1 Octombrie

"> text-align: right float: left" src="../images/stories/primarMAI.jpg" alt="" width="212" height="289" />     În semn de recunoaștere a tot ceea ce însemnați pentru copiii și nepoții dumneavoastră, cât și pentru întreaga societate, am instituit în ultimii ani tradiția sărbătoririi Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, prin organizarea unui moment aniversar pentru familiile care au împlinit 50 de ani de căsnicie. Am privilegiul ca și în acest an, să mă aflu alături de aceste persoane trecute și de a doua tinerețe, fapt care mă bucură, mă onorează, și se cuvine să le mulțumesc pentru acesta.     

">      De 26 de ani lumea întreagă omagiază contribuția pe care persoanele vârstnice au adus-o în societățile din care provin și este aproape imposibil de imaginat dezvoltarea unei țări, fără a fi luat în considerare rolul pe care îl joacă acest segment important de populație în familiile și comunitățile în care trăiesc. Este în tradiția poporului român de a-i cinsti și respecta pe cei împovărați de ani, dar mai ales de tezaurul unei învățături neprețuite. Bătrânii neamului, trecuți prin vâltoarea vremurilor, ne ajută să înțelegem lumea și adevărurile vieții, fiind un izvor de povețe și un îndreptar moral pentru urmași. Această frumoasă imagine a omului vârstnic aparține conștiinței noastre și sunt convins că ea va fi preluată și de tânăra generație de astăzi, dăinuind ca un semn de noblețe pentru oamenii acestui pământ.     
 
   Persoanele vârstnice sunt expresia vie a muncii de ani și ani prin care s-a clădit societatea. Ei au muncit o viață întreagă, au dus greul unei perioade de mari sacrificii, așteptând mereu să vadă ivindu-se zorile unei vieți mai bune.
 
   Cu prilejul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, am deosebita plăcere să mă adresez acelor care au aniversat și un alt eveniment fericit din viața unei familii: Nunta de Aur.
 
   Ce poate fi mai frumos decât o legătură pornită din dragoste în anii tinereții, care a rezistat peste ani împlinindu-se și întărindu-se prin bucuriile și necazurile trăite mereu împreună?
 
   După o jumătate de secol sau mai bine, se cuvine a celebra această legătură pe care doar Dumnezeu a putut-o face atât de trainică.  Ne înclinăm cu adânc respect în fața dumneavoastră, a celor care ați înțeles că viața poate fi trăită cu demnitate și credință în valori esențiale numai în cadrul unei familii închegate și fericite.
 
   Mame, tați, bunici, străbunici  dumneavoastră sunteți cei, care prin simpla prezență ne ajutați să trecem mai ușor peste greutățile vieții. Un sfat primit la timp din partea dumneavoastră poate fi pentru noi cheia unei reușite sau soluția ieșirii dintr-un impas. Este datoria noastră să depunem eforturi pentru ca viața să nu le fie o continuă și dificilă încercare. Este de datoria noastră să ne străduim să le înseninăm zilele și să-i bucurăm prin rezultatele muncii noastre.
 
   Tuturor pensionarilor sighișoreni și celor care au aniversat 50 de ani de căsnicie, le urez multă sănătate și viață lungă alături de cei dragi!

">    LA MULŢI ANI!

"> 

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud