Săptămâna Eroilor şi Martirilor Neamului Românesc: 26 septembrie – 2 octombrie 2011

Săptămâna Eroilor şi Martirilor Neamului Românesc: 26 septembrie – 2 octombrie 2011

 
Programul ediţiei a XIII-a a Săptămânii Eroilor şi Martirilor Neamului Românesc a cuprins ceremonii în principalele localităţi mureşene în care au avut loc lupte care au dus la eliberarea Nordului Ardealului în urmă cu 67 de ani: Oarba de Mureş, Reghin, Târgu Mureş şi Sighişoara. Duminică, 2 octombrie, în toate bisericile din Sighişoara, ca şi în întregul judeţ, s-au oficiat slujbe de pomenire a Eroilor
Primarul municipiul Sighişoara, Ioan Dorin Dăneşan, a invitat la ceremonia din data de 30 septembrie a.c., de la Cimitirul Eroilor Români „La Chip” consilieri locali, reprezentanţi ai unităţilor militare din Sighişoara, reprezentanţi ai unităţilor de învăţământ, ai asociaţiilor şi fundaţiilor locale precum şi ai societăţilor comerciale sighişorene.
 La această lecţie de viaţă au fost prezenţi elevi şi dascăli de la Gimnaziul „Aurel Mosora” şi Gimnaziul „Radu Popa” care au dovedit astfel că înţeleg importanţa transmiterii tinerei generaţii a patriotismului şi spiritului de cinstire a înaintaşilor. Le mulţumim pe această cale şi felicităm profesorii pentru modul în care se achită de responsabilitatea de formatori ai copiilor nu numai din punctul de vedere al cunoştinţelor acestora cât şi al conştiinţei şi carcaterului lor.
În acelaşi timp, ne exprimăm regretul pentru neparticiparea celorlalţi invitaţi ca şi a presei locale, care nu au considerat demn de luat în seamă un astfel de eveniment.
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud