prim_sighisoara

Viața are prioritate! Fără accidente rutiere la trecerile de pietoni cu Sistem de semaforizare de tip Undă verde din Sighișoara.

Viața are prioritate! Fără accidente rutiere la trecerile de pietoni cu Sistem de semaforizare de tip Undă verde din Sighișoara.

prim_sighisoara

Viața are prioritate!

Fără accidente rutiere la trecerile de pietoni cu Sistem de semaforizare de tip Undă verde din Sighișoara.
Noul sistem de semaforizare amplasat în municipiu este benefic, potrivit unei informări transmisă de Biroul Rutier al Poliției Sighișoara.
“Sistemul de semaforizare de tip Undă verde amplasat pe DN13 E60 în interiorul municipiului este benefic întrucât, începând cu luna decembrie 2019 și până în prezent nu au fost înregistrate accidente rutiere cu victime, având drept cauză generatoare neacordarea de prioritate la pietoni angajați în traversarea regulamentară a drumului public” potrivit informării nr. 377.778/24.04.2020 transmisă de Biroul Rutier al Poliției Municipiului Sighișoara.
Potrivit aceleiași informări, înainte de amplasarea acestui sistem de semaforizare, pe raza municipiului au fost înregistrare 7 accidente rutiere, dintre care 5 grave, soldate cu 3 persoane decedate și două persoane rănite grav. Toate acestea au avut drept cauză generatoare neacordarea de prioritate la pietoni. De la instalarea sistemului și până în prezent, statisticile arată zero evenimente rutiere cu victime la trecerile de pietoni dotate cu acest sistem de semaforizare.