Ajutoare - sinistrati Moldova

">
">Inundaţii şi alunecări de teren – probleme ale moldovenilor dar şi ale sighişorenilor

Municipiul Sighişoara  a demarat o campanie de strângere de ajutoare umanitare pentru persoanele afectate de inundaţiile din Moldova. În acest fel, municipalitatea sighişoreană vine, şi de această dată în sprijinul celor afectaţi de inundaţii. Sighişorenii care doresc să se alăture acestei campanii sunt aşteptaţi la cele şapte şcoli din Sighişoara, în fiecare zi începând cu ora 9,00.


Menţionăm faptul că pentru donaţii constând în mobilier sau aparate de uz casnic e necesară doar comunicarea telefonică a adresei la telefon 0265779779, urmând ca municipalitatea să organizeze ridicarea şi transportul acestor donaţii.

Din cauza precipitaţiilor abundente din ultima perioadă, în Sighişoara s-au reactivat  alunecări de teren în următoarele zone:
Dealul Strâmb – Strada Vasile Lucaci
Dealul Gării – Strada Tudor Vladimirescu
Dealul Galben – Strada Caraiman şi strada Ceahlăului
Municipiul Sighişoara a solicitat prezenţa de urgenţă a firmei ISPIF Bucureşti, care a făcut primele studii geologice şi geotehnice în anul 1999 respectiv în anul 2004. Toate demersurile pentru rezolvarea situaţiei existente cu Valea Şaeşului au fost preluate de Prefectura şi Consiliul Judeţean Mureş.
Persoanele grav afectate de alunecări de teren au fost relocate temporar, prin grija Primarului municipiului, până la găsirea unei soluţii definitive a situaţiei acestora.

 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud