Finanțare nerambursabilă de peste 600.000 lei, pentru proiecte de aniversare a Centenarului Marii Uniri și a Primului Război Mondial

Finanțare nerambursabilă de peste 600.000 lei, pentru proiecte de aniversare a

Centenarului Marii Uniri și a Primului Război Mondial

 

Având în vedere importanța semnificației anului 2018, Municipiul Sighișoara a propus Ministerului Culturii și Identității Naționale mai multe proiecte pentru aniversarea Centenarului Marii Uniri și a Primului Război Mondial.

Comitetul Interministerial pentru Centenar a aprobat, pentru finanțare, trei dintre proiectele depuse de Municipiul Sighișoara:

 1. Monumentul Eroilor – 50.359,88 lei

  Monumentul Eroilor, ridicat în cinstea eroilor sighișoreni care și-au jertfit viața în Primul Război Mondial, va fi amplasat lângă Catedrala Ortodoxă ”Sfânta Treime”.

 2. ”Sașii la Centenar – Prima ediție a Festivalului Internațional al Sașilor Transilvăneni” – 450.000 lei

  Festivalul Internațional al Sașilor Transilvăneni, cu tema “SASII LA CENTENAR”,  reprezintă o inițiativă unică, nascută în anul Centenarului, ce vine să celebreze contribuția neprețuită a acestei comunități la dezvoltarea Transilvaniei și implicit a României Mari, rezultată dintr-o conviețuire pașnică și fructuoasă de sute de ani alături de comunitatea românească.

  Festivalul Internațional al Sașilor Transilvăneni ce se va desfășura în perioada 13-14 octombrie 2018, va fi unic prin tematică si va oferi oaspeților săi un minunat melanj de cultură, artă culinară și divertisment specific susținut cu dăruire și pasiune de comunitatea româno-săsească din Transilvania și operatori culturali din România în strânsă colaborare cu organizatori și oameni de cultură din Germania, Austria, Belgia și Luxemburg. Pe parcursul a două zile vom avea parte de un program intercultural și multidisciplinar de muzică, dans, film, networking, expoziții, conferințe și dezbateri.

 3. Aniversarea Centenarului Marii Uniri – 100.000 lei

  În data de 1 decembrie 2018 Municipiul Sighişoara aniversează Centenarul Marii Uniri prin organizarea unor activități cultural-artistice cu caracter științific și evocator care se vor desfășura după următorul program: 

  - Paradă militară

  - Ceremonial militar

  - Colecție permanentă de etnografie 

  - Lansarea Anuarului Muzeului de Istorie Sighișoara ”Alt-Schaessburg”

  nr. 11

  - Simpozion  “Marea Unire”

  - Proiecţie video a Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia

  - Spectacol cultural-artistic

  - Foc de artificii.

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud