Facilități fiscale pentru operatorii economici care donează alimente

 

Facilități fiscale pentru operatorii economici care donează alimente

 

Municipiul Sighișoara informează operatorii economici care donează alimente că pot beneficia de facilități fiscale.

În contextul Legii 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare și a  HG nr 51/2019 privind Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 217/2016 privind diminuarea risipei alimentare, republicată,  operatorii economici care vor dona alimentele vor beneficia de facilități fiscale: reducerea impozitului, scăderea bazei de impozitare etc.

Operatorii economici (organizații donatoare) sunt operatorii din sectorul agroalimentar care pot dona alimente aflate aproape de expirarea datei limită de consum din cadrul fiecărei etape a lanțului de aprovizionare cu alimente, mai exact: producția primară, prelucrarea și producția alimentelor, comerțul cu amănuntul și alte tipuri de distribuție precum și sectorul de alimentație publică și cel hotelier, așa cum sunt definiți în Regulamentul (CE) nr. 178/2002 al Parlamentului European și al Consiliului din 28 ianuarie 2002 de stabilire a principiilor și a cerințelor generale ale legislației alimentare, de instruire a Autorității Europene pentru Siguranța Alimentelor și de stabilire a procedurilor în domeniul siguranței alimentare, cu modificările ulterioare.

”Operatorii economici care transferă alimente prin donare, în baza prezentei legi, beneficiază de facilități fiscale, așa cum sunt acestea reglementate de prevederile art 25 alin (4), lit c), pct 4,5 și 6 din Legea nr 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.”

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud