Sighişoara parteneră a festivalului „Toamna Târnavelor”

Sighişoara parteneră a festivalului „Toamna Târnavelor”

 

În perioada 14-16 octombrie a.c., în comuna  Mica, a avut loc prima ediţie a festivalului „Toamna Târnavelor”, sărbătoarea Vinului de pe Târnave, a Tradiţiilor Populare şi a Artei Meşteşugăreşti, manifestare organizată de Asociaţia Transilvană pentru Cultură Târgu-Mureş, în parteneriat cu comunităţile locale din zona Târnavei Mari şi a Târnavei Mici, printre care şi Sighişoara.

Programul festivalului a cuprins Zile de obiceiuri populare, meşteşugari, artişti populari, muzică şi dansuri populare româneşti, maghiare, germane şi rrome, degustări de vinuri, jocuri populare, şcoli de dans popular, parade populare, conferinţe, seminarii, expoziţii de pictură populară, precum şi  vizionări de filme.

Primarul Sighişoarei, Ioan Dorin Dăneşan, a acceptat propunerea  organizatorilor  privind participarea la acest eveniment care s-a dorit a fi un nou prilej de promovare a obiceiurilor şi tradiţiilor locale dar şi o valorificare a potenţialului turistic sighişorean.

În urma discuţiilor purtate, a fost încheiat un  Protocol de colaborare cu Asociaţia Transilvană pentru Cultură Târgu Mureş, în baza căruia Sighişoara a fost reprezentată pe scena festivalului de Ansamblul folcloric „Plaiuri Ardelene” condus de Viorel Răduţ,  a cărei prestaţie a fost apreciată de publicul spectator dar şi de presă.

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud