorene sunt aşteptaţi la sediul Municipiului Sighişoara pentru a colinda în Sala festivă.

Citește tot articolul »

ANUNȚ CONCURS

Municipiul Sighișoara organizează la data de 14.12.2015, respectiv 16.12.2015 concurs de recrutare pentru ocuparea unor posturi contractuale vacante în cadrul Compartimentului Asistență medicală comunitară - Serviciul Public Asistență Socială

Citește tot articolul »

1 Decembrie – Ziua Naţională a României

La aniversarea a 97 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia, viceprimarul Municipiului Sighişoara Ionel GAVRILĂ, vă invită să participaţi la manifestările închinate Zilei Naţionale a României, care se vor desfăşura după următorul program:

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Municipiul Sighişoara, cu sediul în Sighişoara, Piața Muzeului nr.7, dorește să achiziționeze lucrări de instalații electrice pentru montarea și demontarea ornamentelor luminoase pentru sărbătorile de iarnă pe raza Municipiului Sighișoara.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara organizează la data de 10.12.2015, respectiv 14.12.2015 examen sau concurs de promovare în gradul profesional imediat superior celui deținut după cum urmează:

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighişoara aduce la cunoştinţa contribuabililor persoane fizice şi juridice, prevederile art. 495 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, publicată în Monitorul oficial nr. 688/10.09.2015:

Citește tot articolul »

A N U N Ţ

Primăria Municipiului Sighişoara, cu sediul în Sighişoara, str. Muzeului nr. 7, judeţul Mureş, solicită depunerea de oferte de către evaluatorii autorizaţi, membrii A.N.E.V.A.R., pentru reevaluarea bunurilor mobile şi imobile aflate în patrimoniul Consiliului Local.

Citește tot articolul »

ANUNȚ CONCURS

Municipiul Sighișoara organizează la data de 17.11.2015, respectiv 19.11.2015 concurs de recrutare pentru ocuparea următoarelor posturi contractuale vacante:

Citește tot articolul »

ANUNT

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA , titular al proiectului “Lucrări tehnico – edilitare- Blocuri de locuinţe pentru tineret P+2+M, str.Panseluţelor, etapa II, Sighişoara,jud. Mureş“ , anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş, în cadrul procedurii de evaluare a impactului asupra mediului, pentru proiectul “Lucrări tehnico - edilitare - Blocuri de locuinţe pentru tineret P+2+M, str.Panseluţelor, etapa II, Sighişoara, jud. Mureş“ amplasat în Sighişoara, Aleea Panseluţelor, f.n., jud. Mureş. ”

Citește tot articolul »

În atenția cetățenilor sighișoreni care solicită acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei

Reamintim cetățenilor sighișoreni că în perioada 28 septembrie 2015 – 23 octombrie 2015 – prima tranșă - persoanele care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale, energie termică, energie electrică sau lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, pot ridica formularele de cerere-declaraţie pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței, de la sediul Municipiului Sighişoara, cam. 18.

Citește tot articolul »

Anunț

Primăria Municipiului Sighişoara, cu sediul în Sighişoara, str. Muzeului nr. 7, judeţul Mureş, solicită depunerea de oferte de către evaluatorii autorizaţi, membrii A.N.E.V.A.R., pentru reevaluarea bunurilor mobile şi imobile aflate în patrimoniul Consiliului Local.

Citește tot articolul »

ANUNT

privind acordarea unor subvenţii în anul 2016, de la bugetul local, asociaţiilor şi fundaţiilor care înfiinţează şi administrează unităţi de asistenţă socială

Citește tot articolul »

Sighişoara, gazdă a seminarului naţional „Protejarea patrimoniului mondial: managementul situaţiilor de urgenţă şi planificarea turismului durabil‟ în România

În perioada 30 septembrie – 3 octombrie, Biroul Regional UNESCO Veneția împreună cu Ministerul Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Sighişoara, al Consiliului Judeţean Mureş și al Institutului Național al Patrimoniului, vor organiza seminarul naţional „Protejarea patrimoniului mondial: managementul situaţiilor de urgenţă şi planificarea turismului durabil‟ în România.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Examen de promovare în grade sau trepte profesionale imediat superioare a personalului contractual al Municipiului Sighișoara

Citește tot articolul »

A N U N Ţ - privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică și lemne, cărbuni, combustibili petrolieri

Conform prevederilor O.U.G. Nr. 70/31.08.2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările și completările ulterioare, familiile şi persoanele singure cu venituri reduse, care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică sau lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei pe perioada sezonului rece (1 noiembrie 2015 – 31 martie 2016).

Citește tot articolul »

A N U N Ț

referitor la suspendarea concursului pentru pentru ocuparea funcției publice de execuție vacante de inspector, clasa I, grad profesional superior în cadrul Compartimentului Resurse umane, organizat în data de 6 octombrie 2015 – proba scrisă, respectiv 8 octombrie 2015 – interviul

Citește tot articolul »

Nunta de Aur a sighişorenilor 2015

Viceprimarul Municipiului Sighişoara, Ionel GAVRILĂ, invită sighişorenii care au împlinit sau care vor împlini în cursul acestui an 50 de ani de căsătorie să participe la tradiţionala sărbătoare „Nunta de aur a sighişorenilor”.

Citește tot articolul »

PORŢI DESCHISE LA MUZEUL DE ISTORIE SIGHIŞOARA

Data de 8 septembrie a fost stabilită ca Zi a Solidarităţii Oraşelor din Patrimoniul Mondial, fiind direct conectată cu înfiinţarea Organizaţiei Mondiale a Oraşelor de Patrimoniu. Având ca scop principal conservarea centrelor istorice din întreaga lume, organizaţia promovează proiecte de revitalizare urbană.

Citește tot articolul »

“Festivalul Fanfarelor Sighişoara – un succes”

Ediţia a XII-a a Festivalului Fanfarelor Sighişoara completează calendarul cultural sighişorean al acestui an, constituindu-se într-un punct de atracţie pentru turişti, luna septembrie fiind o lună de vacanţă în care Sighişoara este încă asaltată de turişti dornici să guste din farmecul locurilor.

Citește tot articolul »

A N U N Ț

Municipiul Sighișoara aduce la cunoştinţa deţinătorilor de terenuri agricole de pe raza municipiului Sighişoara, aflate pe tronsonul de reabilitare a liniei căii ferate componenetă a Coridorului IV paneuropean, pentru circulația trenurilor cu viteză maximă de 160 km/h, faptul că:

Citește tot articolul »

Festivalul „ProEtnica 2015 - Festival Intercultural Sighișoara”

Prin Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr. 67 din 26 martie 2015, s-a aprobat participarea Municipiului Sighișoara la proiectul ”ProEtnica 2015 – Festival Intercultural Sighișoara” și de asemenea s-a aprobat Acordul de parteneriat pentru Programul PA 17/RO 13 – Promovarea diversității în artă și cultură în cadrul patrimoniului cultural european.

Citește tot articolul »

Anunț

Persoanele care au copii minori în îngrijire şi vor să plece la muncă în străinătate, au obligaţia, potrivit Legii 272/2004 privind protecţia drepturilor copilului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, de a notifica această intenţie Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Municipiului Sighişoara, cu minimum 40 de zile înainte de a părăsi ţara şi să desemneze o persoană care se va ocupa de copii.

Citește tot articolul »

Târgul Meșteșugarilor, ediția a XI-a, 2-5 iulie 2015

Prin HCL nr.120/29.06.2015, în perioada 2-5 iulie a.c., Municipiul Sighișoara și Fundația Veritas vă invită la cea de a XI-a ediție a Târgului Meșteșugarilor. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Sighișoara, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Mureș, prin Programul de finanțare nerambursabilă, domeniul Cultură pe anul 2015.

Citește tot articolul »

Congres Naţional de Rinologie la Sighișoara

Organizarea celui de-al III-lea Congres Naţional de Rinologie (ORL), a fost aprobată prin Hotărârea Consiliului Local Sighișoara nr. 147 din 31 iulie 2014, în perioada 1-3 iulie 2015 la Sighişoara, în parteneriat, încheiat între Municipiul Sighişoara şi Asociaţia „Societatea Română de Rinologie”.

Citește tot articolul »

Ziua Drapelului Naţional la Sighişoara

Municipiului Sighişoara cu sprijinul Unităţii Militare 01752 Sighişoara, organizează în data de 26 iunie de la orele 11.00, în faţa Catedralei Ortodoxe Sfânta Treime Sighişoara o ceremonie specială în cadrul căruia un drapel cu dimensiunea de 6/4 m va fi fi arborat pe esplanada din faţa Catedralei Ortodoxe.

Citește tot articolul »

Festivalul Local Interetnic „Ce mică-i vacanţa mare!”

Prin Hotărârea Consiliului Local Sighişoara nr. 52 din 26 martie 2015, s-a aprobat organizarea Festivalului Local Interetnic „Ce mică-i vacanţa mare!”, ce va avea loc în satul Hetiur, în data de 14 iunie 2015, în parteneriat, încheiat între Municipiul Sighişoara şi Asociaţia de Promovare a Antreprenoriatului şi a Economiei Sociale.

Citește tot articolul »

Ziua Internaţională a Copilului

În fiecare an, în prima zi de vară se celebrează Ziua Internaţională a Copilului, prilej de a sărbători cea mai frumoasă perioadă din viaţa fiecărui om – copilăria, de a oferi sprijin copiilor, de a aprecia şi iubi copiii şi de a promova bunăstarea copiilor din toată lumea.

Citește tot articolul »

Zilele Culturii Germane la Sighișoara

Municipiul Sighişoara în parteneriat cu Forumul Democrat al Germanilor din România – Filiala Sighişoara, organizează în perioada 04.06.2015 – 07.06.2015 „Zilele Culturii Germane”, conform Hotărârii Consiliului Local Sighişoara nr. 50. din 26 martie 2015.

Citește tot articolul »

Ziua Eroilor - 21 mai 2015

În fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte praznicul Inălţării Domnului. În această zi sunt pomeniţi eroii neamului, iar clopotele tuturor bisericilor bat la ora 12 întru cinstirea lor.

Citește tot articolul »

Cronică de eveniment - Festivalul Vocea Cetății 2015

Sâmbătă, 2 mai 2015, Vocea Cetății Sighișoara a răsunat din nou în Cetate. Sala Festivă a Primăriei a fost locația desfășurării acestui festival, apreciat de către președintele juriului, maestrul Horia Moculescu, ca fiind unul dintre cele mai valoroase ale acestui gen din țară, atât prin nivelul concurenților cât, mai ales, prin acela al organizării

Citește tot articolul »

Festivalul Naţional de Muzica Usoara "Vocea Cetăţii Sighişoara " - ediţia a II-a, 2 mai 2015

Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 51/26.03.2015, în data de 2 mai a.c. se va desfășura Festivalul Național de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret „Vocea Cetății Sighişoara” 2015 eveniment organizat în parteneriat cu Fundația “Elan” Bucureşti. Spectacolul va avea loc în Sala Festivă a Primăriei și va fi transmis în direct pe ecranul amplasat în Piața Cetății. Intrarea în sală este liberă în limita locurilor disponibile.

Citește tot articolul »

Festivalul Național de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret „Vocea Cetății Sighişoara”, editia a doua – Sighișoara, 2 mai 2015

Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 51/26.03.2015, în data de 2 mai a.c. se va desfăsura în Sala Festivă a Primăriei Sighișoara Festivalul Național de Muzică Ușoară pentru Copii și Tineret „Vocea Cetății Sighişoara” 2015, eveniment organizat în parteneriat cu Fundația “Elan” Bucureşti. Intrarea liberă în limita locurilor disponibile. Festivalul se transmite în direct în Piața Cetății Sighișoara

Citește tot articolul »

Turnirul Scriitorilor – Scriitorii în Cetate, ediţia a doua - Sighişoara, 30 aprilie- 1 mai 2015 2015

Conform Hotărârii Consiliului Local Sighișoara nr. 53 din 26 martie 2015, in perioada 30 aprilie – 1 mai 2015 va avea loc în Sighişoara cea de-a doua ediţie a evenimentului “Turnirul Scriitorilor” – Scriitorii în Cetate. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia „Rotary Club Sighişoara”, iniţiator şi coordonator al proiectului fiind doamna dr. Mariana Gorczyca – membru al Uniunii Scriitorilor din România. Locul de desfășurare: Primăria Sighișoara

Citește tot articolul »

Mesaj de Pasti pentru sighisoreni

Vă doresc din inimă să regăsiți bucuria în fiecare zâmbet, fiecare lumânare să reaprindă speranța într-un viitor mai bun iar miracolul acestei Sărbători să vă găsească mereu alături de cei dragi, să aveți lumină în suflet, în gânduri și în simțiri! Paște Fericit! Dan Eugen BÂNDEA Viceprimarul municipiului Sighișoara

Citește tot articolul »

Mesaj de Paștele catolic pentru sighișoreni

Sărbătoarea Învierii aduce în suflete speranţă, armonie, toleranţă şi dragoste pentru tot ceea ce este frumos şi adevărat în viaţă. Alături de respectul meu şi cele mai bune sentimente, urez sighișorenilor care sărbătoresc în această duminică Învierea Domnului să petreacă Sfintele Sărbători de Paşti cu pace si bucurie în suflet. Hristos a înviat! Boldog Húsvéti Ünnepeket! Fröhliche Ostern!

Citește tot articolul »

ANUNȚ

În urma verificărilor efectuate în ultima perioadă, imediat după trecerea temperaturilor scăzute, la trecerile de nivel cu calea ferată, s-a constatat necesitatea înlocuirii unui număr de dale degradate din cuprinsul trecerilor la nivel cu calea ferată. Lucrările de înlocuire a dalelor defecte sunt compuse din următoarele operații principale:

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Municipiul Sighişoara, cu sediul în Sighişoara, Piața Muzeului nr.7, solicită depunerea de oferte pentru “Servicii de întreținere lunară, verificare tehnică periodică și reparații defecțiuni accidentale apărute la centrale termice” Cod CPV: 50720000-8, în vederea efectuării achiziției directe.

Citește tot articolul »

Sighişoreanul Temesvari Iosif a fost felicitat la împlinirea vârstei de 100 de ani

Ziua de 19 martie este o zi specială pentru sighisoreanul Temesvari Iosif, care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. În semn de respect şi preţuire pentru puterea cu care domnul Temesvari a trecut de-a lungul unui secol prin greutăţile vieţii, Viceprimarul Municipiului Sighişoara, Dan Eugen BÂNDEA, l-a vizitat şi l-a felicitate, urându-i sănătate şi LA MULTI ANI!

Citește tot articolul »

Earth Hour 2015 la Sighişoara

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. Municipiul Sighişoara răspunde solidar eforturilor pentru un mediu mai sănătos, programând pentru 28 martie 2015 mai multe acţiuni care să marcheze Earth Hour 2015.

Citește tot articolul »

Înființarea unei Comisii de urbanism la Sighișoara

Viceprimarul municipiului, Dan Eugen Bândea, în urma mai multor discuții cu arhitectul şef al judeţului Mureş domnul Răzvan Șipoș, a hotărât înființarea unei Comisii de urbanism la Sighișoara, în sprijinul viitorului architect șef. Rolul acestei comisii va fi acela de a facilita activităţile de avizare pentru amenajarea teritoriului şi urbanismului în Sighişoara, comisia urmând să susțină punctul de vedere întodeauna în direcția în care doctrina de restaurare trebuie pusă în aplicare.

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara, organizează în perioada 06.03.2015 – 20.03.2015 consultarea opiniei publice cu privire la documentația de urbanism: “PUZ – reglementare urbanistică în zona cartierului Târnava II”

Citește tot articolul »
,

Rezultatele Campaniei de Mediu Mini colectare DEEE “Locul deşeurilor nu este în casă!”

Peste 1,5 tone de deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) au fost colectate sâmbătă 7 martie 2015 în Sighişoara în cadrul Campaniei de Mediu Mini colectare deşeuri de echipamente electrice şi electronice (DEEE) - “Locul deşeurilor nu este în casă!” derulată de către Municipiul Sighişoara în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec.

Citește tot articolul »

Susţinerea proiectelor Fanfarei Sighişoara

La propunerea executivului local, printr-un proiect semnat de către viceprimarul municipiului, Dan Eugen Bândea şi votat de către Consiliul Local Sighişoara, în anul în curs vor fi sprijinite activităţile şi proiectele derulate şi organizate de către Fanfara Sighişoara fiind alocată şi o sumă din bugetul local pentru finanţarea activităţii acesteia.

Citește tot articolul »

Concert premergător Academiei Sighişoara – Recital cameral VOX CUM CORDES

Premergător cursurilor tradiţionale de vară ale Academiei Sighişoara, Asociaţia Cultura Viva din Berna şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca cu sprijinul Municipiului Sighișoara, invită publicul în data de 9 martie 2015, începând cu ora 18.00 la un concert de muzică cultă susţinut în Sighişoara de către soprana Mihaela Maxim, pianistul Horea Haplea şi Cvartetul de coarde Arcadia: Ana Torok-vioară I, Răsvan Dumitru-vioară II, Traian Boală-violă şi Zsolt Torok-violoncel.

Citește tot articolul »

Mărţişoare în Sighişoara

Municipiul Sighișoara prin Direcția Administrarea Patrimoniului a atribuit 31 loturi pentru comercializarea de mărţişoare şi souveniruri în perioada 25 februarie-01 martie 2015, pe strada 1 Decembrie 1918, în cartierul Plopilor şi cartierul Târnava 2.

Citește tot articolul »

Lucrări la început de primăvară în Sighişoara

Miercuri 25 februarie a.c. viceprimarul municipiului Sighișoara, Dan Eugen BÂNDEA a verificat stadiul lucrărilor derulate în această perioadă de către S.C. Ecoserv Sig S.R.L. în municipiul Sighişoara în baza contractului de delegare a gestiunii prin atribuire directă a unor activități și servicii comunitare de utilități publice.

Citește tot articolul »

O nouă linie de transport în comun pentru sighişoreni

Societatea locală, S.C. A.T.T. Sighişoara, ce asigură transportul public local de persoane în municipiul Sighişoara răspunde solicitării acţionarului principal, Consiliul Local Sighişoara şi pune în funcţiune experimental o linie de transport în comun, pe traseul Ana Ipătescu-Corneşti-Ana Ipătescu.

Citește tot articolul »

Municipiului Sighişoara membru al Organizaţia Oraşelor din Patrimoniul Mondial

Municipiul Sighişoara este, începând din anul 2000 membru al Organizaţiei Oraşelor din Patrimoniul Mondial, statut aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Sighişoara nr. 32/23.03.2000. Aceasta este o recunoaştere internaţională a valorii patrimoniului istoric, cultural al municipiului, a eforturilor administraţiei locale în sensul promovării valorilor locale autentice.

Citește tot articolul »

Exerciţiu de intervenţie şi alarmare în Cetatea Sighişoara

Marţi, 17 februarie 2015, între orele 11.00-13.00, în incinta monumentului UNESCO - Cetatea Medievală Sighişoara, se va desfăşura un exerciţiu complex de pregătire pentru situaţii de urgenţă, cu tema “Intervenţie pentru stingerea unui incendiu şi salvarea de vieţi omeneşti şi obiecte de patrimoniu din Muzeul de Istorie al oraşului.”

Citește tot articolul »

Carnavalul Lolelor Sighişoara 2015

Cea de-a șaptea ediție a Carnavalului Lolelor Sighişoara – proiect cultural ce conservă tradiţia săsească a Fasching – ului în forma sa medievală ca parte a patrimoniului cultural comun de pe Valea Târnavei Mari (Kokelgebiet) – va avea loc dumincă 22 februarie a.c. şi va consta într-o paradă în Cetate – între orele 12,00 - 14,00 - şi un concert de muzică de inspiraţie germană susţinut la Centrul de Informare și Promovare Turistică, începând cu ora 16,00.

Citește tot articolul »

Anunț concurs

Municipiul Sighișoara organizează în data de 17.03.2015, respectiv 19.03.2015 concurs de recrutare pentru ocuparea funcției publice de execuție vacante de referent, clasa III, grad profesional superior din cadrul Compartimentului Stare civilă,

Citește tot articolul »

Termen pentru comercianţii de mărţişoare şi suveniruri

Agenţii economici şi persoanele fizice care doresc să comercializeze mărţişoare şi suveniruri în Sighişoara, în perioada 25 februarie 2015 - 01 martie 201, sunt rugate să depună solicitarea însoţită de copie după actul de identitate la Registratura Municipiului Sighișoara, până cel târziu în data de 20 februarie 2015.

Citește tot articolul »

Burse pentru elevii sighişoreni

Viceprimarul municipiului Sighişoara, Dan Eugen Bândea, în calitate de primar interimar,a iniţiat Proiectul de hotârâre privind stabilirea cuantumului şi numărului burselor elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din Sighişoara pentru anul 2015.

Citește tot articolul »

A N U N Ț - privind Programul operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate (POAD 2014)

Persoanele care se încadrează în prevederile Hotărârii Guvernului nr. 799 din 2014 privind implementarea Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate, și care au primit cupon individual de la Ministerul Fondurilor Europene, sau notificare din partea Municipiului Sighișoara, dar din motive obiective nu au ridicat ajutoarele alimentare de care pot beneficia în cadrul POAD 2014, sunt rugate să se prezinte în data de 4 februarie 2015, între orele 10,00 – 11,00, la sediul depozitului local, situat în Sighișoara, str. Ecaterina Varga, nr. 23, în vederea ridicării ajutoarelor alimentare.

Citește tot articolul »

Anunț - Campania de vaccinare a animalelor de companie

Municipiul Sighişoara aduce la cunoştinţă cetăţenilor că în conformitate cu legislaţia în vigoare, în această perioadă are loc Campania de vaccinare a animalelor de companie, care se face doar pe animalele identificate prin microcip, cu termen de finalizare la sfârșitul lunii februarie 2015.

Citește tot articolul »

A N U N Ț - privind Programul operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate

Persoanele care se încadrează în prevederile H.G. nr. 799/2014 privind implementarea Programului operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate și care au primit cupon individual de la Ministerul Fondurilor Europene, dar, din motive obiective, nu au ridicat ajutoarele alimentare, sunt rugate să se prezinte în data de 22.01.2015, între orele 10,00 – 12,00, la sediul depozitului local, situat în Sighișoara, str. Ecaterina Varga, nr. 23 (fostele depozite Coca-Cola), în vederea ridicării ajutoarelor alimentare.

Citește tot articolul »

Anunț - în atenția conducătorilor auto

Pentru prevenirea unor evenimente rutiere neplăcute datorate gropilor apărute în carosabil, în urma perioadelor cu temperaturi foarte scăzute și a procesului de îngheț-dezgheț, pe mai multe străzi din Sighișoara se desfășoară lucrări de refacere a suprafeței carosabile.

Citește tot articolul »

Anunţ dezbatere buget local pentru anul 2015

Conform prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, în data de 12 februarie 2015, ora 14.00 Consiliul Local Sighişoara se va întruni în şedinţă extraordinară pentru a dezbate şi aproba BUGETUL LOCAL PENTRU ANUL 2015.

Citește tot articolul »

Anunț program încasări

Municipiul Sighișoara informează contribuabilii personae fizice și juridice că plata impozitelor și taxelor locale aferente anului 2015, precum și a debitelor, se face începand de luni 12.01.2015, atât la casieria din incinta Primăriei, Piața Muzeului, nr. 7, cât si la Casieria din str. Hermann Oberth, nr. 7.

Citește tot articolul »

Anunț - în atenția agenților economici

Autorizaţiile de funcţionare eliberate de către Municipiul Sighișoara pentru desfăşurarea unor activităţi comerciale într-un anume loc se pot viza pentru anul 2015, la cerere, după data de 12 ianuarie 2015 si până cel târziu la data de 31 martie 2015.

Citește tot articolul »

ANUNȚ IMPOZITE ȘI TAXE

Municipiul Sighişoara informează contribuabilii persoane fizice şi juridice că plata impozitelor şi taxelor locale aferente anului 2015, se va efectua începând cu data de 12.01.2015, atât la Casieria de la sediul Municipiului Sighișoara, Piața Muzeului nr.7, cât şi la Casieria din str. Hermann Oberth nr.7.

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Municipiul Sighişoara informează cetățenii că, prin hotărârea adoptată de Guvern, se stabilesc pentru salariații din sectorul public, ca zile libere 24 și 31 decembrie 2014. În zilele menționate Primăria Sighișoara nu va avea program de lucru.

Citește tot articolul »

A N U N Ț privind Programul operaţional Ajutorarea persoanelor defavorizate (POAD 2014)

Persoanele care se încadrează în categoriile prevăzute de H.G. nr. 799/2014, care nu au primit cupon individual (fie din cauza faptului că din eroare nu au fost cuprinse în baza de date furnizată de Ministerul Muncii Familiei Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, fie din cauza faptului că se încadrează în categoriile beneficiare între data constituirii bazei de date și data distribuirii), sunt rugate să se prezinte la sediul Municipiului Sighișoara, cam. 18, Serviciul Public de Asistență Socială

Citește tot articolul »

FESTIVALUL NAȚIONAL DE FOLCLOR DATINI 2014

Conform Hotărârii Consiliului Local Sighișoara nr. 182/30.10.2014 s-a aprobat organizarea Festivalului Naţional de Folclor „Datini”, în perioada 29 noiembrie – 01 decembrie 2014, în parteneriat, încheiat între Municipiul Sighişoara şi Asociaţia L.C.S. - Speranţa.

Citește tot articolul »

ANUNŢ PUBLIC

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA, titular al proiectului „Modernizarea străzilor Română şi Câmpului, din municipiul Sighişoara ”, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului şi de evaluare adecvată, pentru proiectul „Modernizarea străzilor Română şi Câmpului, din municipiul Sighişoara”, în localitatea Sighişoara, judeţul Mureş.

Citește tot articolul »

Anunţ program Casierie

Municipiul Sighişoara aduce la cunoştinţa cetăţenilor că, în perioada premergătoare alegerilor pentru Președintele României, programul de lucru al casieriei instituției, situată în strada Hermann Oberth, nr. 7, este următorul:

Citește tot articolul »

Mesajul Primarului municipiului Sighișoara, Ioan Dorin DĂNEȘAN

Cu prilejul Zilei Armatei Române a avut loc la Cimitirul Eroilor un ceremonial militar și religios, în cadrul căruia a fost citit mesajul Ministrului Apărării Naționale, Mircea Dușa. Au fost depuse coroane de flori de către instituțiile sighișorene, iar elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială Nicolae Iorga, conduși de profesor Floarea Alamă, au susținut un scurt program artistic.

Citește tot articolul »

Anunț

Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din Municipiul Sighişoara, cu sediul in Sighişoara, str. H. Oberth, nr. 15, judeţul Mureş, telefon 0265-771140, anunţă cetăţenii români domiciliaţi în Municipiul Sighişoara şi în comunele arondate acestui serviciu (Viişoara, Daneş, Apold, Saschiz, Vînători, Albeşti) care deţin acte de identitate al căror termen de valabilitate a expirat, că au obligaţia să se prezinte la sediul serviciului pentru eliberarea noilor cărţi de identitate, cu următoarele documente:

Citește tot articolul »

Anunț concurs

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA ORGANIZEAZĂ LA DATA DE 18.11.2014 (proba scrisă) ora 10.00 şi 20.11.2014, interviul C O N C U R S pentru ocuparea postului temporar vacant Supraveghetor, în cadrul Muzeului de Istorie

Citește tot articolul »

Anunt

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA ORGANIZEAZĂ LA DATA DE 17.11.2014 (proba scrisă) ora 10.00 şi 19.11.2014, interviul C O N C U R S pentru ocuparea postului temporar vacant de asistent medical PL, în cadrul Serviciului Asistenţă Socială – Compartiment Asistenţă Medicală Comunitară

Citește tot articolul »

Anunț public

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Modernizarea străzilor Română şi Câmpului, din municipiul Sighişoara ”, amplasat în localitatea Sighişoara, străzile Română şi Câmpului, jud. Mureş.

Citește tot articolul »

Anunț concurs

MUNICIPIUL S I G H I S O A R A Organizeaza la data de 10.11.2014, ora 10,00 – proba scrisă și 12.11.2014 - interviul C O N C U R S Pentru ocuparea postului de îngrijitor in cadrul Biroului Logistică și aprovizionare tehnico-materială

Citește tot articolul »

Anunț concurs

MUNICIPIUL SIGHISOARA ORGANIZEAZA LA DATA DE 11.11.2014 (proba scrisa) ora 10.00 si 13.11.2014, interviul C O N C U R S pentru ocuparea postului de medic specialist, in cadrul Serviciului Asistenta Sociala – Compartiment Asistenta Medicala Comunitara

Citește tot articolul »

A N U N Ț

Municipiului Sighişoara organizează la sediul său din judeţul Mureş, localitatea Sighişoara, str. Muzeului nr. 7, în intervalul 03.11.2014 - 05.11.2014 concurs, în data de 03.11.2014 – fiind proba scrisă și în 05.11.2014 interviul pentru ocuparea următoarelor funcții publice vacante în cadrul Serviciului Public Poliția Locală:

Citește tot articolul »

A N U N Ţ - privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică şi lemne,cărbuni, combustibili petrolieri

Conform prevederilor O.U.G. Nr. 70/31.08.2011 privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările şi completările ulterioare, familiile şi persoanele singure cu venituri reduse, care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică sau lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei pe perioada sezonului rece (1 noiembrie 2014 – 31 martie 2015).

Citește tot articolul »

”CROSS BEATS – INTERSECŢIA CULTURALĂ, proiect care apropie tinerii de valorile culturii naţionale şi internaţionale” Primarul municipiului Sighişoara, Ioan Dorin DĂNEŞAN

Municipiul Sighişoara găzduieşte joi, 25 septembrie 2014, cu începere de la ora 19.00, un concert extraordinar susţinut de vocalista şi actriţa Ana Maria Galea, acompaniată la pian de Daniel Csikos. Invitat special: Pedro Negrescu. În dimineaţa zilei de 25 septembrie, va avea loc un atelier muzical organizat în sala festivă a Liceului Joseph Haltrich.

Citește tot articolul »

ANUNŢ DE MEDIU

Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş anunţă publicul interesat asupra luării deciziei de emitere a autorizaţiei integrate de mediu – revizuită, pentru MUNICIPIUL SIGHIŞOARA, pe amplasamentul din vecinătatea DN 13 Sighişoara – Mediaş, zona Între Huli, jud. Mureş.

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Primăria Municipiului Sighişoara, cu sediul în Sighişoara, str. Muzeului nr. 7, solicită depunerea de oferte auditor energetic pentru clădiri, în vederea întocmirii Certificatului de performanţă energetică pentru 140 apartamente, cu o suprafaţă utilă de 58 mp/apartament.

Citește tot articolul »

Cititorii Bibliotecii Municipale Zaharia Boiu beneficiarii unor donaţii de carte

Sâmbătă, 20 septembrie 2014, între orele 11:00 – 14:30, sucursala Volksbank din Str. Herman Oberth, nr. 32, Sighişoara, îşi vor deschide porţile pentru copiii însoţiţi de părinţi, în vederea unui schimb de cărţi şi o introducere în lumea financiară. Intitulat “Micii bancheri”, proiectul doreşte să se materializeze într-un schimb de cărţi şi informaţii.

Citește tot articolul »

Nunta de Aur a sighişorenilor 2014

Primarul Municipiului Sighişoara, Ioan Dorin DĂNEŞAN, invită sighişorenii care au împlinit sau care vor împlini în cursul acestui an 50 de ani de căsătorie să participe la tradiţionala sărbătoare „Nunta de aur a sighişorenilor”. Evenimentul va avea loc cu ocazia Zilei de 1 octombrie - Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice.

Citește tot articolul »

La mulţi ani!

Praznicul Naşterii Maicii Domnului ne dă prilej, în fiecare an, să ne întoarcem cu gândul spre cea care ne-a dat viaţă, ne-a purtat de grijă şi ne-a ferit de rău de la primii paşi.

Citește tot articolul »

“Sighişoara – Cetatea Filmului Românesc” Primarul municipiului Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan 5 - 7 septembrie 2014

Vineri, 5 septembrie 2014, demarează cea de-a VI-a ediţie a Sighişoara Film Festival. Pentru a beneficia de cele mai bune condiţii de proiecţie a filmelor, organizatorii anunţă deschiderea oficială pentru ora 20.00. Aceasta va fi urmată de proiecţia filmului Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii, în regia lui Mircea Mureşan, moment omagial dedicat regretatului actor Şerban Ionescu.

Citește tot articolul »

PORŢI DESCHISE LA MUZEUL DE ISTORIE SIGHIŞOARA

Data de 8 septembrie a fost stabilită ca Zi a Solidarităţii Oraşelor din Patrimoniul Mondial, fiind direct conectată cu înfiinţarea Organizaţiei Mondiale a Oraşelor de Patrimoniu. Având ca scop principal conservarea centrelor istorice din întreaga lume, organizaţia promovează proiecte de revitalizare urbană.

Citește tot articolul »

Festivalul "Sighişoara Film Festival" 2014

În perioada 5 – 7 septembrie, pentru al şaselea an consecutiv, Sighişoara Film Festival organizează, în vestita cetate medievală, sărbătoarea filmelor româneşti premiate la cele mai importane festivaluri internaţionale. Pentru trei zile, Piaţa Cetăţii din Sighişoara va deveni decorul celor mai frumoase poveşti cinematografice, dar şi un spaţiu feeric de întâlnire între publicul iubitor de filme şi artiştii creatori. Vor fi prezenţi la eveniment regizori, actori, producători şi alte personalităţi marcante ale culturii româneşti.

Citește tot articolul »

Comunicat Festivalul Intercultural ProEtnica

La Sighișoara, s-a deschis, joi, 21 august 2014, cea de-a 12-a ediție, anuală, a Festivalului Intercultural ProEtnica organizat de Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret împreună cu Municipiul Sighișoara și finanțat de Ministerul Culturii, Departamentul pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României. Misiunea ProEtnica este de a contribui la mentenanța şi crearea păcii interetnice într-o societate pluralistă şi democrată, la păstrarea şi dezvoltarea identităţilor etnoculturale din România prin prezentarea patrimoniului cultural al celor 20 de minorități etnice național, în cadrul a 30 de manifestări artistice pe scena principală, a celor 20 de standuri de prezentare precum și a expozițiilor de artă. În perioada 21-24 august, circa 15.000 de vizitatori vor urmări prestațiile celor 800 de participanți, 25 de manifestări interactive și 8 prelegeri pe teme etnoculturale.

Citește tot articolul »

Comunicat de presă

Cea de-a XXI-a ediţie a Festivalului Academia Sighişoara a luat sfârşit joi, 14 August, după ce ultimele trei zile au fost marcate de concertele oferit de studenţii care anul acesta au urmat cursurile de perfecţionare oferite de maeştrii prezenţi pe parcursul celor două săptămâni ale manifestării. Cele două săptămâni în care Sighișoara, unica cetate medievală locuită din Europa, a fost scena muzicii clasice, au fost pline de evenimente deosebite, oferind astfel participanţilor şi publicului posibilitatea de a audia partituri celebre aduse la viaţă de cei 17 profesori, de un număr record de 60 de studenţi, precum şi de alţi invitaţi de renume internaţional.

Citește tot articolul »

Adormirea Maicii Domnului

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este prăznuită de ortodocşi şi catolici în fiecare an, pe data de 15 august. Ea este cunoscută în Apus sub numele de Înălţarea cu trupul la cer a Maicii Domnului. Urez tuturor celor care poartă numele Maria, să aibă parte de multă sănătate, împliniri şi linişte sufletească.

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Municipiul Sighișoara aduce la cunoștință cetățenilor că, din cauza filmărilor, ce se vor efectua în noaptea de 12 spre 13 august a.c., iluminatul arhitectural din Piaţa Cetăţii va fi oprit.

Citește tot articolul »
,

Anunţ - concurs

Municipiului Sighişoara organizează la sediul său din judeţul Mureş, localitatea Sighişoara, str. Muzeului nr.7, în intervalul 04.09.2014- 08.09.2014 concurs

Citește tot articolul »

Noutăţi legislative - în atenţia producătorilor agricoli

Municipiul Sighişoara aduce la cunoştinţă producătorilor agricoli de pe raza municipiului că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 108/10 iunie 2014, privind transportul rutier de produse vegetale pe drumurile publice, au survenit noi prevederi legale în cea ce priveşte regimul de transport al produselor vegetale. Data intrării în vigoare a Legii nr. 108/10 iunie 2014 este data publicării acesteia în Monitorul Oficial al României nr. 523 din 14 iulie 2014.

Citește tot articolul »

Cor din Franţa în la Sighişoara

Un cor de 30 de persoane, artişti amatori din localitatea franceză Bressuire, dirijat de maestrul Emanuel Boulanger, se află azi la Sighişoara. Corul este acompaniat de orchestra Casei Municipale de Cultură Eugen Nicoară din Reghin.

Citește tot articolul »

Anunţ vânzare A.N.L.

Având în vedere că procedura de vânzare pentru apartamentele situate în str. Rozelor nr.15, bl.401 şi nr.21, bl.404, respectiv str. Panseluţelor nr.23, bl.605 şi nr.25, bl.606, poate fi demarată,

Citește tot articolul »

Târgul Meșteșugarilor, ediția a X-a, 3-5 iulie 2014

În perioada 3-5 iulie 2014, Fundația Veritas vă invită la cea de a X-a ediție a Târgului Meșteșugarilor. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Sighișoara, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Mureș, prin Programul de finanțare nerambursabilă, domeniul Cultură pe anul 2014.

Citește tot articolul »

Delegaţie oficială la Sighişoara

O delegaţie din partea oraşului Neu Isenburg – Germania se află în vizită la Sighişoara. Delegaţia, compusă din domnul Mrinal Kant Chabba – consilier local şi doamna Miruna Costa – director al Teatrului pentru copii, a prezentat primarului Municipiului Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan, scrisoarea oficială din partea domnului Herbert Hunkel, primarului oraşului Neu Isenburg.

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Municipiul Sighişoara informează contribuabilii persoane fizice şi juridice că, în data de 30.06.2014, casieriile vor funcţiona după următorul program:

Citește tot articolul »

La mulţi ani!

În fiecare an, pe 24 iunie, creştinii ortodocşi sărbătoresc Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbatoare cu multe conotaţii populare, în special legate de dragoste şi fertilitate. Este cunoscută în popor şi sub numele de Drăgaica sau Sânzienele.

Citește tot articolul »

La mulţi ani!

În fiecare an, pe 24 iunie, creştinii ortodocşi sărbătoresc Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, sărbatoare cu multe conotaţii populare, în special legate de dragoste şi fertilitate. Este cunoscută în popor şi sub numele de Drăgaica sau Sânzienele.

Citește tot articolul »

Un ultim omagiu

Dumnezeu îi cheamă la El mai întâi pe cei buni. Cu aceste gânduri mă alătur doamnelor Alina și Eugenia Vodă în aceste clipe de grea încercare, prilejuită de trecerea la cele veșnice a mamei lor, doamna Eugenia Vodă.

Citește tot articolul »

„Ce mică-i vacanţa mare!”

Prin Hotărârea Consiliului Local Sighişoara nr. 103 din 29.05.2014, s-a aprobat organizarea Festivalului Local Interetnic „Ce mică-i vacanţa mare!”, ce va avea loc în satul Hetiur, în data de 15 iunie 2014, în parteneriat, încheiat între Municipiul Sighişoara şi Asociaţia de Promovare a Antreprenoriatului şi a Economiei Sociale.

Citește tot articolul »

„Zilele Tineretului” Sighişoara

Prin Hotărârea Consiliului Local Sighişoara nr. 98 din 29.05.2014, s-a aprobat organizarea Festivalului „Zilele Tineretului” Sighişoara, în perioada 13 – 15 iunie 2014, în Piața Octavian Goga, printr-un parteneriat încheiat între Asociaţia Culturală Viitorul Muzical din Sibiu şi Municipiul Sighişoara.

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Pentru buna desfăşurare a activităţilor comerciale din cadrul evenimentului „Zilele Tineretului” Sighişoara 2014, casieria din incinta Primăriei, str. Muzeului nr. 7 va avea următorul program de funcţionare:

Citește tot articolul »

Ziua Eroilor - 29 mai 2014

În fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte praznicul Inălţării Domnului. În această zi sunt pomeniţi eroii neamului, iar clopotele tuturor bisericilor bat la ora 12 întru cinstirea lor.

Citește tot articolul »

Anunţ - evidenţă fântâni individuale

În conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr. 974/2004 modificată şi completată cu H.G. nr. 342/2013 pentru aprobarea Normelor de supraveghere, inspecţie sanitară şi monitorizare a calităţii apei potabile şi a Procedurii de autorizare sanitară a producţiei şi distribuţiei apei potabile:

Citește tot articolul »

Anunt - concurs

Municipiul Sighişoara organizează în data de 02.07.2014, ora 10,00 concurs pentru ocuparea postului de bucătăreasă în cadrul Serviciului Public Asistenţă Socială - Birou Administrare Creşe

Citește tot articolul »

LA MULŢI ANI!

Sărbătoarea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, cei întocmai cu Apostolii, ne este tuturor prilej de reflectare spre exemplul celor doi conducători de ţară. Constantin cel Mare şi mama sa, Împărăteasa Elena, ajutaţi de semnul biruitor al Crucii, au învins în lupta cu păgânismul. Sfatul cel bun şi vorba înţeleaptă a mamei i-au fost Împăratului sprijin în luarea celor mai bune decizii.

Citește tot articolul »

Anunţ program Casierie

Municipiul Sighişoara aduce la cunoştinţa cetăţenilor, modificarea programului casieriei din Piaţa Hermann Oberth, nr.7, pentru perioada 17.05.2014 – 25.05.2014, după cum urmează:

Citește tot articolul »

Concert cameral susţinut de Mood Quartet

Continuând seria de evenimente pregătite în cadrul proiectului Academia Sighişoara, Academia de Muzică „Gh. Dima” şi Asociaţia Cultura Viva Sighişoara, cu sprijinul sprijinul Primăriei Municipiului Sighişoara, organizează pentru publicul sighişorean un concert cameral susţinut de Mood Quartet. Evenimentul, cu intrare liberă, va avea loc marţi, 6 mai 2014, ora 18, în Sala Festivă a Primărie Municipiului Sighişoara.

Citește tot articolul »

La mulţi ani!

Sărbătoarea Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de Biruinţă, ne oferă prilejul de a ne întoarce cu gândul şi inima la faptele de o demnitate şi voinţă cutremurătoare în urmarea unui ţel nobil. Exemplul sacrificiului său în mărturisirea credinţei în Hristos este o pildă pentru noi toţi, care avem convingerea că binele şi adevărul vor triumfa întotdeauna.

Citește tot articolul »

SARBATORI FERICITE!

Sfintele Sărbători de Paşti ne îndeamnă la introspecţie: analizăm propriile noastre fapte, trăiri şi gânduri şi ne dorim ca acestea să fi adus bucurie, speranţă şi încredere celor din jur.

Citește tot articolul »

Turnirul Scriitorilor

La Sighişoara, în zilele de 30 aprilie şi 1 mai a.c., se va desfăşura TURNIRUL SCRIITORILOR, eveniment cultural la care şi-au confirmat participarea Norman Manea, Varujan Vosganian, Florina Ilis, Dan Lungu, Alexandru Matei, Stere Gulea, scriitori, editori, traducători din Ungaria şi Cehia şi alţii.

Citește tot articolul »

Sighişoara Blues Festival

Prin Hotărârea Consiliului Local Sighişoara nr. 11/30.01.2014, s-a aprobat organizarea ediţiei a IX-a a Festivalului „Sighişoara Blues Festival”, printr-un parteneriat încheiat între Asociaţia “Sighişoara Blues Hospital” şi Municipiul Sighişoara.

Citește tot articolul »

Sighişoara s-a înscris în Competiţia pentru Capitala Earth Hour 2014

13 oraşe s-au înscris anul acesta în Competiţia pentru Capitala Earth Hour organizată la nivel naţional de WWF-România, în cadrul campaniei anuale oficiale Earth Hour (Ora Pământului). Oraşele vor organiza luna aceasta, în cadrul concursului, diverse evenimente şi acţiuni care să aducă în atenţia comunităţii locale problemele de mediu şi lucrurile pe care le putem face cu toţii pentru a construi un viitor mai durabil.Oraşele înscrise în Competiţie sunt următoarele: Adjud, Baia Mare, Bistriţa, Botoşani, Brăila, Bucureşti, Craiova, Panciu, Râmnicu Vâlcea, Salonta, Satu Mare, Sighişoara şi Tulcea.

Citește tot articolul »

Anunţ impozite şi taxe

Municipiul Sighişoara reaminteşte contribuabililor persoane fizice şi juridice că termenul de plată pentru impozitele şi taxele locale (clădiri, teren, auto, firmă şi taxa de circulaţie) datorate pentru anul 2014, semestrul I, este 31.03.2014.

Citește tot articolul »

La multi ani!

Ziua de 8 martie este un bun prilej de a ne aduce aminte să oferim o floare celor care ne aduc întotdeauna un zâmbet și o vorbă bună, scumpelor noastre mame. Le dedicăm cu bucurie nu doar această zi, ci le datorăm fiecare clipă a vieții noastre, deoarece prin sacrificiul lor, am devenit oameni.

Citește tot articolul »

Proces-verbal de afişare

Încheiat azi, 20.02.2014, ora 14,30 cu ocazia afişării la avizierul instituţiei noastre a REZULTATULUI evaluării dosarelor de selecție prealabilă a candidaţilor pentru Consiliul de Administraţie al S.C. Ecoserv SIG S.R.L. Sighişoara.

Citește tot articolul »

ANUNȚ PUBLIC

Conform Regulamentului local referitor la implicarea publicului în elaborarea sau revizuirea planurilor de urbanism sau de amenajare a teritoriului, adoptat prin HCL nr. 79/29.05.2013, Municipiul Sighișoara inițiază procesul de informare și consultare a publicului pentru elaborarea PUZ - Piața Octavian Goga (așa numita „zona Sigma”).

Citește tot articolul »

ANUNȚ

Municipiul Sighișoara, organizează la data de 03.03.2014, orele 10,00, examen de promovare în grad profesional, a funcționarilor publici din cadrul aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Sighișoara.

Citește tot articolul »

Sfinții Trei Ierarhi

An de an, la data de 30 ianuarie, îi prăznuim pe Sfinții Trei Ierarhi: Vasile cel Mare, Grigorie Teologul și Ioan Gură de Aur. Acest praznic simbolizează unitatea creștinilor și este menit să ne îndemne spre conciliere

Citește tot articolul »

Unirea Principatelor Române

Azi, la 155 de ani de la Unirea Principatelor Române, gândul nostru se îndreaptă cu mândrie și recunoștință către cei care au fost creatori de istorie: fruntașii unioniști ai Revoluției de la 1848: Alexandru Ioan Cuza, Mihail Kogălniceanu, Costache Negri, Vasile Alecsandri, precum și nume intrate în legendă, așa cum este vestitul Moș Ion Roată.

Citește tot articolul »

Bibliografie

Pentru interviul din cadrul procedurii de selecţie prealabila a candidaţilor pentru membrii Consiliului de Administratie la S.C. Ecoserv Sig S.R.L.

Citește tot articolul »

A SERVI MAI PRESUS DE SINE!

Club Rotary și Bibilioteca Municipală Sighișoara organizează un eveniment deosebit, cu prilejul aniversării marelui poet național: preluarea unei colecții impresionante de carte dedicată lui Mihai Eminescu.

Citește tot articolul »

Anunț

Rezultatul evaluării dosarelor de selecție pentru Consiliul de Administrație al S.C. Ecoserv Sig S.R.L. Sighișoara

Citește tot articolul »

ANUNŢ IMPOZITE SI TAXE

Municipiul Sighişoara informează contribuabilii persoane fizice şi juridice că plata impozitelor şi taxelor locale aferente anului 2014 se va efectua începând cu data de 10 ianuarie 2014, atât la casieria de la sediul Municipiului Sighişoara, P-ţa Muzeului nr. 7, cât şi la casieria din str. H. Oberth nr.7.

Citește tot articolul »

ANUNŢ IMPOZITE SI TAXE

Municipiul Sighişoara informează contribuabilii persoane fizice şi juridice că plata impozitelor şi taxelor locale aferente anului 2014 se va efectua începând cu data de 10 ianuarie 2014, atât la casieria de la sediul Municipiului Sighişoara, P-ţa Muzeului nr. 7, cât şi la casieria din str. H. Oberth nr.7.

Citește tot articolul »

Anunţ dezbatere buget local pentru anul 2014

Conform prevederilor Legii nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, în data de 30 ianuarie 2014, ora 12.00 Consiliul Local Sighişoara se va întruni în şedinţă ordinară pentru a dezbate şi aproba BUGETUL LOCAL PENTRU ANUL 2014.

Citește tot articolul »

Anunt dezbatere buget local pentru anul 2014

Conform prevederilor Legii nr.273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, în data de 30 ianuarie 2014, ora 12.00 Consiliul Local Sighişoara se va întruni în şedinţă ordinară pentru a dezbate şi aproba BUGETUL LOCAL PENTRU ANUL 2014.

Citește tot articolul »

Precizare la Anunţul cu condiţiile şi criteriile de selecţie prealabilă pentru membrii Consiliului de Administraţie la S.C. Ecoserv SIG S.R.L.

La punctul I. B.Condiţii specifice pentru posturile de administrator din afara autorității tutelare, sau al altor instituţii publice, pentru care se organizează selecţia prealabilă a membrilor Consiliului de Administraţie al S.C. Ecoserv SIG S.R.L., în conformitate cu prevederile O.U.G. nr. 109/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în data de 08.01.2014, ora 10:00, la subpunctul 2 prevăzut la aceste condiţii, precizăm faptul că, acesta va avea următorul conţinut:

Citește tot articolul »

Veniţi la patinoar!

Prima zi a vacanţei de iarnă a venit cu o surpriză pentru copiii sighişoreni: inaugurarea patinoarului artificial. Amenajat în curtea Şcolii Gimnaziale Zaharia Boiu din cartierul Târnava II,

Citește tot articolul »

SARBĂTORI FERICITE!

Naşterea Mântuitorului Nostru Iisus Hristos să vă fie prilej de bucurie, împliniri şi satisfacţii, iar Noul An să vă aducă îmbelşugare şi multă, multă sănătate, linişte şi pace alături de cei dragi.

Citește tot articolul »

CONCERT DE CRĂCIUN

Municipiul Sighişoara, în colaborare cu Colegiul Naţional Mircea Eliade organizează, luni, 9 decembrie 2013, cu începere de la ora 18.00, la sala Mihai Eminescu, Concertul Extraordinar de Arii şi Colinde.

Citește tot articolul »

1 Decembrie – Ziua Naţională a României

La aniversarea a 95 de ani de la Marea Unire înfăptuită la Alba Iulia, primarul Municipiului Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan, vă invită să participaţi la manifestările închinate Zilei Naţionale a României, care se vor desfăşura după următorul program:

Citește tot articolul »

LA MULŢI ANI!

Soborul Sfinţilor arhangheli Mihail şi Gavriil, prăznuit în data de 8 noiembrie, ne aminteşte an de an de îndatoririle pe care le avem întru săvârşirea lucrului drept. Restabilirea dreptăţii divine, precum şi vestea milei dumnezeieşti faţă de oameni sunt pilde ce merită urmate.

Citește tot articolul »

A N U N Ţ

Asociaţia Mediatorilor “Ex AEQUO” Sighişoara, asociaţie profesională înscrisă în Registrul Naţional de Evidenţă a Organizaţiilor în Domeniul Medierii, Secţiunea I prin Decizia nr. 669/18.06.2013, derulează în luna noiembrie 2013, cu sprijinul Municipiului Sighişoara, o amplă campanie de conştientizare şi informare a sighişorenilor privind medierea.

Citește tot articolul »

COMUNICAT

Municipiul Sighişoara, în colaborare cu Colegiul Naţional Mircea Eliade, organizează, în data de 5 noiembrie 2013, cu începere de la ora 18.00, la Sala Eminescu, spectacolul TRAVIATA, în regia lui Marcel Stănciucu.

Citește tot articolul »

ANUNŢ

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA, aduce la cunoştinţa publicului interesat, organizarea dezbaterii publice privind solicitarea de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu, pentru “ Depozitul de deşeuri nepericuloase Sighişoara ", în zona Între Huli, mun. Sighişoara, jud. Mureş.

Citește tot articolul »

A N U N Ţ - eligibilitate - privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri

Conform prevederilor O.U.G. Nr. 70/31.08.2011, privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările şi completările ulterioare, familiile şi persoanele singure cu venituri reduse, care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică sau lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei pe perioada sezonului rece (1 noiembrie 2013 – 31 martie 2014).

Citește tot articolul »

A N U N Ţ privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu energie termică furnizată în sistem centralizat

Familiile şi persoanele singure cu venituri reduse, care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie termică furnizată în sistem centralizat, beneficiază, pentru perioada sezonului rece noiembrie 2013 – martie 2014, de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei prin compensarea procentuală a valorii efective a facturii la energie termică, denumită în continuare compensare.

Citește tot articolul »

A N U N Ţ- formulare - privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri

Începând cu data de 22 octombrie 2013, persoanele care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie termică, energie electrică sau lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, vor putea ridica formularele de cerere-declaraţie pe propria răspundere pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinţei, de la sediul Municipiului Sighişoara, cam. 18.

Citește tot articolul »

LA TRAVIATA

Cu ocazia Anului Internaţional Verdi, Municipiul Sighişoara şi Colegiul Naţional "Mircea Eliade" organizează, în data de 5 noiembrie 2013, cu începere de la ora 18,00, spectacolul de operă "LA TRAVIATA"

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Municipiul Sighişoara anunţă beneficiarii de ajutoare de încălzire că, până la apariţia noilor norme metodologice, se sistează depunerea dosarelor. Noile formulare de cerere şi anexele aferente vor fi puse la dispoziţia beneficiarilor la o dată ce va fi comunicată ulterior.

Citește tot articolul »

Non-formal Medieval Festival

În perioada 1 - 10 octombrie, Asociaţia ASPIIR va derula în Sighişoara proiectul European "Non-formal Medieval Festival", proiect ce va reuni 25 de tineri din 4 ţări: Cehia, Spania, Croaţia şi România.

Citește tot articolul »

Anunţ concurs

Municipiului Sighişoara organizează la sediul său din judeţul Mureş, localitatea Sighişoara, str. Muzeului nr.7, în intervalul 24.10.2013 - 25.10.2013 concurs, în data de 24.10.2013 – fiind proba scrisă, pentru ocuparea funcţiei publice de conducere „şef serviciu” în cadrul Serviciului Investitii – urmarire contracte, monitorizare servicii de utilitati publice, în structura aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Sighişoara

Citește tot articolul »

Anunţ privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri

Conform prevederilor O.U.G. Nr. 70/31.08.2011, privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, cu modificările şi completările ulterioare, familiile şi persoanele singure cu venituri reduse, care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat, energie electrică sau lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei pe perioada sezonului rece (1 noiembrie 2013 – 31 martie 2014).

Citește tot articolul »

Nunta de Aur a sighişorenilor 2013

Primarul Municipiului Sighişoara - Ioan Dorin Dăneşan - invită sighişorenii care au împlinit sau care vor împlini în cursul acestui an, 50 de ani de căsătorie, să participe la tradiţionala sărbătoare „Nunta de aur a sighişorenilor”.

Citește tot articolul »

Comunicat de presă ProEtnica

Municipiul Sighişoara împreună cu Universitatea Babeş-Bolyai Şcoala Doctorală de Relaţii Internationale şi Studii de Securitate, şi Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret anunţa că mâine, 29 august, începe Ediţia a XI-a a Festivalului Intercultural ProEtnica 2013.

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Municipiul Sighişoara, în vederea întocmirii evidenţei fântânilor individuale, roagă cetăţenii să se adreseze Serviciului Investiţii – Urmărire contracte, Monitorizare servicii de Utilităţi publice, cam.70, până la data de 01.10.2013 .

Citește tot articolul »

ProEtnica 2013 – pe ultima sută de metri până la debutul manifestării

Între 29 august şi 1 septembrie, burgul medieval a Sighişoarei devine Cetatea multiculturalismului din România În aceste zile au loc ultimele pregătiri pentru deschiderea celei de-a 11-a ediţii a Festivalului Intercultural de la Sighişoara - ProEtnica 2013. Astfel, recent a fost lansată pagina oficială de web a festivalului, www.proetnica.ro, unde, pe lângă aspecte legate de scopul manifestării, au fost postate informaţii privind istoria pe aceste meleaguri a tuturor comunităţilor etnice din România, precum şi programul celei de-a 11-a ediţii a Festivalului Intercultural de la Sighişoara. De asemena, a fost demarată campania de promovare a Festivalului ProEtnica prin intermediul spoturilor radio şi TV, presă, precum şi prin intermediul unei pagini pe facebook.

Citește tot articolul »

Festivalul Intercultural – ProEtnica 2013

Conform Hotărârii Consiliului Local Sighişoara nr. 121/25 iulie 2013, Festivalul Intercultural – ProEtnica 2013, se va desfăşura în perioada 29 august – 1 septembrie a.c. în Cetatea Medievală, în parteneriat încheiat între Municipiul Sighişoara şi Asociaţia Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighişoara (ibz), după următorul program:

Citește tot articolul »

Anunţ Concurs

Municipiul Sighişoara, organizează CONCURS în data de 18.09.2013 (proba scrisă) ora 10,00 şi în data de 19.09.2013, interviul pentru ocuparea postului de bucătăreasă în cadrul Serviciului Public Asistenţă Socială - Birou Administrare Creşe

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Concurs de promovare pentru ocuparea funcţiei publice de conducere vacante de şef serviciu - Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa a Persoanelor Sighişoara

Citește tot articolul »

ANUNT DE MEDIU

Municipiul Sighişoara, cu sediul în localitatea Sighişoara, str. Muzeului, nr.7, jud. Mureş, anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de revizuire a autorizaţiei integrate de mediu, în scopul desfăşurării activităţii prevăzută în anexa nr.1 a OUG 152/2005, la punctul 5.4 “ Depozite de deşeuri care primesc mai mult de 10 tone/zi sau având o capacitate totală mai mare de 25 000 tone deşeuri, cu excepţia depozitelor de deşeuri inerte".

Citește tot articolul »

Festivalul Academia Sighişoara - a 20-a ediţie

Municipiul Sighişoara, Asociaţia “Cultura Viva Sighişoara" din Berna (Elveţia), şi Fundaţia Elan (Bucureşti) organizează festivalul de muzică academică şi curs de măestrie Academia Sighisoara, ce va avea loc în perioada 1- 14 August 2013 în cetatea medievală a oraşului Sighişoara. Deschiderea oficială va avea loc pe data de 1 August, de ziua naţională a Elveţiei, celebrată cu un concert de corn alpin în aer liber, şi urmată de Concertul de Gală la Sala Primăriei Sighişoara.

Citește tot articolul »

Anunţ concurs

Municipiul Sighişoara organizează în data de 12.08.2013, respectiv 13.08.2013 concurs pentru ocuparea funcţiei publice de Consilier Juridic Asistent, în cadrul Serviciului Juridic.

Citește tot articolul »

COMUNICAT DE PRESĂ

Din 7 iulie 2013, a început la Sighişoara, cea de-a III-a ediţii a Taberei de Arte Plastice „Instantanee Medievale”,organizată de Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş(C.J.C.T.E.A) şi Asociaţia Localităţilor şi Zonelor Istorice şi de Artă din Romania – A.L.Z.I.A.R. ( locaţia Burghostel, Str. Bastionului nr. 4-6)

Citește tot articolul »

Prima conferință națională a pacienților cu distonie va avea loc la Sighișoara

Asociația Children’s Joy și Houston NPA organizează prima conferință națională a persoanelor cu distonie, eveniment care va avea loc in perioada 20-21 iulie, la Hotel Cavaler, Sighișoara. Principalul obiectiv al conferinței naționale este acela de a îmbunătăți comunicarea dintre pacienții cu distonie și cei care formează echipa medicală implicată în tratarea acestei boli (medic de familie, neurolog, neurochirurg, kinetoterapeut, asistent medical, nutriționist, psiholog, farmacist). Evenimentul interdisciplinar va fi creditat EMC și EFC.

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Municipiul Sighişoara organizează concurs pentru ocuparea funcţiei în regim contractual de Muzeograf I A (durată determinată) în cadrul Muzeului de Istorie Sighişoara

Citește tot articolul »

13 iunie 2013 - Ziua Eroilor

În fiecare an, la 40 de zile de la Sfintele Paşti, Biserica Ortodoxă sărbătoreşte praznicul Inălţării Domnului. În Biserica Ortodoxă Română, sărbatoarea Înălţării Domnului este şi ziua dedicată pomenirii Eroilor neamului.

Citește tot articolul »

Recital de pian

În data de 12 iunie 2013 (miercuri), ora 18,00 va avea loc un recital de pian în Sala Festivă a Primăriei. Interpret: ÁBRÁM ENDRE, student la Academia de Muzică din Budapesta

Citește tot articolul »

Urare de 21 mai

În această zi de mare sărbătoare, le transmit sighişorenilor care poartă numele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena urări de sănătate şi împliniri ! Ioan-Dorin Dăneşan primarul Municipiului Sighişoara

Citește tot articolul »

Anunt concurs

Municipiul Sighişoara organizează concurs pentru ocuparea postului de asistent medical principal PL, în cadrul Serviciului Asistenţă Socială - Compartiment Asistenţă Medicală Comunitară

Citește tot articolul »

Anunţ de licitaţie

anunţ de licitaţie publică cu strigare în data de 05.06.2013 ora 10.00 pentru închirierea a două loturi de teren, situate în Municipiul Sighişoara, Piaţa Muzeului f. nr. zona Turnului Fierarilor

Citește tot articolul »

Noaptea Muzeelor 2013

Sâmbătă 18 mai 2013 Cetatea Sighişoarei sărbătoreşte Ziua Internaţională a Muzeelor după care intră în Noaptea Muzeelor (ce se va desfăşura între orele 20.00 - 01.00).

Citește tot articolul »

Sighişoara - oraş european

Sighişoara, laureată a Premiilor Europei pentru activitatea desfăşurată în slujba propagării ideilor europene, sărbătoreşte de 15 ani, în fiecare început de mai, Europa unită, patria comună a celor 47 ţări membre ale Consiliului Europei.

Citește tot articolul »

Mesaj de condoleante

Cu imens regret şi cu adâncă durere în suflet, exprim pe această cale în numele meu personal, al Consiliului Local al întregii comunităţi sighişorene, regretul pentru trecerea în nefiinţă a celui care a fost profesorul, omul de cultură, Cetăţeanul de onoare Hermann Baier. Condoleanţe familiei!

Citește tot articolul »
,

ANUNT

condiţiile şi criteriile de selecţie prealabilă pentru un membru în cadrul Consiliului de Administraţie la S.C. Ecoserv SIG S.R.L.

Citește tot articolul »

Earth Hour 2013

Ora Pământului 2013 este programată în acest an pentru 23 martie, zi în care, între orele 20.30–21.30, iluminatul arhitectural din Cetatea medievală va fi întrerupt.

Citește tot articolul »

Earth Hour 2013

Ora Pământului 2013 este programată în acest an pentru 23 martie, zi în care, între orele 20.30–21.30, iluminatul arhitectural din Cetatea medievală Sighişoara va fi întrerupt.

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Municipiul Sighişoara organizează concurs pentru ocuparea de funcţii publice vacante în data de 15 aprilie 2013, ora 10.00

Citește tot articolul »

Simpozion pe tema Protectiei Civile

Sighişoara a marcat în fiecare an Ziua Protecţiei Civile într-un mod special. În acest an, pe lângă participarea la manifestările desfăşurate la nivel judeţean săptămâna trecută, Comitetul Local Sighişoara pentru Situaţii de Urgenţă organizează miercuri, 6 martie a.c. un simpozion cu tema „ Ziua Protecţiei civile”.

Citește tot articolul »

A N U N Ţ

Începând cu data de 12 decembrie 2012, Contractul de concesiune a parcărilor din municipiul Sighişoara încheiat cu S.C. Boss Company S.R.L. a încetat de drept prin efectul legii.

Citește tot articolul »

În atenţia contribuabililor sighişoreni

Municipiul Sighişoara informează contribuabilii persoane fizice şi juridice că plata impozitelor şi taxelor locale aferente anului 2013 se va face începând cu data de 14.01.2013, atât la Casieria din incinta Primăriei, Piaţa Muzeului, nr. 7, cât şi la Casieria din str. Hermann Oberth, nr.7.

Citește tot articolul »

Calendarul manifestărilor culturale 2013

Prin HCL nr. 102/2012 a fost aprobat calendarul manifestarilor culturale ce se vor desfăşura in Sighişoara în anul 2013. Publicăm, şi în această secţiune, textul hotărârii şi cele două anexe, cu precizarea că eventualele modificări vor fi comunicate in timp util.

Citește tot articolul »

Calendar cultural sighişorean 2013

Prin HCL nr. 102/2012 a fost aprobat calendarul manifestarilor culturale ce se vor desfasura in Sighisoara in anul 2013. Publicăm textul hotărârii şi anexele acesteia cu precizarea că eventualele modificări vor fi comunicate în timp util.

Citește tot articolul »

A N U N Ţ

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care doresc să participe la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor Sighişoara va funcţiona în mod excepţional în perioada 8 – 9 decembrie 2012 după următorul program:

Citește tot articolul »

În atenţia conducătorilor auto

Pentru buna desfăşurare a activităţii de deszăpezire facem apel la respectarea prevederilor Codului Rutier, privind interzicerea staţionării voluntare a vehiculelor, a Legii nr. 82/1998 şi O.G. şi nr. 43/1997 republicată, privind regimul juridic al drumurilor precum şi ale H.C.L. nr. 140/2006 privind staţionarea şi parcarea în alte locuri decât cele special amenajate.

Citește tot articolul »

Ziua Naţională a României

1 Decembrie – Ziua Naţională a României Acum 94 de ani la 1 Decembrie 1918 se împlinea visul de veacuri al tuturor românilor: România Mare. Şi cum istoria face întodeauna dreptate, această zi, scumpă tuturor românilor, este de 22 ani încoace Ziua Naţională a României. An de an, de 1 decembrie, românii de pretutindeni aniversează Marea Unire. Cu această ocazie invităm toţi sighişorenii să participe la manifestările închinate acestei sărbători a românilor, organizate de Municipiul Sighişoara, care se vor desfăşura după următorul program: ora 12,00 - Monumentul Latinităţii Ceremonial militar Slujbă religioasă Alocuţiuni Depunere de coroane Paradă militară ora 13,00 - Sala festivă a Primăriei Evocarea momentelor de la 1918 Lansarea Anuarului Muzeului de Istorie „Alt Schaessburg” ora 16,00 - Sala „Mihai Eminescu” Festivalul Naţional de Folclor „Datini”

Citește tot articolul »

Festivalul Naţional de Folclor „Datini” ediţia a VI-a 1-2 decembrie 2012

Asociaţia „L.C.S.- Speranţa” a iniţiat în anul 2007 o manifestare culturală care are ca scop principal cultivarea interesului pentru folclorul autentic în rândul tinerei generaţii, cultivarea dragostei pentru portul popular, dansul popular şi tradiţiile populare româneşti precum şi implicarea directă a copiilor şi tinerilor în desfăşurarea de manifestări culturale în Transilvania.

Citește tot articolul »

ANUNT

"Îmbunătăţirea condiţiilor de mediu în spaţiul rural prin folosirea şi gospodărirea durabilă a terenurilor prin împădurire"

Citește tot articolul »

Acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei

Conform prevederilor O.U.G. Nr. 70/31.08.2011, privind măsurile de protecţie socială în perioada sezonului rece, familiile şi persoanele singure cu venituri reduse, care utilizează pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat sau lemne, cărbuni, combustibili petrolieri, beneficiază de ajutor lunar pentru încălzirea locuinţei pe perioada sezonului rece (1 noiembrie 2012 – 31 martie 2013).

Citește tot articolul »

Anunt

Anuntul cu conditiile si criteriile de selectie prealabila pentru membrii Consiliului de Administratie la S.C. Ecoserv SIG S.R.L.

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Municipiul Sighişoara cu sediul în str Muzeului nr.7, organizează în data de 05.11.2012, ora 10.00 în Sala Mică de şedinţe, examen pentru obţinerea atestatului de administrator de imobil în cadrul asociaţiei de proprietari.

Citește tot articolul »

A N U N Ţ

Vizavi de anunţul făcut de Primăria municipiului Sighişoara prin care se aducea la cunoştinţă publică faptul că alegerile pentru constituirea Colegiului Judeţean al Camerei Agricole Mureş vor avea loc în data de 21 octombrie 2012 ,între orele 08,00 – 18,00, la sediul Primăriei Municipiului Sighişoara în „Sala Mică” , revenim cu următoarea rectificare :

Citește tot articolul »

ANUNŢ

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA, titular al proiectului „Închiderea depozitului de deşeuri industriale“, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare revizuită de către APM Mureş, fără studiu de evaluare a impactului, pentru proiectul „Închiderea depozitului de deşeuri industriale“, pe amplasamentul din Sighişoara, Str. Corneşti, nr. 54, jud. Mureş.

Citește tot articolul »

Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale

În urma aprobării Prefectului Judeţului, Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale care, potrivit Rezoluţiei nr. 64/200 din 21 decembrie 2009 a Adunării Generale a ONU, este în 13 septembrie, va fi marcată cu o zi mai devreme, respectiv vineri, 12 octombrie, ora 10.00 prin declanşarea sistemului de alarmă al fiecărei unităţi administrativ – teritoriale din judeţ.

Citește tot articolul »

Nunta de aur 2012

Tradiţionala Nuntă de aur a sighişorenilor s-a bucurat şi în acest an de o prezenţă numeroasă. Astfel, 36 de perechi care au împlinit 50 de ani de la căsătorie au participat cu emoţie la ceremonia dedicată lor din Sala Festivă a Primăriei în ziua în care lumea întreagă celebrează trăinicia şi maturitatea celor care au ajuns în toamna vieţii.

Citește tot articolul »

Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestată în anul agricol 2011 – 2012

În conformitate cu prevedrile Horărârii nr.897/2012 privind aprobarea schemei ,, Ajutoare de minimis pentru compensarea efectelor fenomenului de secetă manifestată în anul agricol 2011 – 2012, asupra culturilor agricole, care se acordă în agricultură în sectorul vegetal” şi care a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.639 din 7 septembrie 2012, facem cunoscute următoarele:

Citește tot articolul »

A N U N Ţ

În conformitate cu prevederile Legii nr. 283/28.12.2010, republicată, coroborate cu adresa nr. 142/12.09.2012 a Direcţiei pentru Agricultură Mureş şi adresa nr. 201/19.09.2012 a Comitetului Judeţean de Iniţiativă Mureş, facem cunoscut prin prezentul că alegerile pentru constituirea Colegiului Judeţean al Camerei Agricole Mureş vor avea loc în data de 21 octombrie 2012, între orele 08,00 – 18,00, la sediul Primăriei Municipiului Sighişoara în „Sala Mică”.

Citește tot articolul »

Gânduri la început de nou an şcolar

Vacanţa mare s-a sfârşit, lăsând în urmă amintiri de neuitat... Pe 17 septembrie copiii noştri au revenit în grădiniţe, şcoli şi licee, umplându-le de viaţă, pregătiţi să răspundă prezent la provocările unui nou an de muncă.

Citește tot articolul »

Şedinţa de constituire a Consiliului Local Sighişoara

În conformitate cu prevederile art. 30-35 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală, cu modificările şi completările ulterioare, prin Ordinul Prefectului Judeţului Mureş nr. 219/18.06.2012, au fost convocaţi consilierii locali declaraţi aleşi la data de 10 iunie 2012, la şedinţa de constituire a Consiliului Local, pentru data de 25 iunie 2012, ora 14,00.

Citește tot articolul »

Gânduri la un nou început

Vă mulţumesc pentru că aţi arătat că vă pasă de oraşul nostru şi aţi participat în număr mare la vot. Vă mulţumesc pentru încrederea acordată şi promit să nu vă dezamăgesc. Ne aşteaptă încă patru ani de muncă şi contez pe sprijinul şi colaborarea dumneavoastră în atingerea obiectivelor din programul nostru de dezvoltare astfel încât Sighişoara să îşi ocupe locul ce i se cuvine.

Citește tot articolul »

A N U N Ţ

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor care doresc să participe la alegerile locale din 10 iunie 2012, Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor Sighişoara va funcţiona în mod excepţional în perioada 5 - 10 iunie 2012 după următorul program:

Citește tot articolul »
,,,,

La mulţi ani copiilor Sighişoarei!

Copilăria, este acea perioadă a vieţii în care omului îi cresc aripile cu ajutorul cărora se va ridica mai târziu, la vârsta maturităţii, deasupra minciunii, ipocriziei, laşităţii, adică deasupra a tot ceea ce cândva s-a împrăştiat în lume din cutia Pandorei... Ochii nevinovaţi ai copiilor aduc speranţă şi lumină în cele mai grele momente ale vieţii... Glasurile lor înalţă imnuri bucuriei de a trăi şi de a iubi pe acest pământ... Părinţii îşi cresc copiii ca şi cum ei ar fi replici perfecte ale propriei imperfecţiuni... împlinirea propriilor neîmpliniri... „Cine nu a sădit un pom, nu a săpat o fântână şi nu a adus pe lume un copil a trăit degeaba pe acest pământ” spune o înţeleaptă vorbă românească. Pentru toate acestea şi pentru încă multe altele, se cuvine să ne bucurăm cu toţii de prima zi a lunii iunie şi să-i sărbătorim pe toţi copii care s-au născut şi se vor naşte în această lume făcând-o mai curată, mai luminoasă, mai adevărată... LA MULŢI ANI! Ioan Dorin Dăneşan Primarul Sighişoarei

Citește tot articolul »
,

COMUNICAT

Comisia de avizare a cererilor de organizare a activităţilor publice în municipiul Sighişoara, numită prin Dispoziţia nr. 985/2004 şi modificată prin Dispoziţia nr. 55/16.01.2012, îşi desfăşoară activitatea conform prevederilor Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, cu modificările şi completările ulterioare.

Citește tot articolul »

Gânduri pentru sighişoreni…

După cum ştiţi, sunt de peste 10 ani primarul Sighişoarei şi, fiind om al locului, m-am identificat mereu cu oraşul meu, motiv pentru care preocupările mele din această perioadă au fost întotdeauna legate de proiecte profesionale. Aceşti ani au însemnat în primul rând bucuria de a munci pentru îndeplinirea obiectivelor la care m-am angajat în faţa dumneavoastră. Au fost perioade în care satisfacţiile au fost mari, şi mă refer la anii în care aceste proiecte au avut susţinerea autorităţilor centrale dar, au fost şi perioade în care această susţinere a lipsit cu desăvârşire.

Citește tot articolul »

Stimaţi cetăţeni,

Speranţa pentru Romania organizeaza pentru al treilea an consecutiv o acţiune speciala pentru copii strazii, cu ocazia zilei de 1 Iunie, Ziua Internationala a Copilului. Avem din nou in atentia noastra 120 de copii ai strazii, in mod special din Bucuresti. Asa cum am obisnuit dorim sa le oferim o masa calda, gatita, acolo unde sunt ei, in canalele capitalei.

Citește tot articolul »

A N U N Ţ

Fundaţia „Alături de Voi” din Tg Mureş, organizează un curs gratuit de antreprenori la Vatra Dornei, în perioada 20-24 iunie a.c.

Citește tot articolul »

Comunicat - Societatea Naţională de Transport Feroviar de Călători “C.F.R Călători” S.A.

Ca urmare a demarării lucrărilor de elaborare a Planului de Mers Tren 2012-2013, vă rugăm să ne transmiteţi punctul dumneavoastră de vedere în legătură cu “Mersul Trenurilor” de călători care circulă în zona de activitate şi nu numai. Totodată, vă aşteptăm cu propuneri şi sugestii legate de circulaţia trenurilor de călători care să conducă la adaptarea circulaţiei trenurilor în funcţie de necesităţile publicului călător.

Citește tot articolul »

Stimaţi cetăţeni,

Îîn data de 2 mai 2012, SC CONFOREST SA Braşov, a început construcţia noului pod peste Pârâul Şaeş care face legătura între str.Ana Ipătescu şi str. Română. Investiţia se face din bugetul local şi are o valoare de 765.041 lei, durata estimată a lucrărilor fiind de opt luni.

Citește tot articolul »

Stimaţi cetăţeni,

Începând cu data de 15 mai se vor efectuta lucrări pe strada Lunca Poştei. Având în vedere condiţiile grele de muncă raportate la configuraţia terenului, respectiv lăţimea drumului, circulaţia autovehiculelor în zonă va fi blocată între orele 9,00-17,00.

Citește tot articolul »
,,

Avocatul Poporului la Sighişoara

În urma unei adrese primite din partea Biroului Teriorial Târgu-Mureş al Instituţiei Avocatul Poporului la sfârşitul anului trecut prin care se solicita sprijinul în vederea organizării la Sighişoara trimestrial a activităţii de audienţe acordate cetăţenilor municipiului dar şi a localităţilor limitrofe, s-a pus la dispoziţie un spaţiu în sediul Municipiului Sighişoara, din Str. Muzeului nr. 7, urmând ca informarea publicului cu privire la programul concret de audienţe să fie făcută prin intermediul Biroului Relaţii Publice.

Citește tot articolul »

În atenţia utilizatorilor de terenuri agricole

În vederea eliberării adeverinţelor privind modul de utilizare a suprafeţelor agricole situate pe raza municipiului Sighişoara şi identificarea pe parcele a terenurilor utilizate, adeverinţe necesare la completarea dosarelor privind acordarea de subvenţii băneşti prin APIA

Citește tot articolul »

Proiect româno-elveţian

În anul 1999, o dată cu includerea Cetăţii Medievale în Patrimoniul mondial UNESCO, la Sighişoara a început un proiect de schimburi de elevi în care au fost implicaţi copii de la Liceul „Joseph Haltrich”.

Citește tot articolul »

LICITAŢIE PUBLICĂ CU STRIGARE

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA cu sediul fiscal în Sighişoara, str. Muzeului, nr. 7, jud. Mureş în calitate de proprietar/administrator – reprezentat prin primar Dăneşan Ioan Dorin, organizează în data de 26.04.2012 ora 10.00

Citește tot articolul »

Comunicat de presă Serviciul Public Poliţia locală

În săptămâna 05.03 – 11.03.2012, personalul Poliţiei Locale Sighişoara a participat la asigurarea climatului de ordine şi linişte publică, a siguranţei persoanelor, sau bunurilor cetăţenilor şi ale domeniului public, a urmărit respectarea regulilor privind oprirea şi staţionarea, comerţul stradal, curăţenia, a activităţii de taximetrie şi combaterea fernomenului de cerşetorie, pe raza municipiului conform competenţelor stabilite prin legi, hotărâri ale guvernului şi ale consiliului local.

Citește tot articolul »

Anunţ lucrări „Înlocuire conductă şi branşamente gaze naturale"

Stimaţi cetăţeni, vă anunţăm că E – ON GAZ Distribuţie va continua lucrările începute în toamna anului trecut în cadrul proiectului „Înlocuire conductă şi branşamente gaze naturale în municipiul Sighişoara pe străzile: 1 Decembrie 1918, General Grigorescu, George Coşbuc, Nicolae Bălcescu, Axente Sever, Livezilor, Zugravilor, Izvorului, Negoiului, Lunca Poştei”.

Citește tot articolul »

ANUNŢ PUBLIC PRIVIND DECIZIA ETAPEI DE ÎNCADRARE

Municipiul Sighişoara, titular al proiectului „Modernizare pod peste pârâul Şaeş”, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş, în cadrul procedurilor de evaluare a impactului asupra mediului şi de evaluare adecvată, pentru proiectul „Modernizare pod peste pârâul Şaeş”, propus a fi amplasat în localitatea Sighişoara, Str. Română.

Citește tot articolul »

Anunţ în atenţia asociaţiilor de proprietari

Municipiul Sighişoara organizează in data de 22.02.2012, ora 16.00, în Sala Mică de şedinţe a Primăriei Sighisoara, o intîlnire cu arhitectul municipiului, în vederea comunicării măsurilor de consolidare la blocurile de locuinţe, la care sunt invitaţi toţi presedinţii şi administratorii asociaţiilor de proprietari, situate in str Mihai Viteazu, de la nr. 67 la nr.117.

Citește tot articolul »

Avocatul Poporului la Sighişoara

În urma unei adrese primite din partea Biroului Teriorial Târgu-Mureş al Instituţiei Avocatul Poporului la sfârşitul anului trecut prin care se solicita sprijinul în vederea organizării la Sighişoara trimestrial a activităţii de audienţe acordate cetăţenilor municipiului dar şi a localităţilor limitrofe, s-a pus la dispoziţie un spaţiu în sediul Municipiului Sighişoara

Citește tot articolul »

Bilanţ la Starea civilă

Activitatea Serviciului Public Comunitar de Evidenţa Persoanelor Sighişoara se desfăşoară conform prevederilor O.G. 97/2005 aprobată prin Legea nr. 290/2005, a Normelor Metodologice nr. 1375/2006, Legea 119/1996 şi a Metodologiei nr. 1/1997.

Citește tot articolul »

Anunţ în atenţia contribuabililor sighişoreni

Municipiul Sighişoara informează contribuabilii persoane fizice şi juridice că plata impozitelor şi taxelor locale aferente anului 2012 - stabilite de Consiliul Local prin HCL nr. 89/26.05.2011 completată cu HCL 201/22.12.2011 - se va face începând cu data de 10.01.2011, atât la Casieria din incinta Primăriei, Piaţa Muzeului, nr. 7, cât şi la Casieria din str. Hermann Oberth, nr.7.

Citește tot articolul »

Veşti bune pentru sighişoreni

Pentru a veni în sprijinul sighişorenilor, Primarului municipiului a promovat un proiect de hotărîre privind stabilirea condiţiilor, criteriilor şi procedurii de acordare a reducerilor la plata impozitului pe clădiri, persoanelor fizice.

Citește tot articolul »

Anunţ

Municipiul Sighişoara organizează la data de 6, respectiv 7 decembrie 2011, ora 11.00, CONCURS pentru ocuparea postului de asistent medical principal în cadrul Serviciului Asistenţă Socială, Compartiment Asistenţă Medicală Comunitară

Citește tot articolul »

RECENSĂMÂNTUL POPULAŢIEI ŞI AL LOCUINŢELOR 2011 (20-31 OCTOMBRIE 2011)

Recensământul populaţiei şi locuinţelor este definit ca fiind “operaţiunea care produce la intervale regulate numărarea oficială a populaţiei pe teritoriul unei ţări şi în cele mai mici sub-teritorii geografice ale sale, împreună cu un număr selectat de caracteristici demografice şi sociale ale populaţiei. De asemenea, produce informaţii referitoare stocul de locuinţe. Această operaţiune are avantajul obţinerii informaţiei referitoare la două universuri – populaţie şi condiţii de locuit – în cadrul aceluiaşi proces de diseminare.”

Citește tot articolul »

ANUNŢ

privind acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei cu gaze naturale, energie termică furnizată în sistem centralizat şi lemne, cărbuni, combustibili petrolieri

Citește tot articolul »

Lucrări de săpătură în zona centrală

Municipiul Sighişoara anunţă cetăţenii că luni 26 septembrie 2011, E – on Gaz Distribuţie va începe lucrările în cadrul proiectului “Înlocuire conducte şi branşamente gaze naturale în municipiul Sighişoara pe străzile: 1 Decembrie 1918, General Grigorescu, George Coşbuc, Nicolae Bălcescu, Axente Sever, Livezilor, Zugravilor, Izvorului, Negoiului, Lunca Poştei”.

Citește tot articolul »

PROGRAMUL DE RIDICARE A DEŞEURILOR VEGETALE

Ridicarea deşeurilor vegetale din gospodăriile populaţiei se face în zilele de sâmbătă ale fiecărei luni, după cum urmează: - prima sâmbătă a lunii- zona I - a doua sâmbătă a lunii- zona II - a treia sâmbătă a lunii- zona III - a patra sâmbătă a lunii- zona IV - a cincea sâmbătă a lunii(când este cazul)- liber Excepţie fac lunile curăţeniei de primăvară şi de toamnă, când în fiecare sâmbătă se va ridica de pe întreg teritoriul municipiului.

Citește tot articolul »

ANUNŢ

Cu ocazia desfăşurării evenimentului internaţional „World Harmony Run”, circulaţia auto va fi închisă temporar în zona centrală a municipiului Sighişoara, între orele 9,00 – 11,00

Citește tot articolul »

Campania “Marea debarasare”

Sâmbătă, 1 octombrie 2011 municipiul Sighişoara se va desfăşura între orele 8.00-16,00 acţiunea de colectare a deşeurilor de echipamente electrice, electrocasnice şi electronice. (DEEE) provenite de la gospodării şi blocuri de locuinţe. Locuitorii de la case vor scoate obiectele respective în faţa locuinţei iar cei din zona de blocuri în punctele de colecatre stabilite, după cum urmează:Cartier Târnava II, str. Dumbravei , str. Plopilor, cartier Andrei Şaguna, cartier Mihai Viteazul, str. Florilor, str. Ana Ipătescu, str. Anton Pann, str. Târnavei.

Citește tot articolul »

Luna octombrie - Luna curăţeniei de toamnă

Timp de patru săptămâni în fiecare zi de sâmbătă - 08.10, 15.10, 22.10 şi 29.10 - începând cu ora 8,00, mijloacele de transport puse la dispoziţie de municipalitate ridică deşeurile vegetale crengi, frunze, rădăcini, vrejuri rezultate din curăţenia grădinilor şi terenurilor aferente blocurilor de locuinţe din toate zonele oraşului.

Citește tot articolul »

ANUNŢ CONCURS

Municipiul Sighişoara organizează la data de 12 septembrie 2011 concurs pentru ocuparea funcţiilor publice temporar vacante de consilier juridic asistent si consilier juridic principal în cadrul Compartimentului Juridic şi de inspector superior în cadrul Compartimentului Resurse Umane.

Citește tot articolul »

Programul casieriilor Municipiului Sighişoara în perioada Festivalului Sighişoara Medievală 2011

Pentru desfăşurarea activităţilor comerciale, în perioada festivalului Sighişoara Medievală 27 – 31 iulie 2011, Municipiul Sighişoara va emite autorizaţii de funcţionare a căror taxe vor putea fi achitate atât la Casieria din incinta Primăriei, Piaţa Muzeului nr. 7, cât şi la Casieria din Str. Hermann Oberth nr. 7. Programul Casieriei din Str. Hermann Oberth, nr 7 va fi următorul : marţi, 26 iulie: 7,30 – 20,00 miercuri, 27 iulie: 7,30 – 20,00 joi, 28 iulie: 7,30 – 20,00 vineri, 29 iulie: 7,30 – 20,00 sâmbătă, 30 iulie: 8,00 – 14,00

Citește tot articolul »

În atenţia cetăţenilor

În perioada 27 – 31 iulie a.c. va avea loc în municipiul nostru Festivalul Sighişoara Medievală 2011, manifestare culturală de amploare a cărei organizare şi desfăşurare a fost aprobată şi reglementată prin Hotărîrea Consiliului Local nr. 72/2011. Pentru buna desfăşurare a festivalului mers al evenimentului şi pentru a evita blocarea străduţelor care ar împiedica intervenţia promptă a instituţiilor abilitate în cazul unor posibile incidente, Municipiul Sighişoara informează riveranii şi toţi sighişorenii că, în perioada 27 – 31 iulie 2011 accesul auto în perimetrul de desfăşurare al evenimentului va fi interzis – cu excepţia riveranilor. Riveranii vor parca autovehiculele proprietate personală sau ale societăţii comerciale fie în afara perimetrului de desfăşurare al evenimentului sau în curtea aferentă locuinţei. Programul de aprovizionare al unităţilor economice în perimetrul de desfăşurare a festivalului, în perioada 27 - 31 iulie 2011, va fi între orele 8,00 - 10,00.

Citește tot articolul »

ANUNŢ CONCURS

Municipiul Sighişoara organizează în data de 25 iulie 2011, ora 11,00, concurs pentru ocuparea funcţiilor publice temporar vacante de consilier juridic asistent şi consilier juridic principal în cadrul Compartimentului Juridic

Citește tot articolul »

ANUNŢ CONCURS

Municipiul Sighişoara organizează în data de 25 iulie 2011, ora 11,00, concurs pentru ocuparea funcţiilor publice temporar vacante de consilier juridic asistent şi consilier juridic principal în cadrul Compartimentului Juridic.

Citește tot articolul »

ANUNŢ SIGHIŞOARA FILM FESTIVAL

Datorită condiţiilor meterologice nefavorabile anunţate, proiecţiile şi spectacolele din cadrul Festivalului „Sighişoara Film Festival” 2011, programate să se desfăşoare în Piaţa Cetăţii în data de 24 iunie 2011 vor avea loc la Sala „Mihai Eminescu” a Casei de Cultură.

Citește tot articolul »

Micul povestitor la a doua ediţie!

Sala festivă a Primăriei va fi vineri, 27 mai a.c. din nou, spaţiul poveştilor rostite cu naturaleţe şi candoare de preşcolarii mureşeni. Astfel, participanţii vor parcurge un traseu în Cetatea Medievală însoţiţi de Toboşarul Cetăţii şi Păpuşile gigant, după care la ora 10,00 vor fi primiţi la sediul municipalităţii de Primarul Ioan Dorin Dăneşan, care va da startul concursului propriu zis.

Citește tot articolul »

Concursul Naţional de Teatru Liceal şi Studenţesc „I.L. Caragiale”

Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti organizează cea de-a VIII-a ediţie a Concursului Naţional de Teatru Liceal şi Studenţesc „I.L. Caragiale” în perioada mai –iunie 2011. Trupe de teatru reprezentând insituţii de învăţământ secundar (liceal), instituţii de învăţământ superior, instituţii de cultură, sau care funcţionează independent, din România, formate exclusiv din liceeni (cursuri de zi sau seral) şi studenţi sunt invitate să participe la această competiţie. Condiţiile pentru acceptarea la preselecţie sunt:

Citește tot articolul »

Concursul Naţional de Proză Scurtă „I.L. Caragiale”

Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti organizează cea de-a VIII-a ediţie a Concursului Naţional de Proză Scurtă „I.L. Caragiale” în cadrul Festivalului Naţional „I.L. Caragiale” în perioada mai –iunie 2011. La acastă ediţie pot participa elevii din instituţiile de învăţământ secundar (liceal) din România – cursuri de zi. Pentru înscrierea în concurs, elevii vor trebui să trimită

Citește tot articolul »

Noaptea Muzeelor

In acest an, Noaptea Muzeelor la Sighisoara se va desfasura dupa un concept simplu, acela al binelui si raului. Albul si negrul, magia alba si magia neagra, traditii si credinte populare legate de acest subiect si multe alte elemente surpriza. Spectacolele vor avea loc in intervalul 20,00-23,00 in Piata Muzeului din fata Turnului cu Ceas. Expozitia speciala organizata cu acest prilej va fi amenajata in Sala de expozitii temporare de la parterul Turnului cu Ceas. Toate acestea si inca multe altele la Sighisoara, in 14 mai, la “Noaptea Muzeului Vrajit”.

Citește tot articolul »

Mesajul Primarului, Ioan Dorin Danesan cu ocazia Sarbatorilor Pascale

Sărbătoarea Învierii Domnului să vă aducă lumină şi bunăstare în case, să vă găsească sănătoşi şi cu încredere în puterea binelui. Să aveţi un Paşti fericit cu cei dragi împreună şi să ne bucurăm cu toţii de binecuvântarea marii sărbători, creştine, în pragul căreia, iată, ne aflăm... Lăsând deoparte frământările de fiecare zi, să ne îngăduim bucuria acestui anotimp fericit al Învierii, petrecând împreună cu cei dragi Sfintele Sărbători Pascale şi, cu sufletul plin de lumină, să zicem: HRISTOS A ÎNVIAT!

Citește tot articolul »

Concurs de teatru pentru elevi la Sighişoara

Sâmbătă, 9 aprilie 2011, va avea loc la Sighişoara, ediția a XII-a a Concursului judeţean de teatru pentru elevi din gimnazii, palate şi cluburi ale copiilor, concurs organizat de Inspectoratul Şcolar Mureş și Clubul Copiilor Sighişoara, cu sprijinul Municipiului Sighişoara. În urma succesului ediţiilor anterioare, la această ediţie şi-au anunţat participarea un număr record de elevi proveniţi din unităţile de învăţământ din judeţul Mureş.

Citește tot articolul »

Anunţ

Municipiul Sighişoarara anunţă că, vineri 8 aprilie a.c. de la ora 12,00, va avea loc în Sala mică de şedinţe, seminarul de promovare a Proiectului privind îmbunătăţirea calităţii serviciilor furnizate de către Municipiul Sighişoara prin implementarea unui sistem informatic de registratură electronică şi gestiune documente.

Citește tot articolul »

În atenţia cetăţenilor

Urmare a adresei primite de la E.On Gaz Distribuţie S.A., Municipiul Sighişoara aduce la cunoştinţă faptul că, în data de 8 aprilie 2011, între orele 9,00 – 16,00 se va efectua lucrarea de anulare conductă OL şi cuplare finală conductă din Sighişoara.

Citește tot articolul »

Anunţ public

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA, titular al proiectului “Închiderea depozitului de deşeuri industriale”, anunţă publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare, de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş, în procedura de evaluare a impactului, fără studiu de evaluare a impactului, pentru proiectul “ Închiderea depozitului de deşeuri industriale”

Citește tot articolul »

În atenţia agenţilor economici

Vizarea autorizaţiilor de funcţionare pentru desfăşurarea de activităţi comerciale, eliberate de Municipiul Sighişoara, se face până în data de 31 martie 2011. Taxele de viză stabilite prin HCL nr. 91/2010 sunt :

Citește tot articolul »

ANUNT - BUGETUL LOCAL PENTRU ANUL 2011

Conform prevederilor Legii nr.273/2006 privind finanțele publice locale, în data de 10 februarie 2011, ora 12,00 Consiliul Local Sighișoara se va întruni în ședință extrordinară pentru a dezbate și aproba BUGETUL LOCAL PENTRU ANUL 2011.

Citește tot articolul »

Anunt - Privind derularea programului PEAD 2010

Conform prevederilor H.G.R. Nr. 600/2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din România şi atribuţiile instituţiilor implicate în planul european, categoriile de persoane cele mai defavorizate care vor beneficia de ajutoare alimentare în cadrul planului sunt:

Citește tot articolul »

COMUNICA SISTARE APA

Atragem atenţia consumatorilor că după reluarea alimentării, apa va prezenta timp de câteva ore suspensii şi culoare, fiind recomandată folosirea acesteia doar în scopuri menajere.

Citește tot articolul »

Anunt - ajutor alimente

Conform prevederilor H.G.R. Nr. 600/2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din România şi atribuţiile instituţiilor implicate în planul european, categoriile de persoane cele mai defavorizate care vor beneficia de ajutoare alimentare în cadrul planului sunt:

Citește tot articolul »

Licitatie publica

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA cu sediul fiscal în Sighişoara , str. Muzeului, nr. 7, jud. Mureş în calitate de proprietar/administrator - reprezentat prin primar Dăneşan Ioan Dorin, Organizează în data de 20.08.2010 ora 10.00 licitaţie publică cu strigare privind închirierea următoarelor bunuri...

Citește tot articolul »

Licitatie - 20 .08.2010, ora 10.00

LICITATIE
MUNICIPIUL SIGHIŞOARA cu sediul fiscal în Sighişoara , str. Muzeului, nr. 7, jud. Mureş în calitate de proprietar/administrator - reprezentat prin primar Dăneşan Ioan Dorin,
Organizează în data de 20.08.2010 ora 10.00 licitaţie publică cu strigare privind închirierea următoarelor bunuri:
1. spaţiul situat în str. Tărnavei , nr. 29 " Piaţa Agroalimentară, în suprafaţî totală de 36 mp., cu destinaţia de "Magazin de comercializare peşte şi produse din peşte". Durata închirierii este de 1 an. Preţul de începere al licitaţiei este de 307,44 lei/spaţiu/lună, respectiv 8,54 lei/mp/lună.
1. 8 loturi de teren, situate în P-ţa Muzeului, în vederea expunerii şi comercializării tablourilor în sistem simeză. Durata închirierii este de 1 an cu posibilităţi de prelungire. Preţul de începere al licitaţiei este de 10 lei/mp./lună.

Documentaţia: Caietul de sarcini, regulamentul de licitaţie pentru fiecare bun în parte, se vor achiziţiona de la sediul proprietarului, respectiv str. Muzeului, nr. 7, Direcţia Administrarea Patrimoniului, etaj I, camera 31.
Documentele pentru licitaţia publică se primesc la sediu într-un exemplar pînă la data de 19.08.2010 ora 12.00 , acte care sunt cuprinse în regulamentul de licitaţie.
Locul sustinerii licitaţiei este la sediul din Sighişoara, str. Muzeului nr.7 - Sala Mică - în data de 20.08.2010 ora 10.00.
În caz de neadjudecare licitaţia se repetă în data de 27.08.2010, ora 10.00.
Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul proprietarului, etaj 1, camera 31, tel. 0265/771280 int.129.

Citește tot articolul »

Licitatie - 28.05.2010

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA cu sediul fiscal în Sighişoara, str. Muzeului, nr. 7, jud. Mureş în calitate de prprietar/administrator - reprezentat prin primar Dăneşan Ioan Dorin,

Citește tot articolul »

Licitatie - 12.05.2010

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA cu sediul în Sighişoara, str. Muzeului, nr.7, jud. Mureş, cod poştal 545400, cod fiscal 5669309, adresa de email primaria@sighisoara.org.ro , telefon 0265 771280, fax 0265 771264, în calitate de CONCEDENT- reprezentat prin primar Dăneşan Ioan Dorin.

Citește tot articolul »

Licitatie - 04.03.2010

Comisia pentru vînzarea spaţiilor comerciale sau de prestări servicii, numită prin
Dispoziţia Primarului nr. 365/26.02.2009, din cadrul Municipiului Sighişoara
,
cu sediul fiscal în Sighişoara, str. Muzeului, nr. 7, jud. Mureş,
organizează în data de 04.03.2010  ora 10.00
licitaţie publică
avînd ca obiect selectarea evaluatorului care va întocmi Rapoartele de evaluare ale spaţiilor comerciale sau de prestări servicii care se vor vinde în baza Legii nr. 550/2002 privind vînzarea spaţiilor comerciale sau de prestări servicii aflate în administrarea  consiliilor judeţene sau a consiliilor locale, precum şi a celor aflate în patrimoniul regiilor autonome de interes local, cu modificările ulterioare.

La licitaţie pot participa persoane fizice sau juridice autorizate conform legislaţiei în vigoare, membre ale Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din Romînia.

Documentaţia necesară participării la licitaţie - Caietul de sarcini - se achiziţionează de la sediul Municipiului Sighişoara din str.  Muzeului, nr. 7, secretariatul Comisiei pentru vînzarea spaţiilor comerciale sau de prestări servicii, etaj I, camera 30.

Înscrierile la licitaţie se pot face pînă la data de 03.03.2010 ora 15.00, etaj 1, camera 30.
În caz de neadjudecare licitaţia se repetă în fiecare zi de joi a săptămînii pînă la  adjudecare.
Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul Municipiului Sighişoara, etaj 1, camera 30, tel. 0265/771280 int.119.

Citește tot articolul »

Licitatie - 17.03.2010

Licitaţii:

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA cu sediul fiscal în Sighişoara , str. Muzeului, nr. 7, jud. Mureş în calitate de PROPRIETAR
- reprezentat prin primar Dăneşan Ioan Dorin,
organizează în data de 17.03.2010 ora 10.00
licitaţie publică cu strigare
privind închirierea următoarelor bunuri:

1. amplasament, în suprafaţă de 1 mp., situat la parterul  clădirii Primăriei Municipiului Sighişoara din str. Muzeului, nr. 7, în scopul montării unui aparat tip dozator cafea. Durata închirierii este de 1 (un) an cu posibilităţi de prelungire. Preţul de începere al licitaţiei este de 25 lei/lună.
2. lotul nr. 14, teren în suprafaţă de 6,00 mp., situat în str.Hermann Oberth f. nr. în vederea amplasării unui stand pentru comercializarea de produse alimentare (cozonac secuiesc). Durata închirierii este de 1 (un) an cu posibilităţi de prelungire. Preţul de începere al licitaţiei este de 60 lei/lună, respectiv 10 lei/mp/lună.
Documentaţia: Caietul de sarcini, regulamentul de licitaţie pentru fiecare bun în parte, se vor achiziţiona de la sediul proprietarului, respectiv Str.  Muzeului, nr. 7, Direcţia Administrarea Patrimoniului, etaj I, camera 31.
Documentele pentru licitaţia publică se primesc la sediu într-un exemplar pînă la data de 16.03.2010 ora 12.00 , acte care sunt cuprinse în regulamentul de licitaţie.
Locul sustinerii licitaţiei este la sediul din Sighişoara, str. Muzeului nr.7 - Sala Mică - în data de 17.03.2010 ora 10.00.
În caz de neadjudecare licitaţia se repetă în data de 24.03.2010, ora 10.00.
Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul proprietarului, etaj 1, camera 31, tel. 0265/771280 int.129.

Citește tot articolul »

Licitatii - 17.03.2010

Licitaţii
MUNICIPIUL SIGHIŞOARA cu sediul fiscal în Sighişoara , str. Muzeului, nr. 7, jud. Mureş în calitate de PROPRIETAR - reprezentat prin primar Dăneşan Ioan Dorin, organizează în data de 17.03.2010 ora 10.00

Citește tot articolul »

Anunt licitatie - 04.09.2009

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA cu sediul fiscal în Sighişoara, str. Muzeului, nr. 7, jud. Mureş în calitate de PROPRIETAR - reprezentat prin primar Dăneşan Ioan Dorin,
Organizează în data de 04.09.2009 ora 10.00 licitaţie publică cu strigare privind închirierea următoarelor bunuri:

Citește tot articolul »

Licitatie publica 08.05.2009

LICITAŢIE PUBLICA‚

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA cu sediul fiscal în Sighişoara, str. Muzeului, nr. 7, jud. Mureş în calitate de PROPRIETAR - reprezentat prin primar Dăneşan Ioan Dorin,

Organizează în data de 08.05.2009 ora 10.00 licitaţie publică cu strigare privind închirierea următoarelor bunuri:

1. teren, în suprafaţă de 124 mp, situat în str. Ana Ipatescu f. nr., în vederea amenajării şi folosirii acestuia în scopuri agricole.Durata închirierii este de 5 (cinci) ani. Preţul de începere al licitaţiei este de 5,58 lei/an.

2. teren, în suprafaţă de 2659 mp, situat în str. Stejarului f. nr., cu destinaţia de teren agricol.Durata închirierii este de 5 (cinci) ani. Preţul de începere al licitaţiei este de 119,66 lei/an.

3. teren, în suprafaţă de 153 mp, situat în str. Caraiman f. nr., în vederea folosirii acestuia în scop agricol.Durata închirierii este de 5 (cinci) ani. Preţul de începere al licitaţiei este de 6,89 lei/an.

4. teren, în suprafaţă de 5 mp, situat în str. Morii în vecinatatea parcului, în vederea amplasării unui chioşc de difuzarea presei şi comercializarea de produse nealimentare.Durata închirierii este de 5 (cinci) ani. Preţul de începere al licitaţiei este de 12,50 lei/luna.

Documentaţia: Caietul de sarcini, regulamentul de licitaţie pentru fiecare bun în parte, se vor achiziţiona de la sediul proprietarului, respectiv str. Muzeului, nr. 7, Direcţia Administrarea Patrimoniului, etaj I, camera 31.

Documentele pentru licitaţia publică se primesc la sediu într-un exemplar pînă la data de 07.05.2009 ora 12.00, acte care sunt cuprinse în regulamentul de licitaţie.

Locul susţinerii licitaţiei este la sediul din Sighişoara, str. Muzeului nr.7 - Sala Mica - în data de 08.05.2009 ora 10.00.

În caz de neadjudecare licitaţia se repetă în data de 15.05.2009, ora 10.00.

Relaţii suplimentare se pot obtine la sediul proprietarului, etaj 1, camera 31, tel. 0265/771280 int.129.

Citește tot articolul »

lictatie

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA cu sediul în Sighişoara, str. Muzeului, nr. 7, jud. Mureş în calitate de PROPRIETAR - reprezentat prin primarul Dăneşan Ioan Dorin, organizează în data de 20.03.2009 ora 10.00 licitaţie publică cu strigare privind închirierea a doua spaţii medicale situate în imobilul din  str. H.Oberth, nr. 22, corp C2 si C3, în suprafaţă de 22,51 mp fiecare, în vederea amenajării unor cabinete medicale. Durata închirierii este de 5 ani. Preţul de începere al licitaţiei este de 55,82 lei/spaţiu/lună, respectiv 2,48 lei/mp/lună.

Documentaţia: Caietul de sarcini, regulamentul de licitaţie se vor achiziţiona de la sediul proprietarului, respectiv str.  Muzeului, nr. 7, Direcţia Administrarea Patrimoniului, etaj I, camera 31.
Documentele pentru licitaţia publică deschisă se primesc la sediul instituţiei, într-un exemplar pînă la data de 19.03.2009 ora 12.00, acte care sunt cuprinse în regulamentul de licitaţie.
Locul susţinerii licitaţiei este la sediul din Sighişoara, str. Muzeului nr.7 - Sala Mica - în data de 20.03.2009 ora 10.00. În caz de neadjudecare, licitaţia se repetă în data de 27.03.2009, ora 10.00.  Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul proprietarului, etaj 1, camera 31, tel. 0265/771280 int.129.

Citește tot articolul »

Licitaţie publică - 06.05.2009

MUNICIPIUL SIGHIŞOARA cu sediul în Sighişoara, str. Muzeului, nr.7, jud. Mureş, cod postal 545400, cod fiscal 5669309, adresa de email primaria@sighisoara.org.ro , telefon 0265 771280 int. 129, fax 0265 771264, în calitate de CONCEDENT- reprezentat prin primar Dăneşan Ioan Dorin, organizează în data de 06.05.2009, ora 10.00 licitaţie publică privind concesionarea terenului în suprafaţă de 20.000,00 mp, situat în Municipiul Sighişoara, Zona ,,Între Huli"„¢"„¢ în vederea construirii unui depozit de reciclare a deşeurilor inerte.Durata concesiunii este de 30 de ani.

Redevenţa minimă este de 17600,00 lei/an, respectiv 0,88 lei/mp/an.

Documentaţia: caiet de sarcini, regulament de licitaţie se vor achiziţiona de la sediul concedentului, Direcţia Administrarea Patrimoniului, etaj I camera 31. Costul documentaţiei este de 200 lei.

Ofertele pentru licitaţia publică se depun la sediul concedentului într-un exemplar pînă la data de 05.05.2009 ora 14.00 împreună cu actele doveditoare privind calitatea şi capacitatea ofertanţilor, acte care sunt cuprinse în regulamentul de licitaţie.

Locul de deschidere a ofertelor este la sediul concedentului din Sighişoara, str. Muzeului, nr.7 - Sala Mică - în data de 06.05.2009 ora 10.00.

Soluţionarea litigiilor privind atribuirea contractului de concesiune se realizeaza potrivit prevederilor Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările ulterioare.

Relaţii suplimentare se pot obţine la sediul concedentului, etaj 1, camera 31, tel. 0265/771280 int.129, Directia Administrarea Patrimoniului.

Citește tot articolul »
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud