Concursul Naţional de Teatru Liceal şi Studenţesc „I.L. Caragiale”

 Concursul Naţional de Teatru Liceal şi Studenţesc „I.L. Caragiale”

Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti organizează cea de-a VIII-a ediţie a Concursului Naţional de Teatru Liceal şi Studenţesc „I.L. Caragiale” în perioada mai –iunie 2011.
Trupe de teatru reprezentând insituţii de învăţământ secundar (liceal), instituţii de învăţământ superior, instituţii de cultură, sau care funcţionează independent, din România, formate exclusiv din liceeni (cursuri de zi sau seral) şi studenţi sunt invitate să participe la această competiţie.
Condiţiile pentru acceptarea la preselecţie sunt: punerea la dispoziţia organizatorilor a unui DVD cu înregistrarea piesei, a scenetei, sau a monologului propuse, pe adresa Casa de Cultură „I. L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti, str. Democraţiei, nr. 60 – 62. Alături de DVD, se vor trimite fişele de înscriere şi distribuţia. Vor fi respinse piesele/scenetele/monologurile care vor promova pornografia, intoleraţa şi rasismul.
Preselecţia va avea lc în data de 25 mai a.c.. Data limită de primire a înscrierilor este: 20 mai a.c.. Finala se va desfăşura în intervalul 1 – 10 iunie a.c. Cei admişi în finală vor plăti o taxă de participare de 15 lei de persoană, fiind informaţi în timp util cu privire la detaliile desfăşurării finalei. Durata maximă a unui spectacol în concurs este de 30 de minute. Juriul are dreptul să ceară oprirea unui spectacol dacă a fost depăşită durata, dacă se consideră că ceea ce a văzut pe scenă contravine regulamentului concursului sau dacă se consideră că vizionarea unui anumit număr de minute din spectacol a fost relevantă şi implicit evaluarea trupei e teatru a luat sfârşit. Se vor acorda: Marele Premiu – 1500 lei, Premiul I – 1000 lei, Premiul II – 800 lei, Premiul III – 600 lei, cât şi premiile individuale speciale pentru : cel mai bun rol masculin, cel mai bun rol feminin, cea mai populară trupă, cel mai popular actor, cea mai populară actriţă, cea mai bună interpretare a unui rol pozitiv, cea mai bună interpretare a unui rol negativ, cel mai reuşit monolog/ cea mai reuşită scenetă, cel mai frumos costum, cel mai bun decor, fiecare în valoare de 200 lei. Cinstind memoria marelui prozator şi critic de teatru trecut în eternitate, organizatorii vor acorda Premiul „Mircea Ghiţulescu” pentru cel mai promiţător tânăr actor, în valoare de 400 lei. Aceste premii sunt suportate din bugetul Casei de Cultură „I. L. Caragiale” a Municipiului Ploieşti dar această instituţie nu poate asigura nesesarul de recuzită şi nu va suporta costuri de cazare şi de deplasare pentru trupele prezente în finală.
Pentru delalii suplimentare vă punem la dispoziţie numărul de telefon al iniţiatorului şi coordonatorului proiectului referent Gelu Nicolae Ionescu: 0725893134 sau 0730083363.
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud