COMUNICAT DE PRESĂ proiect pod de legătură între Cartierul Târnava II și str. Viilor

                     21 martie 2018       

   Comunicat de presă

 

   În ciuda dezinformărilor, proiectul podului de legătură între Cartierul Târnava II și str. Viilor se va face cu siguranță

Ca urmare a apariției în spațiul public a unor informații calomnioase, denigratoare și neconforme cu realitatea referitoare la construirea podului peste râul Târnava Mare care face legătura între Cartierul Târnava II și str. Viilor, pentru corecta informare a cetățenilor, fac următoarele precizări:

Pentru finanțarea obiectivului de investiții ”Pod peste râul Târnava Mare – Municipiul Sighișoara”, prin Programul național de dezvoltare locală, etapa a II-a, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a solicitat Municipiului Sighișoara unele clarificări, sens în care au fost depuse toate acordurile și avizele prevăzute în Certificatul de urbanism, ultimul fiind acordul de mediu, obținut și depus în luna februarie a.c.

În ședința extraordinară din data 16 martie 2018, Consiliului Local Sighișoara și-a însușit lucrarea topo-cadastrală de dezmembrare a proprietății Municipiului Sighișoara și a aprobat un schimb de terenuri întrucât traseul drumului preconizat pe tronsonul podului peste Râul Târnava Mare traversează și o proprietate privată. Dovada dreptului de proprietate asupra terenului – extras CF – urmează a fi transmisă în cursul săptămânii viitoare Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în vederea completării dosarului, o ultimă etapă pentru semnarea contractului de finanțare.

Fac precizarea că, pentru obiectivul de investiții ”Pod peste râul Târnava Mare – Municipiul Sighișoara”, avizul Societății Naționale CFR nu este necesar întrucât, așa cum reiese și din planul atașat, podul nu se află în zona de protecție a infrastructurii feroviare publice ci la o distanță de aproximativ 200 m de la axa căii ferate, în conformitate cu prevederile art. 29, alin. (4) din O.U.G. nr. 12/1998, republicată: ”Zona de protecție a infrastructurii feroviare publice cuprinde terenurile limitrofe, situate de o parte și de alta a axei căii ferate, indiferent de proprietar, în limita a maximum 100 m de la axa căii ferate, precum și terenurile destinate sau care servesc, sub orice formă, la asigurarea funcționării acesteia. Pentru zonele de protecție a infrastructurii feroviare publice noi, administratorul infrastructurii feroviare va notifica eventualii proprietari de terenuri afectate.”

            Așadar, minciuna are picioare scurte și, dincolo de frecvența cu care sunt atacat în mod constant, mai condamnabil mi se pare modul în care sunt aruncate cu nerușinare tot felul de minciuni și invenții în spațiul public.

Asigur cetățenii că, pentru realizarea obiectivului de investiții ”Pod peste râul Târnava Mare – Municipiul Sighișoara” s-au parcurs toate etapele procedurale, iar construirea podului de legătură între Cartierul Târnava II și str. Viilor se va face cu respectarea prevederilor legale în vigoare, cu maximă responsabilitate și seriozitate.

             Primar,

         Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean