„Shoebox” 2012 la Sighişoara

„Shoebox” 2012 la Sighişoara

         
Municipiul Sighişoara s-a alăturat Campaniei „Shoebox” din anul 2010 prin organizarea unui punct de colectare a cadourilor la Sala Mihai Eminescu.
Campania „Shoebox”, ajunsă la cea de-a VI-a ediţie, este o iniţiativă de ajutare a copiilor orfani, proveniţi din familii dezorganizate sau sărace. Destinatarii au vârste între 2 şi 18 ani.
Începând din 2007, numărul oraşelor participante a crescut astfel încât în acest an, Campania „Shoebox” se desfăşoară în 11 oraşe: Alba-Iulia, Cluj-Napoca, Bucureşti, Braşov, Sighişoara, Râmnicu-Vâlcea, Constanţa, Sibiu, Zalău, Timişoara, Galaţi şi Tulcea.
 
În acest an pachetele vor fi colectate în data de
 14 decembrie 2012 între orele 09-19,00
cu participarea activă a Casei de Cultură şi a Muzeului de Istorie,
 instituţii aflate sub autoritatea Municipiului Sighişoara.
 
Cadourile le vor fi împărţite, prin grija municipalităţii, copiilor nevoiaşi din Sighişoara,
în săptămâna 17-21 decembrie.
 
Experienţa anilor trecuţi ne face să fim încrezători în participarea numeroasă a oamenilor generoşi: persoane fizice, unităţi de învăţământ, organizaţii nonguvernamentale din Sighişoara dar şi din împrejurimi, Sighişoara, fiind şi în acest an, singurul oraş din judeţ în care se organizează această campanie de suflet.
 
Detaliile campaniei „Shoebox” sunt preluate de pe website-ul www.shoebox.ro.
Participanţii la campanie sunt rugaţi să pună într-o cutie câteva lucruşoare – nu neapărat noi – (cum ar fi haine, jucării, cărţi de colorat… chiar şi dulciuri) iar cutia va ajunge la un copil nevoiaş. Da, e vorba de un efort mic, însă cadoul va aduce cu siguranţă un zâmbet pe faţa unui copil sărman.
Pentru a participa la această campanie aveţi nevoie de:
* o cutie goală de pantofi, cu capac
* hârtie de împachetat cadouri.
* foarfecă sau cutter
* timp şi bani pentru procurarea lucrurilor
* răbdare
 
Se învelesc în hârtie cutia şi capacul ei, separat, apoi se pun în cutie darurile:
* dulciuri (ciocolată, biscuiţi, napolitane), dar NU ceva perisabil (de exemplu banane, portocale, iaurt)
* articole şcolare: caiete de scris, creioane colorate, ghiozdan, penar sau orice altceva
* jucării potrivite pentru vârsta copilului
* produse de igienă personală: perie şi pastă de dinţi, săpun, şampon, gel de duş etc.
* articole de îmbrăcăminte: fular, căciulă, ciorapi groşi, mănuşi sau orice altceva de acest fel, nou sau purtat, dar care să arate bine, să nu fie rupt, pătat sau deteriorat
* poate o lumânare parfumată care să le amintească şi lor de mireasma Crăciunului, însă fără chibrituri, nu cumva copiii să facă vreo ispravă… Lumânarea nu trebuie să fie neapărat un obiect decorativ (mulţi dintre ei nu au nici măcar curent electric)
* orice alt cadou de care s-ar putea bucura copiii
* o felicitare de Crăciun cu câteva rânduri pentru copilul care va primi cutia
Repetăm rugămintea să nu puneţi în cutii alimente perisabile (portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (compot de casă în borcan de sticlă).
Capacele se vor lipi pe cutii la locul colectării, atunci când vom lipi şi etichetele speciale cu vârsta şi sexul copilului pentru care este pregătită cutia.
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud