Campanie de colectare deşeuri de echipamente electrice şi electronice

Campanie de colectare deşeuri de echipamente electrice şi electronice 

Municipiul Sighişoara în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec va desfăşua  sâmbătă, 18 iunie a.c.  proiectul de colectare deşeuri electrice şi electronice “Locul deşeurilor nu este în casă. Trimite-le la plimbare!”

Această acţiune de colectare face parte dintr-o amplă campanie de mediu derulată de Asociaţia RoRec la nivel naţional, în parteneriat cu primăriile locale şi în conformitate cu Normele Europene şi legislaţia în vigoare (OUG 78/2000, Legea 426/2001, OUG 61/2006, Directiva 2002/96/CE, HG 448/2005 si OM 1225/2005) .
Municipalitatea sighişoreană, prin Primarul Municipiului dl. Ioan Dorin Dăneşan, a agreat acest parteneriat, dată fiind preocuparea acestuia constantă faţă de problematica reciclării DEEE, concretizată de acţiunile lunare de colectare DEE, desfăşurate iniţial cu frecvenţă lunară, ulterior trimestrială.

 Pe lângă obligaţiile legale care îi revin, municipalitatea  face acest efort  pentru protecţia locuitorilor Sighişoarei, DEEE având  nocivitatea de 10 ori mai mare decât cea a deşeurilor menajere întrucât au în structura lor componente non bio degradabile, ce conţin  substanţe nocive. Această nocivitate le dă un  potenţial toxic pentru mediu cât şi pentru om (pot cauza alergii, sterilitate, boli de inimă, sau cancer), de aceea a păstra DEEE în casă sau a le arunca la gunoi , alături de deşeurile menajere, este o greşeală, ele trebuie duse la centrele de colectare pentru a fi reciclate.

Aceast proiect de mediu vine în sprijinul sighişorenilor prin:
- amplasarea a patru puncte provizorii de colectare deşeurilor de echipamente electrice şi electronice la Gimnaziul de Stat Octavian Goga din str. Ana Ipătescu, Gimnaziul de Stat Aurel Mosora din Str. Andrei Şaguna, Gimnaziul de Stat Victor Jinga, din str. Nouă respectiv Gimnaziul de Stat Zaharia Boiu din Str. Crizantemelor
- componenta de colectare DEEE de la domiciliu, pentru aparate mari, greu transportabile, cetăţenii interesaţi putând suna la numărul de telefon 0761463800

La finalul acţiunii de colectare se va organiza la sediul Municipiului Sighişoara o tombola cu premii constând în produse electronice şi electrocasnice – 10 cuptoare cu microunde şi 15 DVD Playere – prin extragerea taloanelor conpletate de fiecare participant.

Organizatorii îndeamnă sighişorenii să participe în număr mare la succesul proiectului şi adresează mulţumiri voluntarilor şi presei locale pentru contribuţia la buna desfăşurarea a campaniei.

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud