5 Iunie - Ziua Mediului

Aceasta zi se sarbatoreste in ziua de 5 iunie a fiecarui an si constituie un prilej pentru institutiile guvernamentale, administratiile locale, asociatiile de tineri, organizatiile nonguvernamentale, intreprinzatori, industriasi, inclusiv mass-media de a se mobiliza prin manifestari comune menite sa atraga atentia asupra necesitatii protejarii factorilor de mediu.

Manifestarile dedicate Zilei Mondiale a Mediului se inscriu in efortul comun de transmitere catre generatiile viitoare a unui mediu curat si sanatos, cu respectarea celor trei dimensiuni ale dezvoltarii durabile: economica, ecologica si sociala, constituind un exemplu activ de colaborare intre autoritatile administratiei publice centrale si locale si societatea civila, pentru ca, in final, sa poata oferi o imagine favorabila Tarilor Membre ale Uniunii Europene, in randul carora dorim sa ne integram si unde protectia mediului constituie o prioritate a dezvoltarii economico-sociale.

Ziua Mediului este o sarbatoare a tuturor cetatenilor indiferent de tara, rasa sau de alta natura.

Ziua Mondiala a Mediului poate fi marcata pe mai multe cai si anume parade ale biciclistilor, raliuri stradale, concerte ecologice, concursuri scolare de eseuri si postere, plantare a arborilor, eforturi de reciclare, campanii de colectare a deseurilor si multe altele. Acest eveniment este utilizat pentru a atrage atentia populatiei asupra problemelor de mediu existente pe plan local, national si regional.

Fiecare dintre noi poate contribui semnificativ la ameliorarea si protejarea parcurilor, a spatiilor verzi sau a gradinilor, precum si la celebrarea acestei sarbatori prin participare si sustinere.

În perioada 8-9 mai a.c. Municipiul Sighișoara a organizat, în colaborare cu SC IMAGE FACTORY SRL   o acțiune educativă cu caracter ecologic, Caravana Educațională, având ca temă educarea tinerei generații privind reciclarea selectivă a deseurilor.

De asemenea, în Sighișoara, este în curs de implementare proiectul "Un oraș mai curat pentru noi și pentru cei care vor veni", proiect finațat din fonduri europene, al cărui obiectiv este construirea unei stații de sortare a deșeurilor la Rampa ecologică a municipiului.

Pe această linie se înscrie și acțiunea organizată de Ministerul Educației, Cercetării și Inovării și găzduită de Clubul Copiilor din Sighișoara :Concurs Național de Educație Ecologică " Pământul e casa noastră" în cadrul căruia va avea loc, în data de 5 iunie 2009, ora 9,00  un marș în zona centrală pentru sensibilizarea opiniei publice viziavi de menținerea unui mediu curat.

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud