“Menestreli și Trubaduri - 5 secole de muzică și teatru

“Menestreli și Trubaduri - 5 secole de muzică și teatru Medieval” la Sighişoara


            Municipiul Sighişoara în parteneriat cu Asociaţia Culturală Teatrul Scena organizează în perioada 23-26 iulie 2015 Festivalul Sighişoara Medievală, ediţia a - XXIII-a.
            Tema ediţiei 2015 : Menestreli şi Trubaduri - 5 secole de muzică şi teatru  medieval.
            Spectacole de teatru, dans medieval, expoziţii şi concerte   vor fi prezentate timp de patru zile în Cetatea Sighisoarei cu ocazia desfăşurării celei de-a 23-a ediţii a Festivalului Sighişoara Medievală.
            Festivalul Sighişoara Medievală 2015 se înscrie totodată  în cursa pentru Guinness Book cu:  cea mai mare spadă confecționată în timpul unui festival medieval, cel mai mare drapel arborat în cadrul unui festival de artă medievală și cel mai mare covrig rotund din lume. Pe plan național  se încearcă doborârea unui alt record prin confecționarea celei mai mari măști populare,  de patru metri înălțime, de către meșteri populari din Moldova și Maramureș.


            “Începând cu anul 1992, în fiecare vară, Cetatea Sighişoarei îşi retrăieşte trecutul datorită Festivalului Medieval. Arta este ceea ce aduce la Sighişoara în fiecare sfârşit de iulie sute de turişti îndrăgostiţi de oraşul nostru. Pentru ca participanţii să petreacă zile deosebite la Sighişoara facem eforturi pentru organizarea unui eveniment de amploarea Festivalului Sighişoara Medievală, an de an în oraşul nostru. În decoruri de Ev mediu  Sighişoara s-a făcut cunoscută în întreaga lume şi merită ca an de an să fie redescoperită, de aceea îi aştept pe toţi iubitorii de frumos şi de Sighişoara să trăiască alături de noi clipe deosebite din 23-26 iulie la Festivalul Sighişoara Medievală. “ viceprimar,  Ionel Gavrilă.

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud