Înştiinţare oficială către Primarul Sighişoarei privind decernarea Premiului Europei pe anul 2011

Înştiinţare oficială către Primarul Sighişoarei  privind decernarea Premiului Europei pe anul 2011

La începutul acestei săptămâni Primarul Municipiului Sighişoara, dl. Ioan Dorin Dăneşan, a primit o scrisoare din partea preşedintelui Subcomisiei Premiile Europei, dl. Axel Fischer, prin care i se comunica în mod oficial decizia privind acordarea Premiului Europei ex ecvo oraşelor Landerneau din Franţa şi Hünfeld din Germania.
Conţinutul acesteia clarifică toate speculaţiile făcute în presă cu privire la cine şi cum a aplicat pentru această importană distincţie europeană, singura care lipseşte din panoplia Municipiului Sighişoara. De asemenea, se poate vedea înalta apreciere acordată candidaturii Sighişoarei precum şi încurajarea adresată în final de a continua pe aceeaşi linie.
Reamintim faptul că această competiţie se adresează comunităţilor locale, fiind un cadru generos de exprimare a apartenenţei acestora la marea familie europeană. Distincţiile acordate de înaltul for european Municipiului Sighişoara începând din anul 1998, au fost toate obţinute în urma demersurilor întreprinse de municipalitate conform regulamentului de desfăşurare a acestui concurs. În semn de apreciere a conţinutului candidaturii Sighişoarei aceasta a fost selectată  printre cele cinci oraşe finaliste, singurul oraş din România ajuns în această fază a competiţiei, rezultat deosebit de onorant, cu atât mai mult cu cât a fost prima oară când a aplicat pentru acest premiu, obţinând acelaşi punctaj ca cele două oraşe câştigătoare care s-au clasat pe primul loc în urma adunării punctajelor acestora. Prezentăm în facsmil scrisoarea domnului Axel Fischer.

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud