„Campania de prevenire şi combatere a fenomenului cerşetoriei pe raza Municipiului Sighişoara !”

Campania de prevenire şi combatere a fenomenului cerşetoriei pe  raza Municipiului Sighişoara !

          
               Prin Hotărârea Consiliului Local Sighişoara nr.71 din 30 aprilie 2015, s-au aprobat unele măsuri privind combaterea cerşetoriei pe raza municipiului Sighişoara.
              În baza acestei hotărâri se va desfăşura o campanie de informare, conştientizare şi sensibilitate a locuitorilor şi turiştilor. Aceştia vor fi îndrumaţi cu ajutorul a 30 de panouri indicatoare,100 de afişe şi 2000 de stickere să prevină fenomenul cerşetoriei şi să nu mai ofere bani sau bunuri acestora.
               Această campanie este un subiect sensibil, care poate fi uşor interpretat şi care poate genera şi opinii contrare, pentru că în esenţă este vorba despre un fenomen în mijlocul căruia sunt oameni a căror condiţie materială este precară, oameni săraci care pot fi motivaţi în acţiunile lor de nevoie de supravieţuire sau pot fi în egală măsură exploataţi de alţi oameni mai puţin scrupuloşi atât în manifestările directe cât şi în cele subversive.          

                Cerşetoria este un fenomen cu ale cărei efecte ne întâlnim pe stradă şi pe ale cărui cauze, noi cei din administraţia locală sighişorenă le putem rezolva doar în parte. Este un fenomen care există şi se manifestă cotidian în viaţa municipiului şi pe care apreciem că este vital să încercăm să îl diminuăm pe căt posilbil.
        

                                          Viceprimarul Municipiului Sighişoara
                                           Ionel GAVRILĂ

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud