Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Sighișoara și-a deschis porțile

 

Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Sighișoara și-a deschis porțile
”Sunt conștient de importanța Sighișoarei în cadrul strategiei naționale de turism, de rolul și locul său între valorile istorice, arhitectonice și culturale promovate pe plan național și internațional”
Viceprimarul municipiului Sighișoara, Dan Eugen Bândea
 
  
Joi, 11 decembrie 2014 a fost inaugurat Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Sighișoara.
Autoritatea de Management pentru proiectul Crearea şi dotarea unui Centru Naţional de Informare şi Promovare Turistică în Municipiul Sighişoara este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, iar organismul intermediar pentru turism este Autoritatea Națională pentru Turism, prin Direcția Gestionare Fonduri Comunitare pentru Turism.
Proiectul a fost cofinanţat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, Domeniul Major de intervenţie 5.3 – promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare, în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică, Operaţiunea - Crearea Centrelor Naţionale de Informare şi Promovare Turistică (CNIPT) şi dotarea acestora.
La evenimentul inaugural, a fost prezent președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre precum și reprezentanți ai operatorilor locali de turism, proprietari de hoteluri, pensiuni, restaurante, O.N.G.-uri.
Viceprimarul municipiului Sighișoara, Dan Eugen Bândea, a adresat invitaților mulțumirile sale pentru prezență și pentru implicarea în proiect, prezentând totodată și date concrete referitoare la derularea proiectului.
" Îmi face o deosebită plăcere să vă anunț, în mod oficial, finalizarea proiectului Crearea și dotarea unui centru național de informare și promovare turistică în Municipiul Sighișoara.
Îmi revine privilegiul de a fi gazda dumneavoastră azi, la inaugurarea Centrului de informare și promovare turistică Sighișoara, prilej cu care vă rog să-mi permiteți să vă reamintesc câteva date de importanță strategică în problematica turismului local, național și internațional. Proiectul, demarat în martie 2012, are o valoare totală de 1.513.727,41 lei, din care 98% din fonduri nerambursabile, iar 2% cofinanțarea Municipiului Sighișoara.
Doresc să reiterez faptul că Sighișoara este singurul municipiu beneficiar al fondurilor nerambursabile pentru crearea și dotarea unor asemenea centre de informare și promovare turistică. Beneficiarii celorlalte 11 centre similare din țară sunt consiliile județene, centre găzduite de municipiile reședință de județ. Sunt convins că nu este necesar să atrag atenția asupra importanței de care se bucură Sighișoara în cadrul strategiei naționale de turism, asupra rolului și locului său între valorile istorice, arhitectonice și culturale promovate pe plan național și internațional.”
Viceprimarul a subliniat importanța promovării Sighișoarei prin intermediul noului centru și necesitatea ca acesta să-și îndeplinească rolul de liant între centrele similare din țară și de peste hotare.
”Sunt conștient că, prin inaugurarea Centrului Național de Informare și Promovare Turistică Sighișoara, ne aflăm la începutul unui lung drum în promovarea Sighișoarei între valorile turistice naționale și internaționale. Primul pas va fi interconectarea sa cu centrele similare și țară, precum și cu birourile de promovare și informare turistică din străinătate ale Agenției Naționale pentru Turism. Ne așteaptă provocări la tot pasul, fiecare turist care ne va trece pragul va însemna un nou colaborator câștigat și un potențial client al operatorilor locali de turism”, a mai menționat viceprimarul.  
Serviciul Relații Publice

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud