Vizite diplomatice la Sighişoara

Vizite diplomatice la Sighişoara

 

Luni, 12 decembrie a.c. Sighişoara a fost vizitată de delegaţia Ambasadei Regatului Belgiei la Bucureşti, condusă de E.S. Dl. Philippe Beke, Ambasadorul Belgiei în România şi Republica Moldova. A fost vorba de o vizită de curtoazie, fiind prima dată când un diplomat belgian este oaspetele municipalităţii.

Discuţiile purtate cu această ocazie s-au referit, în esenţă la posibilităţile de colaborare între Sighişoara şi o comunitate locală belgiană, pornind de la premisa că, între cele două populaţii există legături istorice care datează din perioada colonizării Transilvaniei cu populaţie saxonă. Dealtfel, de la acest punct comun a pornit şi relaţia de înfrăţire pe care comuna Apold a stabilit-o cu localitatea Diest din Belgia la a cărei ceremonie de semnare  urma să participe ES  Ambasadorul a doua zi.

Excelenţa Sa s-a arătat încântat de Cetatea Sighişoarei, feeric pusă în valoare de iluminatul arhitectural amplificat de decoraţiunile de sărbătoare la care se adaugă nelipsitul brad împodobit din Piaţa Cetăţii.

La începutul  acestei luni Ministrul Consilier, Consul General al Ambasadei, şeful adjunct de misiune, Ambasada Republicii Corea de Sud şi-a exprimat dorinţa de a întreprinde o vizită de curtoazie la Sighişoara. Dl. Lee Young – Il va fi primit de Primarul Municipiului cu care va avea  o discuţie pe tema oportunităţilor oferite de Sighişoara potenţialilor investitori din această ţară.

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud