Sighişoara la Ora Pământului

Sighişoara la Ora Pământului 

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour.
La îndemnul WWF - (World Wide Fund for Nature) - organizaţia care a iniţiat în anul 2007 mişcarea Earth Hour, 7000 de oraşe din peste 152 de ţări au stins lumina de Earth Hour în 2013, răspândind un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viaţa noastră de zi cu zi îl are asupra planetei şi asupra resurselor naturale.
Invităm pe această cale pe toţi sighişorenii cărora nu le este indiferent mediul înconjurător să se implice în campanie şi să se înscrie pe www.ora-pamantului.ro, Butonul Implică-te.
 Pe 29 martie 2014, între orele 20,30 – 21,30, oameni, firme şi comunităţi din întreaga lume vor stinge luminile timp de o oră, transmiţând astfel un mesaj global despre nevoia de a fi responsabili faţă de mediul înconjurător şi de a se implica în construirea unui viitor sustenabil.
În colaborare cu WWF România, Municipiul Sighişoara derulează prin intermediul mass-media în perioada 3-29 martie a.c o campanie de informare şi conştientizare asupra importanţei protejării mediului: publicarea de articole în presă şi postarea acestora pe site-ul www.sighisoara.org.ro şi site-urile partenere; realizarea, respectiv distribuirea de fluturaşi cu mesaje privind importanţa protecţia mediului înconjurător. Organizatorii mizează ca această campanie să aibă impact atât în unităţile de învăţământ cât şi în rândul cetăţenilor.
Pentru marcarea zilei de 29 martie, Ora Pământului, la Sighişoara vor avea loc următoarele activităţi la care invităm sighişorenii să participe într-un număr cât mai mare.
           
            Organizatori: Municipiul Sighişoara, Clubul Copiilor, Clubul Sportiv Budo Maris şi Asociaţia Artistilor Plastici „Alma Mater Castrum Sex” 
 
PROGRAM: 
Piaţa Muzeului    
- ora 19,30:     - Piesa de teatru cu mesaj ecologic «Putere şi bogăţie» - Trupa Pigmalion a Clubului Copiilor Sighişoara
- Minirecital Fanfara „Sighişoara”
- Apel către sighişoreni: Primăria Municipiului Sighişoara şi Garda Cetăţii
 
- între orele 20,30-21,30: Întreruperea iluminatului arhitectural în Cetatea medievală şi aprinderea de lumânări, din care se va forma conturul Turnului cu Ceas – simbolul Sighişoarei.
 
Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud