Municipiului Sighişoara membru al Organizaţia Oraşelor din Patrimoniul Mondial


Municipiului Sighişoara membru al Organizaţia Oraşelor din Patrimoniul Mondial

            Municipiul Sighişoara este, începând din anul 2000 membru al Organizaţiei Oraşelor din Patrimoniul Mondial, statut aprobat prin Hotărârea Consiliului Local Sighişoara nr. 32/23.03.2000.  Aceasta este o recunoaştere internaţională a valorii patrimoniului istoric, cultural al municipiului, a eforturilor administraţiei locale în sensul promovării valorilor locale autentice.
         Calitatea de membru al Organizaţiei Oraşelor din Patrimoniul Mondial, este în sine o valoare, având în vedere promovarea municipiului Sighişoara alături de multe alte oraşe de patrimoniu. În acelaşi timp, Municipiul Sighişoara a putut beneficia de toate drepturile ce decurg din această calitate, cum ar fi: descrierea oraşului pe site-ul Web al organizaţiei, hiperlinii către site-urile turistice ale oraşului, promovarea turistică, invitaţii la programele, congresele, activităţile OVPM, invitaţii la concursuri organizate de OVPM etc.
          OVPM este un portal de schimb pentru expertiză municipală de management pentru patrimoniu, o reţea de contacte internaţionale şi un forum pentru primari şi specialişti în patrimoniu, din lumea întreagă. Este o recunoaştere a unicităţii oraşelor noastre, printr-o structură activă de profil înalt, bucurându-se de o mare vizibilitate.

      
                         Viceprimar,
                 Dan Eugen BÂNDEA

Page Reader
Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud