Donaţie pentru sectia documentară a Bibliotecii Municipale Zaharia Boiu

Donaţie pentru sectia documentară a Bibliotecii Municipale Zaharia Boiu


              Vineri, 13 februarie 2015,  reprezentanţii comunităţii Saffron Walden din Anglia au donat  sectiei documentare a Bibliotecii “Zaharia Boiu” un aspirator special şi saci de protecţie pentru cărţile cu o valoare deosebită de pe rafturile bibliotecii.
               Colecţia de cărţi rare, ce este găzduită la secția documentară a Bibliotecii municipale a luat naştere în anul 1684 şi include volume vechi şi importante, peste 30.000 titluri. Cea mai veche carte datează din anul 1474.
                Martyn Everett, bibliotecar din Anglia a fost prezent anul trecut în cadrul unui schimb de experienţă cu Liceul Teoretic  Joseph Haltrich, la Sighişoara şi a vizitat secția documentară a Bibliotecii. A constatat că sunt necesare lucrări de conservare, dar pentru că acestea sunt foarte costisitoare, a solicitat comunităţii sale să doneze un aspirator specializat pentru carte ce va ajuta ca germenii să nu mai distrugă cărţile vechi, de o valoare deosebită, aflate la Biblioteca documentară. 
               Viceprimarul municipiului, Dan Eugen Bândea, prezent la secția documentară a Bibliotecii “Zaharia Boiu” la momentul donării a susţinut că trebuie căutate resurse pentru protejarea acestor cărţi vechi, solicitându-le funcţionarilor din instituţiile de cultură sighişorene să înceapă demersurile în acest sens.
              “ Trebuie începute  demersurile pentru scrierea unui proiect european pentru conservarea cărţilor de la secția documentară a Bibliotecii “Zaharia Boiu”. Aceste cărţi sunt o valoare patrimonial culturală şi trebuie să găsim resurse pentru conservarea lor” a susţinut viceprimarul municipiului, Dan Eugen Bândea.

Serviciul Relații Publice

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud