Veşti bune de la Consiliul Europei: Sighişoara este în etapa finală pentru „Premiul Europei”

Veşti bune de la Consiliul Europei: Sighişoara este în etapa finală pentru „Premiul Europei”
            Preşedintele Secţiunii „Premiile Europei” din cadrul Comisiei de mediu, agricultură şi probleme locale şi regionale din cadrul Consiliului Europei a transmis o scrisoare Primarului municipiului Sighişoara prin care îl informa asupra faptului că, în urma anlizării documentaţiei transmise la sfârşitul anului trecut, Sighişoara a fost selectată în etapa finală a competiţei „Premiul Europei”, cea mai înaltă distincţie acordată de forul european.
       Primarii celor cinci localităţi nominalizate sunt invitaţi la Strasbourg la Sesiunea parlamentară din perioada 11-15 aprilie 2011. Decizia  privind câştigătorul Premiului Europei pentru anul 2011 va fi luată în urma vizionării de către membrii comisiei a filmelor de prezentare a oraşelor finaliste. Domnul Ioan Dorin Dăneşan este încrezător în faptul că imaginea Sighişoarei pe plan extern ca şi prietenii europeni de care ne leagă proiecte comune derulate pe parcursul anilor vor fi, alături de realizările concrete prezentate în documentaţie, vor fi tot atâtea atuuri în câştigarea acestui premiu, singurul care ne lipseşte din panoplie.
       Reamintim faptul că Sighişoara este laureată a Diplomei de onoare în anul 1995 a Drapelului de onoare în anul 1998 şi a Plachetei de onoare în 2003  – distincţii acordate de Consiliul Europei în semn de apreciere pentru activitatea desfăşurată de comunitatea noastră în spiritul ideilor europenismului.
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud