Curăţenia de primăvară

CURĂŢENIA DE PRIMĂVARĂ 

Municipiul Sighişoara aduce la cunoştinţă cetăţenilor că, în conformitate cu legislaţia în vigoare, va demara campania de curăţenie de primăvară. Aceasta se va desfăşura în zilele de sâmbătă: 22 şi 29 martie, 5 şi 12 aprilie. Rugăm cetăţenii să se conformeze programului anunţat şi să scoată deşeurile vegetale din curţi, grădini şi spaţiile verzi aferente locuinţelor, în zilele de vineri, după ora 17.00 sau sâmbăta până la ora 7.00, pentru a preîntâmpina împrăştierea acestora pe domeniul public.
Materialele vegetale provenite din curăţenia de primăvară pot fi scoase în faţa locuinţei, pe domeniul public, şi vor fi ridicate de către operatorul de salubritate doar în urma încheierii unui contract între proprietarul deşeurilor şi acesta.
Cetăţenii sunt anunţaţi că au obligaţia de a încheia contracte de salubritate pentru deşeuri vegetale cu operatorul S.C. SCHUSTER ECOSAL S.R.L., concesionarul activităţii pe raza municipiului Sighişoara. Persoanele care abandonează deşeurile pe domeniul public fără încheierea unui contract vor fi sancţionate, în conformitate cu H.C.L. nr. 140/31.08.2006, capitolul IV alin. F, cu amendă între 1000 – 2000 lei.
Acţiunea de curăţenie generală de primăvară este organizată în baza O.U.G. 195/2005, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi ca urmare a măsurilor impuse prin Nota de constatare a Gărzii de Mediu Mureş.
 
 
Purtătorul de cuvânt al Municipiului Sighişoara,
Alina Aurora ALDEA
 
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud