Anuala de Arhitectură Mureș 2015

Cele mai bune proiecte de arhitectură din județul Mureș premiate în cadrul ”Anualei de Arhitectură Mureș 2015” vor fi prezente în perioada 02.02.2016 – 12.02.2016 în municipiul Sighișoara
 
 
Ordinul Arhitecților din România Filiala Mureș, organizează  joi 04 februarie 2016, cu începere de la orele 13,00 la Centrul de Informare și Promovare Turistică Sighișoara, str.Turnului, nr.1 vernisajul expoziției:

    ”Anuala de Arhitectură Mureș 2015”

Anuala de Arhitectură Mureș 2015 este un proiect cultural finanțat din timbrul arhitecturii, format dintr-un șir de evenimente menite să aducă arhitectura în atenția opiniei publice, să recunoască, să recompenseze și să promoveze excelența în arhitectură, să anime colocviul pe tema arhitecturii în cadrul breslei și al societății, să formeze publicul în spiritul valorilor arhitecturii.
Evenimentul ”Anuala de Arhitectură Mureș 2015” prezintă cele mai bune proiecte de arhitectură realizate în cadrul filialei Mureș în ultimii doi ani. Ierarhizarea proiectelor a fost realizată de către un juriu alcătuit din personalități din domeniul arhitecturii precum și din afara lui.
În expoziție sunt prezentate 35 proiecte, împărțite în patru secțiuni, a fost premiată o singură lucrare la fiecare secțiune astfel:
• Arhitectura locuinței premiul  a fost acordat proiectului Casa Vultur, autor arh. Klaus Birthler;
• Arhitectura Dotărilor Comunitare și pentru Activități Economice premiul a fost acordat proiectului Fabrică - spațiu de producție și administrativ, autor arh. Ionel Pascu;
• Arhitectura pentru comunitate (Arhitectura spațiului public și Arhitectura spațiului construit)  a fost premiat proiectul Lounge Aeroport Otopeni, autor arh. Ionel Pascu și arh.Robert Marin;
• Arhitectura tânără  a fost premiat proiectul XO Cărare de explorare și ocrotire, autor arh.Anamaria Felvinczi
Prin astfel de acțiuni, Ordinul Arhitecților din România își propune să deschidă domeniul arhitecturii spre societatea utilizatoare a produsului de arhitectură și astfel să favorizeze dialogul dintre specialist și beneficiarul său.
Organizatorii anualei: Arh. Angela Kovács președinte OAR Mureș, Arh. Adriana Raus vicepreședinte OAR Mureș, Arh. Lehel Farkas vicepreședinte OAR Mureș.  
      
 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud