Earth Hour 2013

Earth Hour la Sighişoara 

La iniţiativa WWF-Australia, pe 31 martie 2007, peste 2.2 milioane de oameni şi 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice. Mii de oameni au ieşit atunci pe străzile oraşului, sărbătorind Pământul în diferite feluri: petreceri şi concerte fără surse de electricitate, observații astronomice, picnicuri în familie la lumina lumânării.
În 2008, Earth Hour urma să se extindă pe tot teritoriul Australiei. Cu puţin timp înainte de eveniment, oraşul Toronto din Canada a anunţat că se alătura mişcării şi nu a trecut mult până când aproape 400 de orase din 35 de ţări s-au mobilizat pentru acest eveniment. Mesajul a fost acelaşi, peste tot: problemele cauzate de schimbările climatice sunt atât de grave şi de complexe, încât este nevoie urgentă de acţiune, la nivel global.
Bazat pe îndemnul de a stinge lumina pentru o oră, Earth Hour a devenit în timp foarte scurt un eveniment global anual, marcat în ultima zi de sâmbătă din luna martie, care este foarte aproape de echinocţiu, astfel încât toate oraşele au parte de întuneric în intervalul 20:30-21:30.
La îndemnul WWF - World Wide Fund for Nature – 5200 de oraşe din peste 135 de ţări au stins lumina, ca semn al conştientizării problemei schimbărilor climatice.
 
Municipiul Sighişoara s-a alăturat din anul 2010 Campaniei Earth Hour (Ora Pământului) organizată de WWF – România, una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii.
 
Ora Pământului 2013 este programată în acest an pentru 23 martie, zi în care, între orele 20.30–21.30, iluminatul arhitectural din Cetatea medievală va fi întrerupt.
 
În acest an UNESCO WHC se alătură Iniţiativei organizaţiei World Wildlife Fund încurajand statele Părţi ale Convenţiei 1972 să participe la acţiunile de conştientizare şi prevenire a efectelor nocive cauzate de consumul excesiv de energie electrică, simbolic marcată prin stingerea luminii, în data de 23 martie a.c., în intervalul orar 20.30-21.30.
Astfel, Ministerul Culturii invită managerii de situri UNESCO să participe la această campanie, şi să dea dovadă de responsabilitate socială, împartăşind modelul de raportare la mediul înconjurator, promovat la nivel internaţional. Sighişoara este parte a patrimoniului UNESCO din anul 1999, astfel încât va participa, şi în această calitate, la Ora Pământului.
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud