Reprezentanți ai Municipiului Sighișoara prezenți la Conferinţa regională a Asociaţiei

 

Reprezentanți ai Municipiului Sighișoara prezenți la Conferinţa regională a Asociaţiei
Oraşelor Patrimoniu Mondial din Europa Centrală şi de Est
 
În perioada 21-24 noiembrie 2016 a avut loc la Zamość în Polonia conferinţa regională a Asociaţiei Oraşelor Patrimoniu Mondial din Europa Centrală şi de Est unde din cele 33 de oraşe membre au patricipat un număr de 13 oraşe şi anume: Zamość, Varşovia, Cracovia, Toruń din Polonia, Liov din Ucraina, Budapesta din Ungaria, Ćesky Krumlov şi Kutná Hora din Republica Cehă, Banská Stiavinca şi Bardejov din Sloviacia, Viena din Austria, Riga din Letonia şi nu în ultimul rând Sighişoara din România.
Din partea Municipiului Sighişoara au participat domnul Ioan Fedor Pascu, consilier principal în cadrul Compartimentului Patrimoniu UNESCO şi domnul Nicolae Teşculă, director al Muzeului de Istorie Sighișoara.
Conferinţa a debutat cu aniversarea a 20 de ani de la înfiinţarea asociaţiei regionale, în prezenţa viceprimarului oraşului Zamość, doamna Magdalena Dolgan şi a secretatului general al Asociaţiei Oraselor Patrimoniu Mondial, domnul Denis Ricard din Canada.
Manifestarea a fost moderată de domnul Ákos Capdebo coordonator regional al asociaţiei. Fiecare oraş patricipant a făcut o prezentare a proiectelor şi evenimentelor culturale derulate în cadrul zonei istorice din fiecare urbă în parte, după care în cadrul unei mese rotunde s-a vorbit despre rolul educaţiei tinerei generaţii în vederea valorizării patrimoniului construit, pericolele la care este supus patrimoniul în faţa unor calamităţi naturale şi nu numai, precum şi despre impactul miscării emigraţioniste din Orientul Mijlociu asupra patrimoniului construit şi a turismului în oraşele patrominiu UNESCO.
S-a avut în vedere derularea pe viitor a unor proiecte comune în viitor între oraşele patrimoniu mondial din Europa Centrală şi de Est, în special proiecte educaţionale, care au menirea să unească anul viitor pentru câteva zile elevi din aceste oraşe.
Au fost prezentate mai multe idei de proiecte urmând ca o decizie finală să se ia după consultarea tuturor celor 33 de oraşe membre.
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud