Vizita oficială din oraşului Dinkelsbuehl – Germania în cadrul Zilelor Culturii Germane la Sighişoara

Vizita oficială din oraşului Dinkelsbuehl – Germania în cadrul Zilelor Culturii Germane la Sighişoara

În data de 3 iunie a.c. Primarul municipiului va primi vizita unei delegaţii din oraşul înfrăţit cu Sighişoara Dinkelsbuehl din Germania. Primarul general al acestei localităţi va fi însoţit de fostul Primar, membru fondator al Asociaţiei de prietenie Sighişoara – Dinkelsbuehl, constituită în urma semnării actului de înfrăţire dintre cele două localităţi, în anul 2005, precum şi de alţi membrii marcanţi ai acesteia acesteia. Cu acest prilej vor avea loc discuţii pe tema proiectelor de colaborare derulate în comun care vor fi aprfundate la proxima întâlnire de la Dinkelsbuehl la tradiţionala Sărbătoarea „Kinderzeche” din luna iulie.

Invitaţia prietenilor germani a fost făcută astfel încât să se suprapună cu evenimentul Zilele Culturii Germane la Sighişoara : Mărturii ale istoriei – Fortificaţiile din Transilvania organizat de Forumul Democrat al Germanilor din Sighişoara cu sprijinul Municipiului Sighişoara şi al Departamentului pentru Relaţii Interetnice al Guvernului României în perioada 2-5 iunie a.c. Zilele Culturii Germane la Sighişoara.

Această manifestare a fost, încă de la prima ediţie, un cadru generos  de exprimare a valorii culturii  germane ca o componentă esenţială a multiculturalismului Sighişoarei.
Programul manifestării cuprinde expuneri şi discuţii pe tema fortificaţiilor săseşti din Transilvania, concerte, spectacole de dansuri şi teatru, lansări de carte, acţiuni dedicate copiilor.

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud