Conferința internațională - Valorificarea turistică a cetăților medievale în țările din Regiunea Dunării

 

”Prezența la noi a unor actori importanți în domeniul turismului cultural ne confirmă încă o dată recunoașterea pe care Sighișoara a dobândit-o ca sit UNESCO”
Ioan Dorin DĂNEȘAN, primarul municipiului Sighișoara
Conferința internațională
Valorificarea turistică a cetăților medievale în țările din Regiunea Dunării
17 – 19 octombrie 2014
Tîrgu-Mureș, Sighișoara, Mediaș
 
Sighișoara va găzdui sâmbătă, 18 octombrie 2014, dezbaterea Inițiative locale și regionale (turism cultural, festivaluri), eveniment cu participare internațională.
Dezbaterea se află pe ordinea de zi a Conferinței internaționale Valorificarea turistică a cetăților medievale în țările din Regiunea Dunării și se înscrie în seria de evenimente organizate și promovate de Ministerul Culturii, în colaborarea cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.
Conferința internațională Valorificarea turistică a cetăților medievale în țările din Regiunea Dunării este organizată în conformitate cu Axa Prioritară 3 a Strategiei Uniunii Europene pentru țările din Regiunea Dunării. În acest context, dezbaterile se vor concentra pe valorificarea monumentelor din zona-țintă din perspectiva dezvoltării turismului la nivel local, național și macro-regional.
Analizarea posibilităților de interconectare a activităților și strategiilor naționale în domeniu va fi un punct important în cadrul dezbaterilor conferinței.
Prezentările, concluziile și recomandările conferinței vor fi incluse într-o broșură care se dorește a fi un important punct de pornire pentru dezvoltarea de trasee culturale care să cuprindă cetățile medievale din zona dunăreană.
Evenimentul va aduce la aceeași masă specialiști în restaurare, turism cultural, comunicatori, precum și reprezentanți ai administrației publice locale din țările dunărene.
Dezbaterea Inițiative locale și regionale (turism cultural, festivaluri), găzduită de Sala Barocă a Primăriei municipiului Sighișoara, sâmbătă, cu începere de la ora 12.00, va fi precedată de un tur al sitului UNESCO Sighișoara.
”Prezența la noi a unor actori importanți în domeniul turismului cultural ne confirmă încă o dată recunoașterea pe care Sighișoara a dobândit-o ca sit UNESCO și ca reper important în cadrul tuturor traseelor de turism cultural. Este un rezultat al eforturilor comune de a reabilita o parte a monumentelor istorice, ceea ce mă determină să fiu optimist că se vor găsi posibilități de finanțare în cadrul liniilor deschise pe acest domeniu, pentru a duce la bun sfârșit investițiile începute, în așa fel încât cetatea Sighișoarei să fie pusă în valoare așa cum se cuvine.” – Ioan Dorin DĂNEȘAN, primarul municipiului Sighișoara
 
Purtătorul de cuvânt al Municipiului Sighișoara,
Alina Aurora ALDEA
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud