Trupe de Teatru

Trupe de teatru: "Cameleon", Sirin, Thalia, Pygmalion şi T.a.C.T.

Trupele de teatru Cameleon, Sirin, Thalia si Pygmalion isi desfasoara activitatea in cadrul Cercului de Teatru Medieval organanizat de Clubul Copiilor Sighisoara fiind condus de catre domnul prof. Soneriu Mihai Marcel.
Elevii care frecventeaza acest cerc provin atat de la Gimanziile , Liceele sighisorene, dar si de elevi de la licee din Tg. Mures si Sibiu.
Ca urmare a rezultatelor bune obtinute inca din primii ani, incepand din anul 2000, concursul judetean de teatru pentru elevii din Palatul si Cluburile Copiilor si din gimnazii se desfasoara an de an la inceputul primaverii in Sighisoara, avand ca si gazda ospitaliera Casa de Cultura a municipiului Sighisoara.
Deasemenea incepand din anul 2007, la Sighisoara se organizeaza Concursul National de Teatru medieval pentru elevii din Palatele si Cluburile Copiilor din tara.
In palmaresul Cercului de Teatru Medieval figureaza numeroase trofee si premii obtinute la concursurile judetene, interjudetene, nationale si internationale, concursuri desfasurate la Sighisoara, Tg.Mures, Satu-Mare, Botosani, Constanta, Pitesti, Bucuresti, Oradea, premii obtinue atat pe echipe cat si individual.
Pe langa participarea la concursurile cuprinse in calendarul competitional, trupele Cameleon, Sirin, Thalia si Pygmalion, au mai participat cu spectacole in cadrul Festivalului de Arta Medievala, la fiecare editie, din 1997 pana in prezent, la Festivalurile de la Medias, Copsa-Mica, Rasnov, Busteni, Brasov, Bahnea, Curtea Comediantilor Bucuresti, etc.
In cadrul cercului, elevii descopera o lume fascinanta in lumina reflectoarelor, invatand sa-si modeleze caracterul in mod placut. Cercul de Teatru medieval este locul in care copii de toate varstele vin sa-si petreaca timpul liber in mod placut si eficient totodata, loc in care, prin puterea exemplului si prin comparatie cu personajele pe care le interpreteaza, incep sa le inteleaga. Aici fapta cu vorba se impletesc in cel mai placut mod, iar inventivitatea debordanta a copiilor ajunge sa creeze o lume minunata, lipsita de rautate si egoism, o lume in care fiecare este egal cu fiecare si in care se creeaza legaturi de prietenie adevarata intre copii de nationaliutati si conditii sociale diferite.
Dezideratul nostru este: orice visezi se poate indeplini cu putin efort si multa vointa
Teatrul T.a.C.T. fiinteaza din luna februarie a anului 2007 , initiatorii proiectului fiind actorii Stefan Abrudan si Gianina Iconaru,absolventi ai Universitatii de Arta Teatrala din Tg. Mures.
Dupa angajamente si colaborari la teatre din tara (Teatrul National Tg. Mures,Teatrul “Maria Filotti”- Braila, Teatrul “G.A. Petculescu”-Resita, Teatrul “ Nottara” Bucuresti si Teatrul “Libelula” Bucuresti) cei doi actori au decis sa puna bazele acestui proiect.
In acest moment teatrul are in repertoriu spectacole care se adreseaza cu precadere copiilor (“Vrajitoarea Peticita”,”O capra…Doi iezi… S’un Lup” si “ Greierele si Furnica”).
La realizarea spectacolului “Vrajitoarea Peticita”, Teatrul T.a.C.T. a colaborat cu Eugen Draghin, actor la Teatrul “G.A. Petculescu” Resita, iar la “O capra…Doi iezi …S’un Lup” cu regizorul Nelu Roman. La realizarea spectacolelor amintite au mai colaborat : Eleonora Ioanovici,D an Todea, Elena Istrati, Emilia Toplicean, Emil Panaitescu, Stefana Prozan, Gabriel Radu, Francisc Forgaci si Ciprian Boian.
Pentru viitorul apropiat Teatrul T.a.C.T. Sighisoara pregateste si un repertoriu care sa se adreseze spectatorilor adulti.