O nouă etapă pentru reabilitarea a trei străzi: Avram Iancu, Visarion Roman și Alexandru cel Bun”

O nouă etapă pentru reabilitarea a trei străzi: Avram Iancu, Visarion Roman și Alexandru cel Bun”

La sediul Primăriei Sighișoara s-a semnat luni 13 iulie,  contractul de servicii de proiectare „DALI Reabilitare str. Avram Iancu, Visarion Roman și Alexandru cel Bun”

 

          Strada Avram Iancu este o stradă înfundată, accesul auto putându-se face doar din strada Alexandru cel Bun. Strada este nemodernizată (împietruită), iar în cea mai mare parte trotuarul lipsește, suprafața carosabilă întinzându-se pănă la baza clădirilor. Apa pluvială de pe clădiri nu este captată, aceasta deversându-se direct pe carosabil, provocând infiltrații în fundațiile clădirilor. Din cauza completării cu piatră spartă nivelul străzii s-a ridicat în ultimii ani ( mai ales după introducerea canalizării din 2009), acesta fiind în momentul actual peste nivelul majorităților curților.

          Strada Visarion Roman face legătura dintre străzile Horia Teculescu și Alexandu cel Bun, cu o ramificație ce se poziționează paralel cu strada Horia Teculescu. Strada este împietruită pe porțiunea paralelă cu Horia Teculescu și parțial asfaltată (o bandă de lățime 3m) pe porțiunea dintre străzile Horia Teculescu și Avram Iancu. Nu este rezolvată preluarea și scurgerea apelor.

          Strada Alexandru cel Bun, este o stradă cu pantă pronunțată (până la 11%), cu un singur acces – dinspre Visarion Roman. Strada se continuă cu un torent, prin care la precipitații abundente se scurge o cantitate însemnată de apă și aluviuni de pe versantul împădurit din partea de nord-est a străzii. Strada este parțial pavată cu dale prefabricate.

Investițiile vor fi realizate pentru remedierea acestor deficiențe la cele trei străzi: Avram Iancu, Visarion Roman și Alexandru cel Bun.

Se studiază și posibilitatea amenajării vechiului drum de legătură dintre str Avram Iancu și str Mihai Viteazu  pentru circulația rutieră.

 

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud